marți, 3 aprilie 2012

România de după 1989 e uşor de prostit.

Guvernele şi „investitorii strategici” nu fac decât să ne dea pe la nas cu beţişoare parfumate. Fssss… „O să avem de toate, vom fi bogaţi, stăm pe o mină de aur”! Fssss…„Privatizarea va rezolva toate problemele privind calitatea producţiei şi desfacerea. O să dezvoltăm ţara şi o s-o ducem pe culmi nebănuite”. Fssss… Integrarea în Uniunea Europeană şi în NATO ne vor aduce mari avantaje şi satisfacţii”. Fssss… „Iată, o ţară cu atâtea resurse va fi bogată! Vom trăi numai din concesionarea exploatărilor!”… Şi aşa mai departe....Teoretic, ni se spune că o vom duce ca în sânul lui Avram. Practic, ne peticim izmenele şi stăm cu ochii pe ele ca pe butelie, să nu ni le ia cineva şi pe acelea - ca în bancul acela în care Bulă îi cere tătâne-său să-i explice care e diferenţa între teoretic şi practic, iar acesta ilustrează cu exemplul mamei şi surorilor eroului hazului naţional, femei rele de muscă: „Bulă, teoretic, sunt şanse de câştiguri uriaşe, dacă le dăm la „produs”. Ni se deschid şanse spre o avere de milioane de euro, dar practic avem trei curve în bătătură!”.Vineri, 30 martie, Ministerul Mediului şi Pădurilor a dat publicităţii un comunicat în care arată că a acordat aviz pentru acordurile petroliere de concesiune pentru explorare, dezvoltare, exploatare încheiate între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi Chevron România Holding B.V. întrucât, chipurile, acestea conţin obligaţii ce vizează protecţia mediului. Mai trebuie nişte avize care să certifice respectarea acelor condiţii de mediu. Acordurile prevăd o fază iniţială de explorare iar în cazul în care vor fi identificate resurse exploatabile economic, se va trece la faza de exploatare. Bun.... Să ne explice cineva, explorările care s-au făcut deja până în prezent, în baza căror avize au fost întreprinse, dacă avizul a fost acordat abia acum ?

2 comentarii:

Anonim spunea...

AP - Hungarian President Pal Schmitt resigned Monday because of a plagiarism scandal regarding a doctoral dissertation he had written 20 years ago.

Schmitt, who was elected to his largely ceremonial office in 2010 for a five-year term, said in a speech to Parliament’s plenary session that he is stepping down because the controversy is dividing Hungary.

“In this situation, when my personal issue divides my beloved nation instead of uniting it, I feel it to be my personal duty to finish my service and resign from my presidential mandate,” Schmitt said, drawing applause and cheers from opposition lawmakers. “I ask God’s blessing for Hungary and for your work.”

Schmitt, 69, then quickly left the chamber accompanied by Prime Minister Viktor Orban as lawmakers from the governing parties – Orban’s Fidesz and the Christian Democrats – gave him a standing ovation.

Anonim spunea...

Pretul mediu cerut de proprietarii locuintelor din Romania in martie a ajuns la 1.003 euro pe metru patrat util, cu 1,7% mai mult decat in februarie si cu 3,8% mai putin decat in aceeasi luna din 2011, potrivit imobiliare.ro.

“In ultimele treizeci de zile, cea mai mare scadere de pret s-a inregistrat in Ploiesti, iar cea mai mare crestere la Cluj-Napoca. Preturile apartamentelor vor mai cunoaste oscilatii in acest an, fiind foarte sensibile la semnalele economice, dar si politice. Astfel, modificari legislative cu impact asupra economiei sau adoptarea unor masuri ce vizeaza cresterea veniturilor populatiei, ca reducerea CAS de pilda, vor avea un impact si asupra preturilor locuintelor", a declarat Adrian Erimescu, directorul general imobiliare.ro.

Bucuresti

Indicele imobiliare.ro calculat pe baza anunturilor din portal releva faptul ca pretul mediu din Bucuresti a ajuns la 1.145 euro pe metru patrat pentru apartamentele noi si vechi, in scadere cu 0,3% fata de luna precedenta.

Se atinge astfel un nou prag minim al preturilor apartamentelor inregistrat la nivelul Bucurestiului, de la inceputul crizei incoace. Tendinta de scadere a fost resimtita doar pe segmentul apartamentelor noi, pretul mediu solicitat pentru apartamentele vechi inregistrand o crestere usoara.