vineri, 6 aprilie 2012

Creşterea economiei zonei euro s-a stabilizat la un nivel redus,

Creşterea economiei zonei euro s-a stabilizat la un nivel redus, iar o redresare moderată este aşteptată în acest an, a afirmat, ieri, Mario Draghi, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), avertizând însă că "perspectivele economice sunt supuse riscului de scădere".  Oficialul BCE a menţionat că economia zonei euro se va redresa treptat în 2012, dar acest proces va fi afectat de tensiunile care se menţin pe pieţele datoriilor din regiune. În plus, evoluţia economiei uniunii monetare ar putea avea de suferit şi din cauza preţurilor mari ale materiilor prime, potrivit afirmaţiilor preşedintelui BCE.  Mario Draghi a mai spus că rata inflaţiei se va menţine la peste 2% în 2012. Conform estimărilor sale, presiunile inflaţioniste sunt limitate, însă există riscul creşterii preţurilor de consum.  "BCE este pregătită să intervină hotărât şi la timp dacă apare un potenţial risc la adresa stabilităţii preţurilor pe termen mediu", a precizat preşedintele băncii.  Rata anuală a inflaţiei în zona euro a scăzut în martie la 2,6%, de la 2,7% în februarie, conform estimării preliminare publicate recent de Oficiul European de Statistică (Eurostat).  BCE a decis, ieri, să menţină dobânda de politică monetară la nivelul minim record de 1%, pentru a patra lună consecutiv, conform aşteptărilor analiştilor.  Dobânda BCE s-a aflat la 1% şi în perioada mai 2009 - aprilie 2011, după care a fost majorată de două ori anul trecut, în aprilie - la 1,25%, şi în iulie - la 1,5%.   După preluarea mandatului de preşedinte de către Mario Draghi, BCE a redus de două ori dobânda cheie, la 1,25% în noiembrie 2011, şi la 1% în decembrie.  Deşi dobânda a fost redusă, rata inflaţiei în zona euro s-a menţinut peste ţinta avută în vedere de BCE, de cel mult 2%.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Premierul Ungureanu a anuntat joi, la Radio Romania, ca ministrul Mediului, Laszlo Borbely si-a inaintat demisia, confirmind informatia obtinuta anterior de HotNews.ro pe surse. "Am luat nota de demisia domnului ministru. Scrisoarea mea catre domnul presedinte nu contine o propunere de inlocuire a domnului Borbely cu alt nume, voi prelua interimar portofoliul Mediului", a mai spus Mihai Razvan Ungureanu. Reamintim ca surse din UDMR sustin ca Attila Korodi sau Borbely Karoly l-ar putea inlocui pe ministrul demisionar.
UPDATE: Presedintele Traian Basescu a semnat, joi, decretele prin care ia act de demisia lui Laszlo Borbely din functia de ministru al Mediului si Padurilor si respectiv, cel prin care Mihai Razvan Ungureanu este desemnat ministru interimar al Mediului.

Anonim spunea...

Poliţia britanică avertizează cetăţenii să fie extrem de vigilenţi faţă de bandele de infractori, în special români, care fură milioane de euro din bancomate, prezentând câteva recomandări în documentarul intitulat Fraud Squad, difuzat joi seara de postul de televiziune ITV.

Anonim spunea...

Primarul general, Sorin Oprescu, a prezentat, joi, bilantul celor patru ani de mandat. Printre realizarile cu care se lauda edilul sef se numara pasajul Basarab, Stadionul National, reabilitarea strazilor din Centrul Istoric, modernizarea spitalelor bucurestene si extinderea retelei de canalizare. La prezentarea bilantului, Oprescu a trecut peste citeva probleme majore ale Bucurestiului: parcarile publice, cainii fara stapan, publicitatea stradala. Autostrada suspendata a rams "suspendata", desi a fost unul dintre cele mai importante proiecte din campania electorala din 2008.

Anonim spunea...

Western Union si Banca Transilvania au lansat joi, in premiera in Romania, serviciul de transfer de bani prin Internet banking. Astfel, transferul se face mai rapid fata de metoda clasica de transfer de bani cash si cu comisioane mai mici, conform reprezentantilor celor doua parti.

Noul serviciu permite trimiterea si primirea de bani din si in Romania, prin serviciul Internet banking al Bancii Transilvania, BT24 (www.bt24.ro), utilizand Western Union Money Transfer.

"Serviciul de transfer de bani Western Union prin Internet banking le ofera consumatorilor o alternativa moderna de a trimite sau a primi bani. Acestia isi doresc sa aiba tot mai multe optiuni atunci cand efectueaza transferuri financiare, iar acum le dam posibilitatea sa o faca si online", a declarat Daniela Budurea, country director Western Union Romania si Bulgaria.

Aceasta a subliniat ca nivelul comisionelor este cu 15% mai mic fata de transferul banilor cash, la ghiseu.

Anonim spunea...

Cum functioneaza serviciul

Pentru a trimite bani prin serviciul Western Union prin Internet banking, clientii trebuie sa aiba un cont in lei si/sau euro sau dolari, deschis la Banca Transilvania si sa fie abonati la serviciul de Internet banking al BT, potrivit lui Leontin Toderici, director executiv - COO, Banca Transilvania.

Suplimentar, clientii care detin un gold!card emis de Western Union se pot identifica si pe baza acestuia in momentul efectuarii tranzactiei, avand astfel posibilitatea sa selecteze beneficiarul transferului dintr-o lista predefinita.

Dupa selectarea sau introducerea beneficiarului transferului, clientul trebuie sa selecteze tara de destinatie, sa introduca suma transferata si valuta la destinatie, respectiv sa accepte termenii si conditiile aferente transferului.

Odata cu finalizarea tranzactiei, contul clientului este debitat cu suma trimisa si comisionul aferent tranzactiei.