duminică, 22 septembrie 2013

Ministrul afacerilor interne francez Manuel Valls a declarat pentru France-Inter că problema deschiderii spaţiului Schengen pentru România şi Bulgaria de la 1 ianuarie 2014 nu se află 'pe ordinea de zi' şi că este mai mult decât rezervat în legătură cu aceasta, scrie joi Le Figaro.
'Eu sunt mai mult decât rezervat', a explicat ministrul francez, atât timp cât nu vor fi luate măsuri pentru a 'garanta securitatea cetăţenilor noştri'.

În replică la declaraţiile preşedintei Frontului Naţional (extremă dreapta), care a dat asigurări că decizia a fost deja luată, Manuel Valls a afirmat: 'Marine Le Pen este incompetentă'.
Jose Manuel Barroso: România şi Bulgaria ÎNDEPLINESC CRITERIILE pentru Schengen
România şi Bulgaria îndeplinesc criteriile pentru aderarea la Spaţiul Schengen şi trebuie să primească o şansă de aderare cât mai curând, afirmă preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, într-un interviu acordat postului public de radio din Bulgaria.   Referindu-se la piaţa muncii la nivel european, Barroso a reamintit că libera circulaţie a cetăţenilor europeni este unul dintre principiile fundamentale ale Uniunii Europene.

Niciun comentariu: