miercuri, 18 septembrie 2013

Israel Gives U.S. Cautious Syria Backing ...s-a rezolvat !!!!

Secretarul de stat american John Kerry şi ministrul rus de externe Serghei Lavrov au convenit ieri, la Geneva, asupra unui plan cu privire la eliminarea arsenalului chimic al Siriei, care prevede, printre altele, ca Damascul să prezinte în decurs de o săptămână o listă cu armele sale chimice, informează agenţiile internaţionale de presă, potrivit Agerpres. Planul prevede totodată adoptarea unei rezoluţii a ONU care să se refere la ameninţarea cu recurgerea la forţă, notează AFP.
SUA şi Rusia sunt de acord că o rezoluţie a ONU trebuie să se refere la "capitolul 7 (al cartei ONU) cu privire la recurgerea la forţă", a anunţat John Kerry. "Nu va exista spaţiu de manevră şi nimic care să fie altceva decât o aplicare completă (a planului) de către regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad", a subliniat acesta, în cadrul celei de-a treia zile de discuţii asupra neutralizării arsenalului sirian de arme chimice.
Acordul prevede, de asemenea, că Siria "trebuie să le permită inspectorilor ONU accesul cel mai târziu în noiembrie". "Obiectivul este să finalizăm eliminarea armelor la mijlocul lui 2014", a precizat secretarul de stat american.
Cei doi demnitari au ajuns totodată "la o estimare comună cu privire la cantităţile şi tipurile de arme aflate în posesia regimului Assad", a mai spus Kerry.
Acordul americano-rus nu conţine nimic referitor la o potenţială folosire a forţei în cazul în care Siria nu respectă acest plan, a afirmat ministrul rus de externe, potrivit Reuters.
 

2 comentarii:

Anonim spunea...

Pentru investitiile complexe finantarea RoSEFF creste pana la 1 milion de euro. La fel ca in cazul investitiilor simple, solicitantul depune un formular online sau are o discutie directa cu consultantul tehnic sau cu banca. Dupa confirmarea eligibilitatii investitiei de catre Tractebel Engineering si a solvabilitatii companiei de catre institutia bancara, consultantul tehnic elaboreaza un Plan de Utilizare Rationala a Energiei (REUP) care va fi pus la dispozitia aplicantului in maxim o luna, de la obtinerea datelor de intrare. In urma aprobarii finantarii, are loc implementarea si verificarea investitiei.

Cumpararea echipamentelor si materialelor din cadrul proiectului nu se supune regimului achizitiilor publice, astfel ca plata acestora se face la momentul achizitiei, evitandu-se utilizarea capitalului propriu al companiei.

Acordarea granturilor

Pentru incurajarea finantarilor RoSEFF, UE stimuleaza beneficiarii prin acordarea unor granturi (fonduri nerambursabile) care sa acopere partial costul creditului. La finalul implementarii proiectului, dupa avizul pozitiv al unui verificator, beneficiarul finantarii primeste un grant de 10 sau 15%, in functie de economiile de energie realizate.

In urmatoarea perioada o serie de evenimente dedicate IMM-urilor pentru promovarea eficientei energetice vor avea loc in tara. Cei interesati pot sa-si arate interesul de a participa prin contactarea directa a consultantului.

Anonim spunea...

Germania a exportat 111 tone de substanţe chimice către Siria, în perioada 2002-2006, care ar fi putut fi utilizate în producţia de gaz sarin, potrivit unui document guvernamental publicat miercuri, citat de presa internaţională.
Guvernul de la Berlin a respins afirmaţia potrivit căreia Germania ar fi putut astfel contribui la atacul cu gaz sarin din 21 august din Siria, pentru care Occidentul îl acuză pe preşedintele Bashar al-Assad.
Ministerul Economiei de la Berlin a precizat că substanţele chimice vândute între 2002 şi 2003, în 2005 şi 2006 au avut o valoare totală de 174.000 de euro şi au fost vândute în scop civil.