luni, 16 aprilie 2012

Datele anunţate de Banca Spaniei au împins costul de  asigurare a datoriilor ţării la un nou nivel record şi ar putea influenţa planurile guvernului de la Madrid de a vinde săptămâna următoare obligaţiuni.  În februarie, băncile spaniole au împrumutat 169,8 miliarde de Euro de la BCE.
BCE a împrumutat băncilor din zona euro aproximativ 1.000 de miliarde de euro prin două licitaţii în decembrie şi februarie. Chiar dacă programul de lichidităţi al BCE s-a dovedit un sprijin important pentru instituţiile de credit din Spania, finanţarea nu poate fi decât o rezolvare temporară a expunerii puternice pe piaţa imobiliară şi a declinului încrederii, consideră economiştii....Condiţiile de finanţare s-au îmbunătăţit ca urmare a lichidităţilor nelimitate oferite de BCE, dar nu tot ce străluceşte este aur. Lichiditatea ieftină şi nelimitată poate rezolva parţial problemele de lichiditate pe termen scurt, dar a te baza pe BCE pentru finanţare este, în opinia noastră, un model de afaceri discutabil, care pe termen lung impune un cost mai ridicat al capitalului", potrivit unei note către investitori a Exane BNP Paribas. Analiştii consideră că Spania a intrat deja în a doua recesiune din ultimii trei ani, în contextul recuperării dificile a economiei după prăbuşirea pieţei imobiliare în timpul crizei financiare din 2008. Guvernul a cerut băncilor să-şi consolideze nivelurile de capital, lovite puternic de criză. Vulnerabilitatea băncilor este, alături de îndatorarea ridicată a statului, printre principalii factori care ar putea forţa Spania să ceară ajutor european. Spania a revenit puternic în centrul crizei datoriilor suverane din Europa, ca urmare a încercărilor noului guvern de a convinge investitorii că îşi poate controla deficitul bugetar, iar băncile spaniole se pot refinanţa singure, fără ajutor de stat sau european.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Vremea va fi instabila in cea mai mare parte a tarii si in a doua si a treia zi de Pasti. Luni, cerul va prezenta innorari temporare si vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, ziua - pe arii extinse in nordul, centrul si estul tarii si local in rest, iar noaptea - in jumatatea sud-vestica a teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 13 si 23 de grade, iar cele minime se vor situa intre 2 si 12 grade, potrivit Mediafax, care citeaza Administratia Nationala de Meteorologie.

La Bucuresti, vremea va fi in general instabila. Cerul va prezenta innorari temporare si trecator va ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 21 ... 22 de grade, iar cea minima va fi de 8 ...10 grade.

Marti, vremea se va mentine in general instabila. Cerul va fi mai mult noros si va ploua in cea mai mare parte a tarii. Ploile vor avea caracter de aversa si vor fi insotite de descarcari electrice. Izolat cantitatile de apa vor fi insemnate si vor fi conditii de grindina. In zona montana inalta, precipitatiile vor fi mixte. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in sud-est. Temperaturile maxime, in scadere fata de intervalul precedent, vor fi cuprinse intre 10 si 20 de grade, iar cele minime se vor situa intre 2 si 12 grade.

Anonim spunea...

În penultima şedinţă a săptămânii, majoritatea cotaţiilor futures au avut o evoluţie pe creştere în prima jumătate a zilei. Pentru Dow Jones şi euro s-a menţinut direcţie înregistrată miercuri în vreme ce pentru DESIF5 a fost vorba de o revenire pe plus. În schimb, aurul a continuat să se deprecieze. Speculaţiile realizate până la ora 15.00 s-au soldat cu aproape 3000 de contracte, jucătorii fiind des-tul de activi. Valoarea tranzacţiilor se cifra la 36,6 milioane lei

Anonim spunea...

În condiţiile în care nu mai sunt bănci comerciale româneşti care să sprijine agricultura, România are nevoie de o bancă a fermierilor pentru finanţarea agriculturii şi a mediului rural, potrivit ministrului Agriculturii, Stelian Fuia.

„La ora actuală, România nu mai are o bancă comercială, exceptând CEC-ul, care este o bancă mică, care să fie implicată în agricultură. Nu mai avem bănci româneşti care să înţeleagă interesul naţional şi care să se implice în a finanţa agricultura şi mediul rural”,

Anonim spunea...

În documentarul fiscal de mai jos, vă prezentăm Procedura de aprobare a regimului de declarare derogatoriu.

Procedura a fost reglementată prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 1.221/2009, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 415/2009.

Generalităţi

Societăţile comerciale care îşi înregistrează inactivitatea temporară la Oficiul Registrului Comerţului (ORC), pot opta pentru regimul de declarare derogatoriu. Regimul de declarare derogatoriu se solicită de contribuabili, prin depunerea unei cereri la organul fiscal în a cărei evidenţă fiscală aceştia sunt înregistraţi ca plătitori de impozite, taxe şi contribuţii.

Odată cu cererea se depune dovada înscrierii inactivităţii temporare, respectiv o copie a extrasului de registru emis de către ORC privind starea societăţilor comerciale, referitoare la suspendarea temporară a activităţii acestora.

Anonim spunea...

Economia românească atrage din ce în ce mai puţine investiţii străine, iar recesiunea mondială are doar o mică parte din vină pentru această tendinţă, în condiţiile în care alte state est-europene s-au dovedit foarte performante din acest punct de vedere.

Parametrul investiţiilor străine directe (ISD) a scăzut continuu din 2008 până în prezent: de la 9,5 miliarde euro în 2008 la 3,5 miliarde euro în 2009, pentru ca în 2010 să ajungă la 2,6 miliarde euro, iar anul trecut la numai 1,9 miliarde de euro. Tendinţa a continuat şi la începutul acestui an – ISD au atins, în ianuarie, un nivel de 23 de milioane de euro, de 16 ori mai puţin decât în ianuarie 2011.

Anonim spunea...

Economistul şi profesorul american Joe Stiglitz, laureat al Premiului Nobel pentru economie în 2001, susţine că întreaga economie se va prăbuşi, dacă se păstrează sistemul actual, scrie Business Insider.

Concret, Stiglitz a precizat că, în contextul actual, există câteva ţări, printre care China, Germania şi Japonia, care realizează aproape toate exporturile de pe planetă. Asta în timp ce restul lumii, inclusiv SUA, riscă să se scufunde din cauza deficitelor comerciale masive.



Economistul spune că ţările din a doua categorie au început să realizeze că nu pot susţine aceste deficite şi încearcă şi ele să exporte mai mult decât importă. Dar, din moment ce este imposibil ca toate ţările să exporte mai mult decât importă, economia mondială devine un joc de "friptea", în care fiecare ţară încearcă să "împingă" deficitul către altele.

Din punctul de vedere al lui Stiglitz, această criză se poate rezolva printr-o coordonare mai bună a politicilor monetare, scrie Business Insider.

Anonim spunea...

MADRID—The Spanish government on Monday warned that it could take control of the finances of some of its autonomous regions as it seeks to slash one of Europe's largest budget deficits and shore up investor confidence.

Spain's regions accounted for the bulk of the government's large 2011 budget overrun and are one reason why the country's borrowing costs soared in recent days.

Although Prime Minister Mariano Rajoy's new government at the end of March presented an austerity budget for 2012 with €27 billion ($35.3 billion) of spending cuts and tax increases, investors are concerned it will fail to rein in ...

Anonim spunea...

Flights in and out of Gatwick Airport were suspended after a plane was forced to make an emergency landing after smoke was reported in the cabin.

Virgin flight VS27 had left the West Sussex airport at 11:48 BST and was bound for Orlando in the US when it had to return to land at 12:17.

Four passengers suffered minor injuries during the evacuation.

The airport said flights resumed later but warned of delays.

Some flights were cancelled or diverted and passengers were advised to check with their airlines for specific flight information.

Liam Moore, a passenger on the Airbus A330-300 aircraft, which had 13 crew and 299 passengers on board, said everybody was "really shaken up".

"We were on the plane and everything seemed fine," he said.