joi, 5 aprilie 2012

Ministerul Afacerilor Externe salută recenta numire a dr. Simona Marinescu în funcţia de Director al Centrului Internaţional ONU/PNUD

Ministerul Afacerilor Externe salută recenta numire a dr. Simona Marinescu în funcţia de Director al Centrului Internaţional ONU/PNUD pentru atragerea sectorului privat în finanţarea şi implementarea programele de dezvoltare, cu sediul la Istanbul, potrivit unui comunicat de presă transmis redacţiei.
Centrul de la Istanbul este unul din cele 5 centre globale, de excelenţă, ale Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), care se vor implica în atragerea şi mai substanţială a sectorului privat în proiectele şi programele de dezvoltare, cu precădere după anul 2015. Celelalte 4 centre vor fi deschise la Rio de Janeiro - Brazilia, Nairobi - Kenya, Seul - Coreea de Sud şi Oslo - Norvegia.
Numirea unui specialist român într-o înaltă poziţie de conducere în cadrul ONU dovedeşte că expertiza românească în domeniul dezvoltării este deja recunoscută şi aduce în atenţie potenţialul ţării noastre de atragere a capitalului privat în proiectele şi programele de dezvoltare la nivel naţional şi regional.
Reînmatricularea unui autovehicul de către un român care se mută în Spania, Italia sau Franţa nu va mai avea nevoie de verificări tehnice suplimentare în ţara de destinaţie, astfel că şi plăţile pentru aceste proceduri vor fi eliminate, prevede noul regulament adoptat ieri de Comisia Europeană şi care ar putea deveni obligatoriu într-un an în toate statele UE.
Noul regulament prevede că cetăţenii care cumpără sau vând un automobil de ocazie în altă ţară a UE nu se vor mai confrunta cu controale tehnice suplimentare şi cu probleme administrative, iar cetăţenii care lucrează într-o altă ţară a UE şi folosesc un automobil înmatriculat de angajator în ţara respectivă nu vor mai trebui să-l înmatriculeze în ţara lor de origine.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Preşedintele PDL Diaspora, William Brînză vorbeşte, într-un interviu acordat EVZ, despre problemele cu care se confruntă românii din Spania, în urma măsurilor de austeritate luate de guvernul de la Madrid, dar şi despre situaţia din PDL.

EVZ: Guvernul spaniol a aprobat proiectul de buget pe anul 2012, care prevede reduceri de cheltuieli de peste 27 de miliarde de euro. Cum vor fi afectaţi românii din Spania de aceste măsuri?

Anonim spunea...

Accident grav de circulaţie în pasajul Unirii din Capitală. Traficul a fost blocat mai bine de două ore după ce o şoferiţă a apăsat pedala de acceleraţie prea tare, a pierdut controlul autoturismului şi a intrat în stâlpii centrali de rezistenţă ai pasajului, potrivit Realitatea.net.

Maşina a ricoşat apoi în panoul din dreapta, iar şoferiţa şi pasagera din dreapta au avut nevoie de intervenţia SMURDULUI.

Rănile celor două nu au fost grave, dar au fost transportate la spital pentru investigaţii medicale.

Anonim spunea...

Justitia germana a hotarat interzicerea zborurilor pe durata noptii (intre orele 23.00-05.00) pe aeroportul din Frankfurt, cel mai mare din Germania si al treilea ca marime din Europa, decizie ce reprezinta o lovitura dura pentru transportul de marfa al companiei Lufthansa, in special, scrie AFP. Tribunalul din Leipzig (estul Germaniei) a confirmat miercuri o interdictie provizorie emisa in octombrie anul trecut de tribunalul administrativ din Hessa, landul unde se afla orasul Frankfurt. Asociatiile riveranilor aeroportului Frankfurt se lupta de mai multi ani pentru a obtine aceasta interdictie, din motive de poluare fonica. Interdictia vizeaza 17 zboruri nocturne, care ar fi trebuit initial sa fie autorizate in momentul deschiderii celei de-a patra piste a aeroportului, la 21 octombrie.
In plus, tribunalul federal din Leipzig a ordonat statului regional Hessa sa reexamineze gradul de poluare sonora pentru cele 133 de zboruri care au loc in intervalul orar 22.00-23.00 si 05.00-06.00. Zborurile de noapte pot primi autorizatie in cazul unei "nevoi speciale". Regiunea Hessa trebuie sa isi revizuiasca planurile si sa dovedeasca faptul ca aceasta nevoie exista, daca vrea sa obtina eliminarea acestei interdictii, a adaugat tribunalul. Lufthansa Cargo, divizia de marfa a principalei companii aeriene germane, a estimat ca interdictia zborurilor de noapte pe platforma sa aeroportuara din Frankfurt ii va reduce beneficiile cu 40 de milioane de euro pe an.






Mircea Halaciuga, Esq.
004.0724.58.1078
PROXEMIS - Managementul Riscurilor