sâmbătă, 28 aprilie 2012

Un Presedinte de toooata mindretzea ...hahahaha....

În urmă cu aproape un an, Băsescu spunea că Victor Ponta este "un om care n-are calităţi să conducă o maşină lungă de trei metri", fiind doar copilot şi că liderul PSD nu are maturitatea necesară să fie prim-ministru în mandatul său în fruntea ţării.
"Sunt obligat de Constituţie să am consultări cu toate partidele şi le-aş avea dacă ar cădea Guvernul la moţiune. Dar domnul Ponta este copilot la o maşină. Dânsul mai participă la raliuri şi are sponsori necunoscuţi, deşi se prezintă a fi un soi de fată mare, de Fecioara Maria. Cu sponsorii ăştia necunoscuţi a reuşit să ajungă copilot. El stă în dreapta conducătorului. Cum poţi să conduci ţara când la o maşină eşti doar copilot? Deci un om care n-are calităţi să conducă o maşină lungă de trei metri. Este copilot în maşina aia, nu-i dă nimeni volanul în mână. Poţi să-i dai ţara în mână? Deci nu cred că domnul Ponta are maturitatea necesară să fie prim-ministru al României, nu în mandatul meu de preşedinte al României. Un preşedinte trebuie să fie responsabil când desemnează un prim-ministru", decreta Băsescu la postul public de televiziune.
Lista noului Guvern va fi făcută publică în 1 mai, a anunţat, sâmbătă, la Braşov, premierul desemnat Victor Ponta, precizând că la Agricultură îl va susţine pe liderul PC Daniel Constantin. Victor Ponta a spus că speră ca noul guvern să poată fi prezentat Parlamentului în 7 mai

3 comentarii:

Anonim spunea...

Mi-a plăcut adesea să evoc exemplul lui Ceauşescu, cel care în ceasul al 12-lea credea încă în puterea lui, dar de „tigru de hârtie”, ca să reiau formula lui Mao, ca şi în popularitatea sa nici măcar de faţadă, dovedită de faptul că partidul în a cărui unitate de monolit credea s-a prăbuşit în două ore! Şi mai evoc faptul că realismul şi luciditatea liderilor P DL seamănă izbitor cu cele ale regelui Ludovic al XVI-lea, care, pe 14 iulie 1789, când revoluţionarii francezi cucereau Bastilia, iar regimul lui se prăbuşea, el nota sec în jurnal „Nimic deosebit”!
Atitudinea liderilor P DL este, trebuie s-o spunem răspicat, o culme a stupizeniei şi nerealismului, afişată în mod... regal. Una care a fost îmbrăţişată şi cultivată cu osârdie doar pentru a face de dragul cuiva, iar acela a fost Traian Băsescu! Nu a contat în nicio împrejurare poporul, cum nu au contat mai deloc alegătorii, cei evocaţi uneori cu o falsă duioşie. Sfidarea realităţii, a evoluţiei evenimentelor şi dispreţul vizibil faţă de greutăţile oamenilor nu au avut niciodată alt final decât eşecul dezastruos, dar P DL şi haita lui mereu înfometată şi însetată de putere şi avere nu au ţinut seama de acest lucru, s-au crezut eterni în vârful piramidei. Tot ei au ignorat cu aceeaşi bună ştiinţă faimoasa vorbă românească potrivit căreia „ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face!”.

Anonim spunea...

Mă gândesc la cultivarea traseismului politic şi urcarea lui la cote înalte nebănuite. Însuşi P DL nu este decât un mixtum compozitum: Stolo, Flutur sau acest sinonim al ideii „ubi bene ibi patria”, care e Radu F. Alexandru, de unde au venit? De altfel, trebuie spus limpede: P DL nu putea sta la putere decât după ce, prin cele mai odioase metode şi cele mai deşănţate promisiuni, a fabricat şi cocoţat în Parlament partidul - limbric, UNPR, căruia, într-un mod descalificant profesional, Curtea Constituţională i-a dat aviz de existenţă! Că membrii (trădători) ai acestui partid închipuit au depins exclusiv de (fosta) putere, care i-a avut la degetul mic, o dovedeşte faptul că niciunul nu a fost în stare să mişte în front chiar şi în al 12-lea ceas, ei ştiind bine că, oricând, Băsescu va asmuţi DNA-ul asupra lor! Dar, să fim cinstiţi, te mai poţi aştepta la răzmeriţă de la unul ca Miki Şpagă, generalul „caşchetă” Iordănescu ori militarul cu gamelă Gabi Oprea şi toţi ceilalţi ca ei? Cum să pui în dreptul lor eticheta onorantă de oameni politici europeni? Cum să ieşi în Europa cu unii ca ei sau să-ţi închipui că poţi defila la modul serios cu atare specimene decât dacă nu vrei - sau nu eşti în stare - să vezi adevărul politic? Şi, în final, dar deloc la urmă, cum să crezi că merg la nesfârşit trădarea, târguiala şi cedarea în faţa tuturor pretenţiilor UDMR, acest partid etnic, care, când e la guvernare, îşi zice uniune, iar când e în opoziţie se vrea formaţiune politică?
Cu atât mai mult a părut şi şocantă şi stupefiantă declaraţia lui Boc după succesul moţiunii şi căderea Guvernului Ungureanu, care explica aceste evenimente prin trădarea grupului minorităţilor naţionale. Cum să-l crezi cinstit, serios şi lucid? Cu alte cuvinte, când votau de partea P DL în cazul Legii Pensionarilor sau al tăierii salariilor, de pildă, aceşti deputaţi ai minorităţilor erau demni şi responsabili, iar acum, când au dezavuat un cabinet antipopular şi ineficient, sunt trădători! Domnul fost premier plecat din Piaţa Victoriei cu coada între picioare în urma hachiţelor lui Băsescu nu-şi dă seama nici azi că a fost, este şi va rămâne o marionetă a preşedinteleui actual. În fine, s-o recunoaştem, cât a fost la guvernare, acest P DL condus pe hârtie de Boc, în realitate şi pe faţă de Băsescu, a scos în faţă indivizi care au toate şansele să populeze prim-planul figurilor sinistre din istoria politicii româneşti: craioveanul Gelu Vişan, Roberta Anastase, Elena Udrea, cea care vine în Parlament îmbrăcată total neadecvat acestei instituţii, Adriean Videanu, Sever Cotoi-Voinescu, naziştii Iulian Orban şi Mircea Toader. Una peste alta, P DL ar trebui să ia calea lăzii istoriei, dar, cum am spus, greul aproape inimaginabil acum începe, ştiind că „şmecheraşul Ungureanu” despre care am vorbit are destule forţe oculte în spate, iar Băsescu e în stare să facă şi desfacă orice, atribuind USL chiar şi capriciile vremii.
hehehe! Gm.

Anonim spunea...

o posibila varianta (de probabilitate redusa dar imposibil de a fi scoasa din calcul) e ca s-a decis mai demult provocarea caderii de la guvernare a pdl. chipurile s-a ajuns la concluzia ca fiind la putere pdl n-ar avea nici o sansa in a lua suficiente procente ca sa poata forma din nou guvernul impreuna cu pdl si minoritatile. singura solutie ar fi fost calmarea opiniei publice fata de pdl cu ceva timp inaintea alegerilor, readucand in vizor incompetenta si coruptia crasa a actua lei USL. ptr a face sa contrasteze si mai mult inptitudinea usl cu maginea favorabila a guvernarii pdl peste hotare, s-a ales sacrificarea lui ungureanu, cu imagine buna externa, cu ceva opinie buna interna, si mizandu-se pe hotararea usl de a da jos guvernarea pdl sub orice pret. e interesant ca si chiar daca un laureat al premiului nobel ar fi luat conducerea guvernului, tot ar fi fost dat jos, reactia usl fiind atat de previzibila incat nu e greu sa-i anticipezi reactiile.. studiu de caz idea ptr sociologi si psihologi. reactia usl e atat de previzibila ptr ca in general grupari lipsite de valoare si nivel intelectual sunt simplu de manipulat. interesant de vazut va fi daca perioada ramasa pana la alegeri va fi suficienta ptr ungureanu sa reformeze imaginea boborului suficient ptr a vota un tandem ungureanu-vasile blaga (evident viitorul lider al pdl si viitorul prim ministru). daca usl nu grabeste alegerile si permite incompetentei proprii sa iasa in evidenta ca untdelemnul la suprafata, usl se va dezintegra la alegeri. tot ce trebuia sa faca usl e sa stea pe spate si sa capitalizeze din cresterea nemultumirii populare fata de un guvern pus pe masuri de austeritate; sa fie asta o subtila miscare basescu-pdl cu care sa incerce sa dea sah usl la alegeri? probabil ca nu, insa lunile urmatoare ne vor arata despre ce a fost vorba. daca e adevarata, blaga va deveni seful pdl in mai putin de zece zile..