duminică, 29 septembrie 2013

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, ieri, 700 milioane lei prin obligaţiuni cu scadenţa la cinci ani, la un randament mediu de 4,56%, în scădere faţă de cel plătit la licitaţia din august pentru aceeaşi maturitate, de 4,74%.
Subscrierile au însumat 982 milioane lei, faţă de valoarea indicativă de 700 milioane lei. De asemenea, administratorii datoriei publice au planificat pentru marţi o licitaţie suplimentară pentru oferte necompetitive în cazul acestei emisiuni, cu o valoare indicativă de 70 milioane lei.
Administratorii datoriei publice au mai vândut titluri din aceeaşi emisiune în luna august, când au atras 500 milioane lei, la un randament mediu de 4,74% pe an.
Pentru septembrie, Ministerul Finanţelor Publice a programat licitaţii pentru plasarea de titluri de stat în valoare totală de 3,87 miliarde lei pe piaţa locală, cu mai mult de 1 miliard de lei peste suma titlurilor care ajung la scadenţă.
Totodată, Finanţele au atras, în urmă cu două săptămâni, 1,5 miliarde de euro de pe pieţele externe, printr-o emisiune de obligaţiuni denominate în euro cu maturitatea la şapte ani, la un randament de 4,77% pe an.
De la începutul anului, ministerul a împrumutat de pe piaţa internă 33,791 miliarde lei, la care se adaugă emisiuni în valută, interne şi externe, de 2,92 miliarde de euro şi 1,5 miliarde de dolari.

Niciun comentariu: