miercuri, 11 aprilie 2012

Roman Copper confirmă fără echivoc dorinţa sa să implementeze toate acţiunile şi investiţiile necesitate de către Guvernul României de la licitaţia deschisă pentru Cupru Min de pe 26 martie, arată un comunicat de presă transmis redacţiei.
Compania canadiană precizează că şi-a angajat un volum considerabil de efort şi cheltuială să-şi asigure preluarea Cupru Min şi a minei Roşia Poieni, care va oferi maximum posibil de beneficii pentru industria de minerit al cuprului a ţării noastre, a comunităţilor locale şi a economiei naţionale. Roman Copper a mai adăugat că este complet conştientă de importanţa tranzacţiei pentru toate părţile implicate, inclusiv bunăstarea viitoare a sectorului de minerit al ţării noastre şi a credibilităţii procesului de privatizare a Guvernului României.
  "Atitudinea managerilor din Europa Centrală şi de Est şi din Austria s-a schimbat în bine faţă de perioada de iarnă", spune Peter Brezinschek, şeful Raiffeisen Research, o unitate a Raiffeisen Bank International AG (RBI), potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Conform Raiffeisen Research, îmbunătăţirea perspectivelor economice ale Germaniei, de departe cea mai importantă destinaţie a exporturilor ţărilor din ECE, a fost principalul motiv pentru creşterea previziunilor legate de PIB. "În momentul de faţă, criza datoriei suverane din Europa nu pare să afecteze ţările Europei Centrale şi de Est", adaugă Brezinschek. Analistul-şef se aşteaptă ca ECE în ansamblul său să cunoască o creştere medie a PIB-ului de 2,6 procente în 2012, în creştere faţă de cele 2% estimate în decembrie. "Ţinând cont de faptul că PIB-ul zonei euro va scădea cu 0,5 procente este evident că ECE rămâne zona de creştere a Europei", spune Brezinschek.  Dată fiind evoluţia pozitivă a economiei germane, economistul şef al Raiffeisen Research se aşteaptă la o creştere de 1,4 procente a Europei Centrale (EC) în 2012, în timp ce ESE continuă să simtă efectele recesiunii. "Deficienţele structurale ale ESE continuă să fie prezente, iar impactul negativ al recesiunii se face simţit mai puternic în ţările sudice ale zonei euro. Acesta este motivul pentru care ne aşteptăm ca PIB-ul să crească cu doar 0,3% în ESE în 2012", expliăa Brezinschek.

Un comentariu:

Anonim spunea...

In seara de 6 mai vom fi martorii intrarii in Parlament al miscarii nationaliste Hrisi Avghi (Χρυση Αυγη) al carei membru am onoarea sa fiu inca de la infiintare. Dupa ce ani de zile am primit nu mai mult de 1,8% in alegeri, a venit momentul ca Natiunea Elena sa hotarasca ca ajunge cu emigrantii si anarhistii si ne va trimite in Parlament. Recomand rontzaitorilor de semint si bautorilor de bere la pet din zonele Aghios Panteleimonas,Patisia,Axarnon,Omonoia,Kypseli si celelalte zome gheto sa isi ia zdrentzele si rablele second hand ,sa urce in autocarele Lilian tour si Express linessi sa dispara in directia Lamia-Larisa-Thessaloniki-Serres-Promahona-bulgaria-romanika.
Αιμα Τημη Χρυση Αυγη !!! Ζητω το Εθνως!!!
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ

Citiţi mai mult: Grecii s-au decis: alegeri anticipate pe 6 mai -