vineri, 6 septembrie 2013

Se pregăteşte o mini-revoluţie?... Miza finală a revoltelor din week-end - căderea Guvernului, potrivit unor surse.  Mediul online a fost "bombardat" în ultimele zile de mesaje prin care diverşi activişti au reclamat faptul că Guvernul a comis o nedreptate în cazul adoptării legii exploatării de la Roşia Montană, motiv pentru care ar trebui să-şi dea demisia.   De duminica trecută, în fiecare seară, peste 2000 de protestatari au ieşit în stradă, scandând de fiecare dată "USL şi PDL, aceeaşi mizerie!" sau " Demisie Guvernului".  Protestatarii au afirmat că, dacă legea exploatării de la Roşia Montană nu va fi anulată, atunci acţiunile se vor înteţi, zicând că aceste mişcări nu sunt decât începutul unei revolte asemănătoare celei din Turcia.  Potrivit unor surse, aceste mişcări ar fi fost plănuite dinainte, miza finală fiind căderea Guvernului, nemulţumirea oamenilor atingând cote maxime, în ultima perioadă.  În plus, revoltele au luat amploare, ieri seară, la mitingul pentru Roşia Montană paticipând şi mulţi părinţi care au cerut Guvernului să promulge legea pentru eutanasierea câinilor date fiind evenimentele recente când un copil a fost sfâşâiat de câini.   Totodată, mişcările de stradă au luat amploare, în ultimele ore, şi pe fondul meciului din această seară, dintre ţara noastră şi Ungaria.  În week-end, potrivit mesajelor de pe reţele de socializare, vor veni în Capitală câteva mii de oameni din toate oraşele mari ale ţării ca să protesteze împotriva legii exploatării de la Roşia Montană şi împotriva Guvernului.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Manifestantii care se opun proiectului de la Rosia Montana au venit vineri seara in Piata Universitatii pentru a sasea zi consecutiv. Ei protesteaza impotriva exploatarii cu cianuri a aurului de la Rosia Montana si impotriva Guvernului Ponta, care a aprobat un proiect de lege si l-a trimis Parlamentului pentru a fi votat. Reamintim ca pentru vineri seara si-au anuntat prezenta la miting si suporteri ai Stelei.

Anonim spunea...

Cateva sute de bucuresteni s-au strans la Piata Romana din Bucuresti vineri la ora 19.00 in memoria copilului de 4 ani ucis luni de cainii vagabonzi. Protestatarii cer demisia primarului general Sorin Oprescu. Manifestatia nu a fost autorizata de Primaria Capitalei.

HotNews.ro relateaza LIVE TEXT evenimentele din Piata Romana

Ora 20.20: Sute de oameni continua sa protesteze la Piata Romana contra lui Oprescu si striga "I-ati castrat si ne-au mancat"

Ora 20.10: Oamenii au rostit impreuna rugaciunea Tatal Nostru in memoria lui Ionut

Ora 20.04: Oamenii aprind luminari, striga "Ionut!" si "Jos Oprescu!

Ora 19.45: Manifestantii scandeaza Oprescu, demisia / Capitala nu te vrea!

Ora 19.44: Manifestantii striga Jos Oprescu si Demisia. La miting sint multi parinti cu copii mici

Ora 19.40: La miting au venit si parintii lui Ionut, care resping referendumul. Mama lui Ionut: "L-as fi intrebat pe Sorin Oprescu ce face de-acum inainte?"




Manifestant cu fotografia lui Ionut

Manifestant cu fotografia lui Ionut

Foto: Hotnews
Ora 19.31: In zona sint si citiva jandarmi si politisti. Manifestantii protesteaza civilizat pe trotuar

Ora 19.30: Circa 200 de persoane s-au strins la Piata Romana, la coloane.

Anonim spunea...

Unsprezece ţări reprezentate la G20 au îndemnat vineri, într-un comunicat, la un "răspuns internaţional puternic" în urma folosirii armelor chimice în Siria, oferind asigurări că responsabilitatea regimului Bashar al-Assad în atacul chimic de la 21 august este stabilită "în mod clar", informează AFP.
Australia, Canada, Franţa, Italia, Japonia, Coreea de Sud, Arabia Saudită, Spania (care nu este membru în mod oficial, dar care este invitat permanent), Turcia, Marea Britanie şi Statele Unite sunt semnatarele acestui apel difuzat de Casa Albă la finalul summitului G20 de la Sankt Petersburg (Rusia).
"Condamnăm în termenii cei mai fermi atacul oribil cu arme chimice în suburbiile Damascului, pe 21 august, care a costat viaţa atâtor bărbaţi, femei şi copii", afirmă aceste ţări.

Anonim spunea...

UPDATE.17.00 Turcia este gata să participe în orice moment la o coaliţie pentru o intervenţie militară în Siria, o operaţiune pe care o consideră justificată de atacurile contra civililor, indiferent că se dovedeşte sau nu că regimul preşedintelui Bashar al-Assad a folosit arme chimice, a declarat, miercuri, prim-ministrul turc, Recep Tayyip Erdogan. El a subliniat că este convins că regimul lui Bashar al-Assad a folosit arme chimice în atacul din 21 august în apropiere de Damasc, în urma căruia au murit circa 1.300 de persoane. Şeful guvernului turc l-a criticat, totodată, pe preşedintele rus, Vladimir Putin, care se opune unei operaţiuni militare de răspuns împotriva Siriei, pe motiv că nu s-a dovedit responsabilitatea regimului de la Damasc pentru atacul cu arme chimic

"Suntem gata să acționăm", a spus președintele rus, într-un interviu pentru postul Pervîi Kanal, preluat de Ria Novosti. Putin a deschis astfel calea posibilității declanșării unui atac împotriva Siriei.
"Nu exclud acordul (Federaţiei Ruse). Dar vreau să atrag atenţia asupra unui fapt absolut fundamental. În conformitate cu dreptul internaţional actual, numai Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite poate autoriza o acţiune în forţă împotriva unui stat suveran. Orice alte motive, metode care ar justifica folosirea forţei împotriva unui stat independent şi suveran, sunt inacceptabile şi nu pot fi calificate decât ca agresiune", a explicat preşedintele rus.

Anonim spunea...

"Ne-am întâlnit cu preşedintele american astăzi (vineri)", a declarat Putin, într-o conferinţă de presă, la finalul summitului de două zile de la Sankt Petersburg.

Un oficial de la Casa Albă a confirmat că Obama şi Putin s-au întâlnit vineri în cadrul summitului G20, dar nu a oferit imediat mai multe detalii.

"Am stat de vorbă aşezaţi, conversaţia a durat 20-30 de minute", a precizat Putin.

Anonim spunea...
















Continuă protestele, în Bucureşti, pentru Roşia Montană. Aproape 1.000 oameni s-au strâns, vineri seara, în Piaţa Universităţii, pentru a-şi arăta dezacordul faţă de avizul Guvernului pentru proiectul de lege privind exploatarea aurului şi argintului de la Roşia Montană.

Un nou protest a avut loc, vineri seara, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, pentru Roşia Montană. Aproape 1.000 de oameni au ieşit în stradă, pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de proiectul minier Roşia Montană.

Protestele au început duminică seara, când aproape 3.000 de oameni s-au strâns în Piaţa Universităţii, iar de acolo, au pornit în marş, pe Bulevardul Magheru spre Piaţa Romană şi apoi în Piaţa Victoriei. Principalele mesaje transmise de protestatari erau legate de Roșia Montană: "Roșia Montană, fără cianură", "Opriți proiectul minier de la Roșia Montană", "Stop fascismului corporatist", "Ei aur, noi cianură", "Apă, spirit, natură, nu cianură", dar au fost și mesaje sociale ca "Jos capitalismul", "Popor de oi, ieși din casă că te mănâncă lupii", "Democracy is a lie" sau "Stop sclaviei".