În perioada 30 mai – 2 iunie 2013 pavilionul D2 din cadrul Complexului Expoziţional Romexpo a găzduit China Machinery & Electronic Products Expo 2013. Manifestarea s-a desfăşurat în cadrul TIBCO şi a fost organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), în parteneriat cu Ministerul Comerţului al Republicii Populare Chineze, Camera de Comerţ pentru Importul şi Exportul Utilajelor şi Produselor Electronice din China, ROMEXPO SA şi Ambasada Republicii Populare Chineze în România. Timp de patru zile, 60 de companii chineze au expus la ROMEXPO, pe o suprafaţă de 1.600 de metri pătraţi, produse ingenioase precum: echipamente de uz casnic, echipamente de bucătărie, aparate de mici dimensiuni, echipamente de comunicaţii electronice, dispozitive GPS, smart card-uri, piese auto, scutere inteligente, stivuitoare, camioane, generatoare, produse solare, lămpi pentru reducerea consumului de energie, maşini pentru industria alimentară, utilaje de ambalare, utilaje de construcţii, produse cu voltaj electric mic, scule electrice, pompe, supape, garnituri de cabluri, PVC, hardware şi materiale de construcţii. Fără îndoială, cele mai atractive gadget-uri au fost vehiculul Robstep şi aparatul de ras IShave.
În cadrul ceremoniei de inaugurare a expoziţiei, Mihai Andriţoiu, preşedintele Secţiunii Comerţ şi vicepreşedinte CCIB, a subliniat importanţa acestui eveniment pentru dezvoltarea relaţiilor comerciale dintre cele două ţări şi a punctat sprijinul acordat de reprezentanţa Camerei bucureştene de la Beijing atât firmelor româneşti care doresc să lucreze cu parteneri chinezi (promovarea ofertei lor pe piaţa locală, studii de piaţă personalizate si asistenţă la încheierea de contracte cu cei mai potriviţi parteneri), cât şi comunităţii de afaceri chineze, căreia îi furnizează informaţii avizate şi complete despre oportunităţile oferite de Romania.
2 comentarii:
Economia Italiei a scăzut peste aşteptările oficiale iniţiale în trimestrul al doilea din anul curent, pe motiv că exporturile în creştere nu au reuşit să compenseze declinul continuu al cererii interne din partea consumatorilor, generat de recesiune.
Conform datelor oficiale ale Istat, Produsul Intern Brut (PIB) al Italiei a consemnat un declin de 0,3% în perioada aprilie - iunie 2013, comparativ cu primele trei luni din acest an, în timp ce estimarea oficială lansată în 6 august arăta o scădere de 0,2%. Totodată, analiştii preconizau că previziunea iniţială (-0,2%) va fi confirmată.
Cheltuielile de consum ale italienilor s-au redus cu 0,4% în trimestrul al doilea, interval în care exporturile au sporit cu 1,2%.
Propusa uniune bancară din Uniunea Europeană trebuie să fie rapid finalizată, a afirmat marţi Christine Lagarde, directorul general al Fondului Monetar Internaţional.
"Ne gândim foarte mult la zona euro ca la un vapor frumos care a fost construit, antrenat pentru ape calme, dar care nu este încă complet finalizat pentru cele dure. Încă trebuie efectuate multe lucruri la această uniune bancară. Dacă am astăzi un mesaj, este că această parte specială a vaporului trebuie finalizată, completată, iar esenţială este viteza cu care se realizează“, a declarat şeful FMI.
Luna trecută, Comisia Europeană a propus înfiinţarea unei autorităţi unice care va avea puterea de a decide când băncile trebuie salvate sau închise, în pofida faptului că oficialii germani sunt de părere că aceste prevederi încalcă tratatele europene, care limitează puterile Bruxelles-ului asupra finanţelor naţionale.
Potrivit unui comunicat al Comisiei, mecanismul unic de rezoluţie pentru uniunea bancară va avea un nou board, format din reprezentaţii Băncii Centrale Europene, Comisiei Europene şi ai autorităţilor naţionale competenţe (şi anume, cele ale statelor în care se află sediul central al băncii, precum şi sucursale şi/sau filiale ale acesteia). Acest comitet ar avea competenţe largi pentru a analiza şi a defini modul de abordare a rezoluţiei unei bănci: ce instrumente trebuie utilizate şi cum ar trebui să se implice Fondul european de rezoluţie.
Trimiteți un comentariu