vineri, 13 aprilie 2012

Fondul Proprietatea (FP) a înregistrat pierderi de 2,7 milioane lei în luna martie, finalizând primul trimestru cu un rezultat negativ de 1,5 milioane lei, faţă de un profit de 14 milioane lei în primele trei luni ale anului trecut, se arată într-un comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti. Activul net a scăzut în martie faţă de luna anterioară cu 0,24%, de la 16,029 miliarde lei la 15,991 miliarde lei. 
Acţiunile societăţilor listate la bursele din Europa s-au redresat ieri, cele mai importante câştiguri înregistrându-le băncile şi producătorii auto.
Titlurile "Deutsche Bank" AG, cea mai mare bancă germană, au urcat cu 5%, la 34,92 euro, iar cele ale băncii britanice "Barclays" Plc - cu 4,7%, la 215,95 pence. Acţiunile "UniCredit" SpA, cea mai mare instituţie de credit din Italia, s-au apreciat cu 6,3%, la 3,23 euro, iar titlurile "Intesa Sanpaolo" SpA, numărul doi în sectorul bancar italian, cu 5,8%, la 1,20 euro. Acţiunile "Banco Santander" SA, cea mai mare bancă din Spania, au urcat cu 2,4%, la 5,32 euro, iar cele ale "Banco Bilbao Vizcaya Argentaria" SA (BBVA), a doua bancă din ţară, cu 3,7%, la 5,60 euro. "Deutsche Bank" îndeamnă la cumpărarea de acţiuni BBVA.   Acţiunile preferenţiale ale "Volkswagen" AG, cel mai mare constructor de autoturisme din Europa, au consemnat un avans de 4,7%, la 130 de euro. Compania germană a informat că vânzările sale au crescut cu 10,5% în primul trimestru, la 1,36 milioane de unităţi. Titlurile "Daimler" AG, al doilea producător mondial de autoturisme de lux, au crescut cu 3,4%, la 41,86 euro, iar cele ale rivalului mai mare "Bayerische Motoren Werke" AG (BMW), cu 3,3%, la 66,91 euro.  Acţiunile producătorului european de aluminiu "Norsk Hydro" ASA au avut un preţ de 30,25 coroane norvegiene, mai mare cu 3,2% faţă de ziua precedentă. Avansul a venit după ce, marţi, rivalul american "Alcoa" Inc. a anunţat în mod neaşteptat profit pentru trimestrul întâi din acest an.  Titlurile "ArcelorMittal", cel mai mare producător mondial de oţel, au urcat cu 3,1%, la 13,32 euro.  Acţiunile "Unilever" Plc au scăzut cu 0,3%, la 2.009 pence. Producătorul anglo-olandez de bunuri de larg consum a ajuns la o înţelegere cu două dintre cele mai mari sindicate ale salariaţilor săi, în vederea reducerii beneficiilor de pensii.   Acţiunile companiei finlandeze "Nokia" Oyj au coborât cu 15%, la 3,27 euro. Compania şi-a revizuit în scădere estimările pentru profitul diviziei de telefoane mobile în primul trimestru, din cauza competiţiei.
La ora 16.50 (ora României), indicele FTSE 100 al pieţei din Londra a crescut cu 0,7%, la 5.635,47 puncte, CAC 40 al celei din Paris - cu 1,4%, la 3.263,38, DAX al Bursei din Frankfurt - cu 1,4%, la 6.699,77.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Comisia Europeană nu finanţează şi nu cofinanţează construcţia de centrale nucleare noi în Uniunea Europeană, întrucât mixul energetic reprezintă alegerea exclusivă a statelor membre, atât timp cât ele îşi respectă ţintele în domeniul energiei şi schimbărilor climatice, a declarat vineri un reprezentant al executivului comunitar, potrivit Agerpres.
''Poziţia Comisiei nu s-a schimbat - activitatea nucleară este competenţa exclusivă a statelor membre. Dacă în viitor statele membre vor decide altfel, vom analiza atunci situaţia, dar în prezent aceasta este o competenţă exclusivă a ţărilor membre, pe care ele au dorit să o păstreze. În termeni generali, noi salutăm diferitele contribuţii ale statelor membre la dezbaterea despre viitorul energiei'', a spus Isaac Valero Ladron, purtător de cuvânt al comisarului european pentru acţiune climatică Connie Hedegaard.
El a răspuns astfel unor întrebări privind informaţiile apărute în presa europeană despre viitorul energiei nucleare. Cotidianul german Süddeutsche Zeitung a scris vineri că Franţa, Marea Britanie, Polonia şi Republica Cehă doresc ca Uniunea Europeană să subvenţioneze energia nucleară aşa cum este cazul celei eoliene sau solare.
Miniştrii europeni ai energiei şi mediului urmează să participe la o reuniune informală organizată în Danemarca în perioada 18-20 aprilie.