duminică, 22 septembrie 2013

Se continua implementarea pactului Ribbentrop - Molotov ...o mare nenorocire pentru Europeni

Sub conducerea Angelei Merkel, alianta conservatoare a obtinut, duminica cel mai mare procentajinregistrat in alegerile de dupa unificarea Germaniei. Esecul usturator al iberalilor o va indrepta insa pe Merkel catre o alianta cu rivalii social-democrati.
Sectiile de votare din Germania s-au inchis la ora 19, ora Romaniei. Potrivit primelor exit poll-uri, alianta Uniunea Crestin-Democrata/Uniunea Crestin-Sociala a obtinut circa 42% din voturi, o performanta nemaiatinsa din 1990. Insa aliatii liberali din FDP ai Angelei Merkel nu au reusit sa depaseasca pragul de 5% pentru accederea in Bundestag, pentru prima data in istoria Germaniei Federale. Prezența la vot a fost de 41,4%, mai mult decât procentul de 36,1% înregistrat la aceeași oră în 2009
Social-democratii au obtinut intre 26% si 26,5% din voturi, cu putin peste pragul catastrofal de 25%, care presupune schimbarea de urgenta a conducerii partidului.
Sondajele le dadeau social-democratilor intre 26 si 30% din voturi. Aceleasi sondaje ii plasau pe crestin-democrtatii lui Merkel la circa 39%. Prin urmare, cancelarul a inregistrat un adevarat succes.
In Bundestag va mai intra Partidul Verzilor, aliat traditional al social-democratilor, care a obtinut 8%. Stânga radicală Die Linke a obținut 8,5%, în timp ce partidul anti-sistem al Piraților nu a reușit să treacă pragul electoral.
Marea surpriza a fost partidul anti-sistem si anti-european Alternativa pentru Germania, care a obtinut 4,5%. Pentru un partid abia creat este o performanta, iar la alegerile europene din 2014 se anunta un partid de luat in seama, care va ”fura” in special din voturile liberalilor si ale crestin-democratilor. Rezultatul, foarte apropiat de pragul electoral, nu exclude posibilitatea ca in urmatoarele ore, partidul eurosceptic sa fie dat drept castigator al unor mandate in Bundestag.
Tradus in mandate, rezultatul CDU/CSU inseamna circa 306 mandate din totalul de 616 din Bundestag. Analistii estimeaza insa ca pentru obtinerea majoritatii absolute, Merkel va apela la o mare coalitie cu social-democratii.
 
Tradus in Viitorul Eoropei - este o nenorocire mare : Al patrulea Reich s-a instalat si doreste sa conduca Europa. Au castigat continentul pe coordonate economice, prin santaje financiare si decizii la nivel de UE, unde au majoritatea cu ajutorul tarilor satelit (Austria, Luxemburg, Olanda, Belgia), dar lupta este la fel de nemiloasa ca si in razboiul autentic. Prima tara care a sesizat dorinta de suprematie germana si din aceasta cauza a refuzat moneda euro a fost Anglia. Pentru a-si atinge scopurile dominante, Germania a reactivat si Coloana a V-a, compusa din etniciii germani din alte tari, doar ca intre timp parte din acestia s-au mutat in Germania, ca sasi si svabii din Roamnia. Acestia posteaza din Germania mesaje propagandistice pe site-urile tarilor de provenioenta, fiind cunoscatori ai limbilor respective.

Niciun comentariu: