duminică, 8 aprilie 2012

ROMANIA - Guvernul a impus ofertantului la vânzarea Cupru Min să îşi asume, ca şi clauze de mediu care nu pot fi negociate, investiţii suplimentare în lucrări de drumuri şi eventuale noi investiţii care s-ar impune ulterior şi ar depăşi cuantumul estimat în prezent, refuzând în acelaşi timp orice răspundere....Executivul nu a dorit să semneze din partea sa vreo declaraţie şi nici să acorde garanţii ori despăgubiri pentru probleme legate de protecţia mediului, indiferent de momentul apariţiei acestora, relevă un document oficial obţinut de MEDIAFAX. Pentru a obţine garanţii din partea Roman Copper privind realizarea investiţiilor de mediu, reprezentanţii statului au cerut în schimb constituirea unui depozit de 32 milioane euro, solicitare refuzată de firma canadiană. Investiţiile de mediu au fost evaluate de partea română la 32,27 milioane euro, din care un minim de 17 milioane euro obligatoriu pentru acest an în vederea extracţiei şi preparării minereurilor neferoase şi rare....Din suma totală a investiţiei, 50.000 euro au fost calculate pentru extracţia pietrei pentru construcţii şi a pietrei calcaroase, 12.600 euro pentru transport marfă, persoane, întreţinere şi reparaţii auto, activitatea desfăşurată la spaţiile de cazare, restaurant şi cantină, activitatea de pază, 17,32 milioane euro pentru extracţia şi prepararea minereurilor neferoase şi rare, 5,58 milioane euro pentru supraînălţarea barajului Valea Şesei în vederea exploatării în siguranţă a iazului de decantare şi 9,3 milioane euro pentru reabilitarea drumurilor de acces existente şi realizarea unor drumuri noi. Investiţiile minime pentru acest an, de 17 milioane euro, au fost calculate pentru realizarea unei instalaţii de recuperare a metalelor prin procedee biotehnologice (14,5 milioane euro), efectuarea unor lucrări privind stabilitatea haldelor de steril (2 milioane euro) şi efectuarea unor lucrări de conservare la Valea Seşei şi Valea Ştefancei (500.000 euro). Necesarul de investiţii tehnologice a fost estimat la 67,3 milioane euro, din care 61 milioane euro până în 2015 (41 milioane euro investiţii tehnologice şi 20 milioane euro pentru descopertare), pentru achiziţionarea de utilaje performante pentru între fluxul tehnologic, creşterea capacităţii de depozitare a sterilului, dotarea cu utilaje a carierei Roşia Poieni şi realizarea unei instalaţii de recuperare a cuprului prin procedee biotehnologice.

4 comentarii:

Anonim spunea...

azi

8 aprilie 2012

Sunteti preocupat de probleme legate de camin. Dimineata aveti ocazia sa cumparati o casa noua sau sa faceti un schimb de locuinta.

Partenerul de viata este de acord cu initiativele dumneavoastra.

Va sfatuim sa evitati speculatiile. Bazati-va pe intuitie!

Anonim spunea...

.




Licitaţia pentru vânzarea acţiunilor Cupru Min a fost anulată, deoarece autorităţile române nu au renunţat la clauze în contractul de privatizare cu Roman Copper Corp. Canada, a declarat ministrul Economiei, Lucian Bode, la finalul negocierilor.

‘Statul nu a vrut să renunţe la trei clauze – publicarea contractului, constituirea unui depozit colateral de 32,27 milioane euro drept garanţii pentru investiţiile de mediu şi plata integrală a sumei la 30 de zile după avizul acordat şi obţinerea autorizaţiei integrate de mediu, care sunt clauze suspensive în contract’, a afirmat Lucian Bode.

Astfel, licitaţia va fi reluată, următorul contract de privatizare urmând să fie negociat în funcţie de aceleaşi clauze, a adăugat acesta.
‘Vom relua licitaţia, dar vom avea aceleaşi cerinţe. Toate contractele de privatizare vor fi făcute publice. Această licitaţie nu este un eşec atât timp cât a fost protejat interesul statului’, a precizat Bode.

Statul român a negociat cu compania canadiană privatizarea Cupru Min prin OPSPI, al cărui şef, Florin Vlădan, a declarat că maniera de negociere a fost ‘neprofesionistă’.

În 26 martie, compania Roman Copper Corp. Canada a fost declarată câştigătoare a licitaţiei organizată pentru vânzarea acţiunilor deţinute de stat la societatea Cupru Min SA Abrud (centru-vest), la preţul de 200,772 milioane euro. Preţul de pornire a fost de 57,363 milioane euro.

Anonim spunea...

This case is bothering me. If anyone is able to answer that question, then I would be very grateful :) So what do you think ? When did Sherlock Holmes take drugs? Thank you for valuable answer :)


__________________
[url=http://kanzamaan.com/forum/index.php?topic=4.new#new]backlink pyramid[/url]

Anonim spunea...

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, sâmbătă, la Iaşi, că Guvernul va încerca să dea tuturor bugetarilor ceea ce le-a fost luat în urma tăierilor salariale din iulie 2010, spunând însă că aceasta nu este o promisiune, pentru că el nu face promisiuni, ci o "speranţă".
"O să încercăm să dăm tuturor ceea ce le-a fost luat. Nu e o promisiune, este o speranţă. Promisiuni eu nu fac. Eu nu am miză electrorală", a declarat premierul, citat de Mediafax.
Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a spus, într-un interviu acordat jurnalistului David Frost pentru postul TV Al Jazeera English, că speră ca, undeva până în vară, să aducă "puţin zâmbet" pe feţele românilor prin ridicarea salariilor din sectorul bugetar la nivelul anterior, arătând că acesta este unul dintre pariurile Guvernului pe care încearcă să îl câştige.