vineri, 20 septembrie 2013

Expunerea directă a băncilor străine pe economia românească a scăzut cu peste 3,3 miliarde dolari în primele trei luni din acest an, la 46,44 miliarde de dolari, cu aproape 25 miliarde de dolari sub nivelul maxim atins la finele anului 2008, potrivit datelor Băncii pentru Reglemente Internaţionale.  Expunerea băncilor străine pe România a scăzut în primele trei luni. Datele se referă la activele finanţate extern din economie, inclusiv împrumuturi ale băncilor străine către companii, bănci şi instituţii de stat, obligaţiuni şi finanţarea subsidiarelor locale ale instituţiilor financiare străine.  Astfel, finanţarea externă către economia românească a coborât de la 49,8 miliarde de dolari la sfârşitul anului trecut la 46,44 miliarde de dolari la finele lunii martie. Finanţarea din străinătate atrasă de economie a atins maximul istoric de 71,1 miliarde de dolari la finele anului 2008, înainte de criza mondială.  Declinul din primul trimestru al acestui an a fost resimţit în principal în zona băncilor, având în vedere că activele finanţate extern din sectorul nebancar au scăzut cu numai 500 milioane de dolari, de la 19,7 milioane de dolari la 19,2 milioane de dolari.  Soldul creditelor acordate de băncile străine în România a scăzut în primul trimestru cu aproape 4 miliarde de dolari, de la 41,4 miliarde de dolari la 37,5 miliarde de dolari. În zona nebancară, creditarea a coborât de la 16,25 miliarde de dolari la 15,2 miliarde de dolari.

4 comentarii:

Anonim spunea...

bu Nu ştiu cum îşi imaginează Ben Bernanke modul în care "moştenirea" sa va fi prezentată de istoricii viitorului. Profesorul de la Princeton a venit la conducerea Federal Reserve înconjurat de aura expertului în Marea Depresiune din anii "30. El a promis că banca centrală a Statelor Unite nu va mai face greşelile predecesorilor din acele vremuri.
Poate că acesta este motivul pentru care preşedintele Fed-ului a surprins piaţa prin anunţul de continuare a programului de tipărire în toată splendoarea sa de 85 de miliarde de dolari. rsa :

Anonim spunea...

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Sheffield şi de la Universitatea Buckingham susţin că au găsit dovezi în legătură cu organisme microscopice care trăiesc în atmosferă, la 25 de kilometri altitudine, deasupra Marii Britanii.

Cercetătorii au folosit un balon special pentru a aduna probe din stratosferă în timpul recentei ploi de stele a Perseidelor. Au găsit fragmente ale unei alge unicelulare cunoscute sub numele de diatom.



Ei susţin că forma de viaţă a ajuns pe Pământ din spaţiu, cel mai probabil fiind adusă de meteoriţi. Nu este pentru prima oară când organisme de acest fel au fost găsite în atmosferă, unde există numeroase forme de viaţă microscopice



Citiţi mai mult: Formă de viaţă EXTRATERESTRĂ, descoperită în ATMOSFERA Pământului - Panorama > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/forma-de-viata-extraterestra-descoperita-in-atmosfera-pamantului-1058201.html#ixzz2fPTfgbWR
EVZ.ro

Anonim spunea...

Un cutremur de 5,3 grade pe scara Richter s-a produs, noaptea trecută, în Japonia, în apropiere de Fukushima, a anunţat institutul de geofizică american, citat de AFP.
Autorităţile nu au emis o alertă de tsunami.
Seismul s-a produs la o adâncime de 22,2 kilometri, iar epicentrul a fost măsurat la 20 de kilometri vest de oraşul Iwaki şi la 175 kilometri nord-est de Tokyo.
Epicentrul a fost situat la 50 de kilometri sud-vest de centrala Fukushima Daiichi, distrusă de un cutremur cu magnitudinea de 9 grade pa scara Richter şi de un tsunami în martie, acum doi ani

Anonim spunea...

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunțat că băncile din zona euro vor achita, săptămâna viitoare, 7,91 de miliarde de euro (10,71 miliarde de dolari) din împrumuturile pe trei ani acordate de BCE, un semn al redresării sistemului bancar, transmite Reuters preluată de AGERPRES.

Prin achitarea în avans a fondurilor de criză puse la dispoziția băncilor din zona euro de BCE, instituțiile au redus, de asemenea, nivelul lichidităților excesive din sistemul bancar. În prezent, nivelul lichidităților în exces este de 215 miliarde de euro, cel mai scăzut din 2011. Integral pe AGERPRES