duminică, 15 aprilie 2012

Comisia Europeană nu finanţează şi nu cofinanţează construcţia de centrale nucleare noi în Uniunea Europeană, întrucât mixul energetic reprezintă alegerea exclusivă a statelor membre, atât timp cât ele îşi respectă ţintele în domeniul energiei şi schimbărilor climatice, a declarat vineri un reprezentant al executivului comunitar, potrivit Agerpres.  ''Poziţia Comisiei nu s-a schimbat - activitatea nucleară este competenţa exclusivă a statelor membre. Dacă în viitor statele membre vor decide altfel, vom analiza atunci situaţia, dar în prezent aceasta este o competenţă exclusivă a ţărilor membre, pe care ele au dorit să o păstreze. În termeni generali, noi salutăm diferitele contribuţii ale statelor membre la dezbaterea despre viitorul energiei'', a spus Isaac Valero Ladron, purtător de cuvânt al comisarului european pentru acţiune climatică Connie Hedegaard.
El a răspuns astfel unor întrebări privind informaţiile apărute în presa europeană despre viitorul energiei nucleare. Cotidianul german Süddeutsche Zeitung a scris vineri că Franţa, Marea Britanie, Polonia şi Republica Cehă doresc ca Uniunea Europeană să subvenţioneze energia nucleară aşa cum este cazul celei eoliene sau solare.  Miniştrii europeni ai energiei şi mediului urmează să participe la o reuniune informală organizată în Danemarca în perioada 18-20 aprilie.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Guvernul american a anunţat vineri că amână încă o dată sine die publicarea raportului privind politica ratei de schimb a principalilor parteneri comerciali ai Statelor Unite pe care trebuie să-l trimită Congresului de două ori pe an, informează AFP.

Departamentul Trezoreriei a anunţat printr-un scurt comunicat că acest raport, aşteptat îndeosebi pentru aprecierea Washingtonului asupra politicii Chinei şi a monedei sale naţionale, yuanul, va fi dat publicităţii după 'mai multe reuniuni internaţionale'.

Reuniunile respective sunt întâlnirea miniştrilor de finanţe ai G20, ce va avea loc la Washington în perioada 19-20 aprilie, şi reuniunea de primăvară a Fondului Monetar Internaţional şi cea a Băncii Mondiale, la 20 şi 21 aprilie, în capitala americană.

Trezoreria menţionează, de asemenea, viitorul 'dialog strategic şi economic' între China şi Statele Unite, a cărui dată nu a fost încă anunţată, dar care este posibil să aibă loc în mai sau iunie în China

Anonim spunea...

Legea prevede ca raportul cu privire la ratele de schimb să fie dat publicităţii în fiecare an cel mai târziu la 15 aprilie (pentru cel pe primul trimestru) şi la 15 octombrie (pentru cel de-al doilea).

Trezoreria a publicat cu întârziere ultimele trei documente.

Anunţul amânării acestui document provoacă, de obicei, un val de indignare printre aleşii din Congres, un mare număr dintre aceştia acuzând că valoarea scăzută de monedei chineze este vinovată de toate pagubele economiei americane, precum şi guvernul american pentru lipsa de vigoare în apărarea intereselor SUA în faţa Beijingului.

Anonim spunea...

Sărbătoarea Învierii reprezintă, pentru lumea creştină, un prilej de bucurie împletită cu un strop de smerenie. Postul Paştelui ne reaminteşte virtuţile credinţei şi speranţei, întoarcerea la o viaţă mai luminoasă, trăită în armonie cu noi înşine şi cu cei din jurul nostru.


Ieşirea din Postul Mare, cu trupul purificat, sufletul curăţit şi casa primenită, face loc unei sărbători ce reuneşte comunitatea în jurul Bisericii şi familia în jurul mesei, aducându-i pe oameni mai aproape de bucuriile adevărate ale vieţii.