miercuri, 25 septembrie 2013

Dezastru de amploare ??????????


Sunt ape încă tulburi pe plan internaţional, iar marile puteri ale lumii ar da semne că se pregătesc de un dezastru de amploare. Potrivit site-ului ultimatesurvival.net, FEMA - Agenţia Naţională pentru Situaţii de Urgenţă din SUA a comandat alimente - conserve şi mâncare care poate fi păstrată pentru o perioadă mai lungă de timp în valoare de 14,2 milioane de dolari. Aceasta trebuie să fie livrată ÎNAINTE de 1 octombrie 2013.
Tot FEMA a ordonat şi aducerea unei rezerve uriaşă de apă plată, ce trebuie livrată tot înainte de 1 octombrie. Mai mult, în fiecare zi începând cu data de 25 septembrie şi până pe 2 octombrie au loc verificări şi testări ale sistemelor de comunicaţii.
Pe plan militar nu va fi permisă nicio plecare pentru armata americană în intervalul 28 septembrie - 5 noiembrie, iar unităţile Gărzii Naţionale trebuie să îşi termine trainingul în domeniul "controlul revoltelor" până pe 30 septembrie 2013, ultima zi înainte de data de 1 octombrie.
Pe de altă parte, în Rusia se întâmplă lucruri asemănătoare. Ministerul de Interne din Rusia îşi pregăteşte oamenii pentru a "manageria situaţia în cazul unui dezastru major".
Mai mult, între SUA şi Rusia a fost semnat un acord mutual prin care ambele părţi se angajau să facă "schimb de experţi în cazul unor dezastre de amploare".
Unii vorbesc de efectele cometei ISON asupra Terrei. În orice situaţie, rămâne să vedem ce se va întâmpla.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Parlamentarii din Comisia Rosia Montana, blocati pentru scurt timp intr-un restaurant din Campeni de 1.000 de oameni care se impotrivesc proiectului: "Hotii", "Uniti, salvam Muntii Apuseni"

de R.M. HotNews.ro

20:52 Actualitate | Esenţial

Peste 1.000 de persoane s-au strans, miercuri seara, la un restaurant din Campeni unde membrii Comisiei parlamentare au o intalnire cu opozantii proiectului de la Rosia Montana si au blocat iesirea parlamentarilor, strigand "Hotii" si "Uniti, salvam Muntii Apuseni", in zona fiind mobilizati jandarmi, anunta corespondentul Mediafax.

Anonim spunea...

FMI cere zonei euro să înfiinţeze o autoritate bugetară centrală care să ajute la depăşirea şocurilor unor viitoare crize economice în care este afectată doar o parte a uniunii monetare.

Fondul Monetar Internațional precizează că o autoritate bugetară centrală nu va însemna însă neapărat că ţările care nu au probleme financiare vor achita "nota de plată" a unei viitoare crize.

"Distribuirea riscului fiscal înseamnă că, în orice moment, ţările care trec prin condiţii ciclice mai bune le susţin pe cele în situaţie diametral opusă şi nu înseamnă că aceleaşi ţări se vor afla întotdeauna în situaţia de a da sau de a fi beneficiari", informează FMI.

FMI îndeamnă de mai mult timp ţările din zona euro să-şi pună la comun resursele bugetare, afirmând că o astfel de decizie ar ajuta la limitarea efectelor şocurilor economice pentru ţări care nu au capacitatea de a-şi deprecia moneda.

Mai multe propuneri similare înaintate anul trecut de oficiali ai Uniunii Europene nu au înregistrat progrese, din cauza opoziţiei ţărilor cu situaţie financiară solidă din zona euro, relatează AFP, potrivit B1Tv.

Anonim spunea...



Pentru majoritatea covârşitoare a gospodăriilor din România, veniturile lunare sunt suficiente pentru un trai mediocru, în cel mai bun caz. Aproape 14% dintre români nu-şi acoperă nici măcar cheltuielile de supravieţuire în timp ce alţi aproape 30% reuşesc ca dintr-un salariu lunar să-şi achite doar cheltuielile strict necesare

În ciuda crizei economice, pătura socială a românilor care trăiesc sub pragul sărăciei a scăzut în ultimii doi ani, relevă un studiu comandat de compania Provident, specializată în credite de consum cu valoare mică. Aceasta este însă singura veste bună venită din respectiva cercetare căci numărul familiilor care trăiesc la limita sărăciei a crescut cu trei puncte faţă de 2011 în timp ce procentul din populaţie care reuşeşte să-şi cumpere toate cele necesare fără sacrificii a scăzut la la jumătate până la doar 2,7%. În fapt, 80% din persoanele incluse în cercetare consideră că venitul lunar nu le ajunge nici pentru strictul necesar(13,8%), le ajunge numai pentru strictul necesar(29,1%) sau le ajunge pentru un trai decent fără a putea cumpăra lucruri scumpe(34%).