sâmbătă, 14 aprilie 2012

Comisia Europeană ameninţă bonusurile acordate în sectorul bancar

BRUXELLES - Comisarul pentru piaţa internă europeană, Michel Barnier, a declarat că este necesară o acţiune mai dură pentru a reduce bonusurile acordate în sectorul bancar, potrivit HotNews.ro.
El a afirmat că a fost "îngrijorat serios" de nivelul plăţilor acordate ca bonusuri în unele ţări şi a menţionat că acest lucru încurajează asumarea mai multor riscuri. Declaraţia vine în urma unui raport al Autorităţii Bancare Europene (ABE), care a notat că regulile existente privind bonusurile nu au fost implementate consecvent de unele state ale UE.
"Nu pot vedea cum unele rate (ale bonusurilor în salariile de bază) incluse în raport ...pot fi vreodată considerate justificabile sau o modalitate raţională de administrare a riscurilor şi intereselor pe termen lung", a declarat acesta.


Amuzant - ca la noi ?! --Într-un oraş din regiunea italiană Calabria, Vibo Valentia, inspectorii au constatat că fondurile naţionale şi europene destinate construcţiei de hoteluri şi dezvoltării sectorului turistic au fost folosite ilegal pentru a restaura vilele şi pentru cadouri scumpe oferite la nunţi private şi pentru prieteni, relatează presa internaţională, potrivit HotNews.ro.
Inspectorii fiscali au pus sub sechestru conturile bancare, maşinile şi proprietăţile celor implicaţi, în total fiind investigate 63 persoane.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Meteorologii au emis o informare de vreme rea pentru intervalul 14 aprilie ora 09:00 - 15 aprilie ora 21:00, când se vor produce averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în toate regiunile ţării.

Anonim spunea...

Secretarul de Stat american Hillary Clinton a solicitat vineri omologului său chinez să comunice aliatului său nord-coreean neliniştile Statelor Unite cu privire la lansarea eşuată a unei rachete cu rază lungă de către Phenian.

Anonim spunea...

Proiectul Codului de Etică pentru învăţământul preuniversitar - aplicabil tuturor persoanelor din sistemul de stat, particular şi confesional - a fost lansat în dezbatere publică, vineri, urmând ca observaţiile să fie primite până în 12 mai, potrivit www.edu.ro.