marți, 24 aprilie 2012

Datoria publica a Frantei, de 90% din PIB, este mai mare decat a Spaniei si se apropie de cea a Irlandei - Costurile cu forta de munca au crescut constant in ultimii peste zece ani, somajul a devenit cronic, iar un sfert dintre tineri nu au un loc de munca. Multe guverne europene se confrunta cu probleme asemanatoare, iar la alegerile recente din Spania, Portugalia si Irlanda au participat candidati care si-au declarat angajamentul pentru reforme si redresare. Nu si in Franta, unde candidatii prezidentiali, atunci cand nu ignora problemele economice, parca vor sa conduca o tara care exista numai in mintile stangistilor romantici. Nicolas Sarkozy, de orientare centru-dreapta, propune reducerea deficitului bugetar prin cresterea impozitelor, in numele solidaritatii. Pe langa majorarea impozitelor pe profit si pe venit si o suprataxa de 4% in cazul veniturilor ridicate, Sarkozy mai vrea o "taxa de exit" aplicabila cetatenilor francezi care se muta in strainatate, pentru a compensa veniturile pierdute de stat. Sarkozy propune si unele dintre reformele sustinute de toti liderii europeni, dar programul sau nu mai include nici macar promisiunile facute in 2007, nerespectate. Intr-un plan in 32 de puncte prezentat in aceasta luna, Sarkozy prezinta unele reforme destinate pietei muncii, dar multe propuneri sunt vagi, precum crearea "unei banci de tineri" pentru incurajarea angajarilor si promovarea limbii franceze si a valorilor Republicii.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Un avertisment fără precedent arată că România riscă suspendarea a cinci programe din fonduri europene dacă până în iunie nu rezolvă probleme de sistem pe care le are în cheltuirea banilor UE.

Prima alertă a venit tocmai de la ministrul pentru Afaceri Europene, fostul comisar UE Leonard Orban, care săptămâna trecută a avertizat că este vitală corectarea disfuncţionalităţilor în cheltuirea banilor UE în următoarele două luni, aşa cum a cerut Bruxelles-ul. Altfel, plăţile de la UE, pe cele mai importante cinci programe operaţionale, care reprezintă 97% din sumele alocate României prin politica de coeziune pe perioada 2007-2013 vor fi oprite.

O astfel de perspectivă ar înseamnă practic ratarea creşterii ratei de absorbţie la 20% anul acesta. A doua alertă a venit pe agricultură. Şi acolo sunt probleme: Oficiul de Luptă Antifraudă al UE a început o anchetă în privinţa unor cheltuieli făcute de România.

Anonim spunea...

AU VRUT SA DELAPIDEZE ROMANIA SI AU ADUS-O IN U.E. - TREBUIE macar atit sa suporte ...Bande infracţionale din România transportă cu autocarele sute de bărbaţi, femei şi copii la Londra, înaintea Jocurilor Olimpice, pentru a împânzi străzile ca hoţi de buzunare, cerşetori şi prostituate. Est-europeni fără nici un ban coboară din autocare la West End, deja dotaţi cu hărţi care le indică unde să lucreze. Străzile din zona Marble Arch sunt pline de imigranţi care dorm pe unde apucă, potrivit Mediafax.


Autorităţile evacuează în fiecare noapte până la 60 de români fără adăpost din zona Marble Arch şi Oxford Street. Poliţia a descoperit 50 de femei aduse în zonă pentru a lucra ca prostituate şi au arestat patru cerşetoare care foloseau copii cu vârsta chiar şi de trei săptămâni, relatează Daily Express, în ediţia electronică de marţi.

Evacuarea oamenilor şi curăţarea mizeriei pe care o fac costă mii de lire sterline. Munca suplimentară a paznicilor a determinat deja costuri suplimentare de 13.000 de lire (circa 16.000 de euro), iar broşurile pentru a-i avertiza pe localnici să nu le dea bani cerşetorilor au costat 8.000 de lire (aproape 10.000 de euro).

"Credem că ne confruntăm cu primele acţiuni antreprenoriale pro-active ale unor bande organizate înaintea Jocurilor Olimpice", a declarat Claire Hardy, ofiţer responsabil de reducerea infracţionalităţii la Westminster.

"Am avut întotdeauna probleme cu est-europenii care vin aici. Dar în ultimele trei săptămâni au venit cu o intensitate pe care nu am mai întâlnit-o până acum", a afirmat Nickie Aiken, membru al Cabinetului Consiliului Westminster pentru protecţia comunităţii. Ea a adăugat că deşi sunt trimişi înapoi în România, aceştia revin pentru că Marea Britanie are reputaţia că oferă ajutoare şi cazare

Anonim spunea...

ROMANIA IN UE - Ne- au "bagatin UE ca sa devalizeze resursele si capacitatile economice ...iata ce a iesit ---- Opt suspecţi au fost arestaţi de autorităţile spaniole, fiind acuzaţi că obligau persoane cu handicap din România să cerşească zi de zi pe străzile din Madrid.



În cadrul operaţiunii au fost arestate zece persoane aduse din România în Spania şi înşelate cu false promisiuni de muncă şi asistenţă sanitară.



Românii cu handicap erau duşi de infractori în diferite puncte ale capitalei dis de dimineaţă, fiind obligaţi să cerşească. Infractorii îi luau după 12 ore pentru a le confisca toţi banii strânşi - în medie, 80 de euro pe zi.



Victimele erau găzduite de membrii reţelei în locuinţe insalubre sau chiar lăsate pe străzi, să doarmă în parcuri, fiind intimidate şi ameninţate.


Zece persoane cu handicap au fost găsite după percheziţionarea uneia dintre locuinţele infractorilor. Operaţiunea s-a încheiat cu arestarea a opt membri ai reţelei, potrivit Agerpres.