marți, 17 aprilie 2012

Recesiunea Zonei Euro


 
Spania a reintrat oficial in recesiune in primul trimestru al acestui an, pentru a doua oara din 2009. Oricum, scurta perioada de expansiune a fost caracterizata de cresteri anemice. Deprecierea monedei euro este singura soluţie fezabilă pentru criza din zona euro, a declarat miercuri, 11 aprilie,într-o conferinţă la Banca Naţională a României (BNR), Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR.‘Deprecierea monedei euro va stimula întreaga zonă euro faţă de restul lumii şi va ajuta ţările mai puţin performante din zona euro, prin efectele de amploare pe care le-ar implica. Aceasta nu este o soluţie pe termen lung, dar ar da timpul necesar pentru luarea unor măsuri care să ducă la creşterea productivităţii muncii’,a spus Croitoru. Cele mai bune soluţii sunt cele care ajută la ieşirea din criză fără a adânci recesiunea, a arătat Croitoru. Potrivit consilierului guvernatorului BNR, deprecierea euro ar fi stimulat exporturile şi ar fi redus importurile, diminuând deficitele externe pentru Portugalia, Spania, Irlanda si Grecia, concomitent cu reducerea surplusurilor comerciale ale Germaniei, Olandei sau altor state dezvoltate din nord. Acesta a mai arătat că nu deficitele bugetare au stat la baza actualei crize a datoriilor, ci deficitul de cont curent, criza zonei euro fiind mai degrabă una a balanţei de plăţi.

4 comentarii:

proxemis spunea...

2.200 de IMM-uri au beneficiat in prima parte a anului de garantiile acordate de FNGCIMM
FNGCIMM si-a consolidat pozitia de pilon de sustinere a sectorului IMM din Romania, acordand, in primul trimestru al anului 2012, un volum total de garantii de aproximativ 162 milioane euro, in contextul unei cresteri cu peste 60% a valorii garantiilor fata de perioada similara a anului trecut.

bonux spunea...

Pana pe 27 iulie intreprinderile pot depune proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii de cercetare-dezvoltare!
ANCS a lansat pe 2 aprilie 2012 un nou apel de proiecte pentru Operatiunea 2.3.2 “Dezvoltarea infrastructurii de CD a intreprinderilor si crearea de noi locuri de munca pentru CD” din cadrul POSCCE. Pot depune proiecte intreprinderile care au activitate de cercetare-dezvoltare mentionata in statut.

Anonim spunea...

Circa jumatate dintre romani au alocat pentru cumparaturile Paste sume cuprinse intre 100 lei si 500 de lei, in timp ce unul din cinci respondenti a alocat pana la 1.000 de lei, potrivit unui sondaj realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES) in perioada 12-13 aprilie.

Aproape jumatate dintre cei chestionati au declarat ca nu cumpara carne de miel pentru Paste, in acest an. In schimb, circa un sfert dintre cei care au afirmat ca intentioneze sa achizitioneze miel au precizat ca bugetul alocat cuprins intre 200 si 249 de lei.



Statistica indica faptul ca sase din zece respondenti au pe masa de Paste intre 10 si 30 de oua inrosite, iar peste o treime sustin ca vopesesc peste 30 de oua cu prilejul acestei sarbatori.

In ceea ce priveste dulciurile, sapte din zece romani isi fac prajiturile acasa. In schimb, doar 16% sustin ca apeleaza la cofetarii sau laboratoare specializate.

Anonim spunea...

USL urmeaza sa depuna, marti, prima motiune de cenzura impotriva Guvernului condus de Mihai Razvan Ungureanu. Totodata, este prima actiune parlamentara initiata de parlamentarii USL in aceasta sesiune


Citeste mai mult pe: http://stiri.acasa.ro/politica-126#ixzz1sHaWTs7f