duminică, 29 septembrie 2013

si mai e si pulimea sau minerii care vor locuri de munca ca cica ar avea de castigat un cac,,,t  o moarte mai rápida poate ca tot guvernu se imbogateste si taranu o mierleste



Minereurile rare evidenţiate la Roşia Montană, despre care s-a vorbit, sunt germanium, arseniu, titan, molibden, vanadiu, nichel, crom, cobalt şi galiu.
Există însă un minereu foarte valoros despre care nu s-a spus nimic: telurul. Acest element a intrat în atenţia oamenilor de ştiinţă de mai mult timp, dar în ultimii 10 ani a luat un avânt deosebit. Astfel, în anul 2005, Statele Unite au dezvoltat o tehnologie pentru fabricarea bateriilor fotovoltaice pe bază de telur.
Ulterior, s-a ajuns la concluzia că dezvoltarea tehnologică viitoare a omenirii, în foarte multe domenii, în special cele spaţiale, va trebui să se ţină cont de zăcămintele de telur din lume.

Este considerat noul «aur» al omenirii

Mai mult, la întrebarea care va fi “aurul” din 2012 încolo, fizicianul Robert Jaffe, de la Massachusetts Institute of Technology, citat de publicaţia New Scientist, a spus: “Telurul ar trebuie să fie privit ca fiind mai preţios decât aurul”.
În România, prof. dr. geolog Gheorghe Popescu a studiat timp de doi ani acest metal rar, de fapt un semimetal, şi a ajuns la concluzia că, măcar din acest punct de vedere, suntem foarte bogaţi.


9 comentarii:

Anonim spunea...

Dumnezeu a creat cerul si pamântul. Restul a fost fabricat în China...

Anonim spunea...

FMI a aprobat încheierea cu România unui nou acord de tip stand-by. Durata acordului este de doi ani și are o valoare de 2 miliarde euro.

Nemat Shafik, prim-adjunct al directorului executiv al FMI, a declarat că prin ultimele două acorduri semnate cu FMI, România a redus dezechilibrele fiscale și de cont curent mari și a inițiat reforme structurale în mai multe domenii. Potrivit lui Shafik, economia românească este încă vulnerabilă la șocurile externe, inclusiv la fluxurile volatile de capital, iar agenda de reforme rămâne neîncheiată.

Shafik a explicat că autoritățile de la București trebuie să reziste presiunilor de a anula reformele fiscale. Oficialul FMI a afirmat că reformele instituționale pentru plata arieratelor, prioritizarea investițiilor publice și creșterea absorbției fondurilor de la Uniunea Europeană trebuie accelerate. Printre măsurile care mai trebuie luate, Shafik a enumerat lărgirea bazei fiscale, întărirea administrației fiscale și reformarea sistemului de sănătate, ca și dereglementarea graduală a prețurilor la energie.

Anonim spunea...

Criteriile structurale ce trebuie îndeplinite de Guvern sunt: publicarea rapoartelor lunare privind arieratele şi măsurile corective adoptate de autorităţile centrale şi locale, pe unităţi, cu frecvenţă trimestrială (finele lunii septembrie); elaborarea pachetului de bază în sănătate în cadrul anvelopei de cheltuieli existente ce va defini şi sfera de cuprindere a sectorului privat în sistemul sanitar în viitor (finele septembrie); elaborarea proiecţiilor financiare pe termen mediu care să identifice corect implicaţiile fiscale ale proiectelor cu finanţare UE, cuprinzând necesarul de cofinanţare, corecţiile financiare şi cheltuielile neeligibile (mijlocul lunii octombrie); aprobarea, prin memorandum de guvern, a unei liste de proiecte semnificative prioritare, pe baza criteriilor de prioritizare, care să ajute la elaborarea bugetului pe anul 2014 (mijlocul lunii octombrie); lansarea unei oferte publice iniţiale pentru 15% din acţiunile deţinute de stat la Romgaz (finele lunii noiembrie); numirea unui consiliu profesionist la Hidroelectrica în conformitate cu prevederile Ordonanţei 109/2011; aprobarea legislaţiei privind obligaţiunile garantate (finele lunii noiembrie); punerea în funcţiune integrală a sistemului de control al angajamentelor, susţinut de modificările legale şi procedurale necesare şi acoperirea cheltuielilor MFP şi a încă cel puţin unei alte unităţi adiţionale de la nivel central şi de la nivel local (finele lunii decembrie).

Guvernul s-a angajat că va vinde majoritatea portofoliului de companii din subordinea Ministerului Economiei și va privatiza pachete minoritare la companiile energetice.

Ministerul Economiei mai are participații (integrale, majoritate sau minoritare) la companii precum Romarm, Oltchim, Plafar, Carfil, Metrom, UM Cugir, UM Mija, UM Sadu, Uzina Automecanică Moreni, Pirochim Victoria, Avioane Craiova, Romplumb, Şantierul Naval Mangalia, IAR Braşov, Romaero, Şantierul Naval 2 Mai.

Executivul de la București a promis că va lista la bursă pachete minoritare din Hidroelectrica (10%), Romgaz (10%), Transgaz (15%) şi Nuclearelectrica (10%).

Anonim spunea...

Preşedintele Traian Băsescu, la "După 20 de ani": Protestul de la Roşia Montană este unul FABRICAT. Cel din Piaţa Universităţii este curat

Anonim spunea...

Ce nu inteleg este urmatorul lucru: daca nu e clar cat de legala este licenta data in 99, daca nu e clar daca pe langa aur si argint mai sunt si alte metale rare si mai ales ale cui sunt, daca nu e clar cat de poluanta este tehnologia cu cianuri, daca nu e clar cate locuri permanente de munca vor fi, daca nu e clar de ce a stat acest proiect blocat 14 ani si nimeni nu s-a grabit pana acum, daca nu e clar daca e Soros sau celalalt evreu din Elvetia, daca nu e clar NIMIC de ce ne dam de ceasul mortii sa facem acest proiect? Ce nevoie ne impinge de la spate? Ca basescu e cumparat si vrea sa se faca, ca Ponta e si nu e de acord NU NE INTERESEAZA!!! NE INTERESEAZA SA SE IA O DECIZIE IN MOD CLAR, TRANSPARENT ADICA SA SE FACA REFERENDUM. Sa ia decizia poporul nu unul sau altul din retardatzii din clasa politica. Cred ca e cazul sa nu-i lasam sa faca ce vor. Singura solutie rezonabila este sa se opreasca pe 10 ani orice activitate in legatura cu acest zacamant. Orice decizie de asemenea anvergura se face intr-o tara democratica prin REFERENDUM. De ce nu propune desteptul Basescu referendum acum? De ce nu propune impulsivul Ponta referendum? Pentru ca sunt toti cumparati. Nu se certau ei pe referendum pana acu?. E momentul sa facem un referendum. Pentru Rosia Montana domnilor democrati si politicieni.

Anonim spunea...

MOMENTAN, trebuie renuntat la orice tip de exploatare, trebuie anulat contractul cu concernul englez (Atentie!!!! Canada este doar tara unde a fost inregistrata Firma Gabriel Resources, dar la conducerea firmei de exploatare stau numai englezi... Ma tare tem ca in spatele lor sa nu fie insusi Printul Charles, APOI Canada este o tara sub directa indrumare a reginei Angliei!!!) pentru ca sa nu se instraineze nici un dram din tezaurul si zacamintele cetatenilor Romani. Apoi trebuie cerute inapoi toate zacamintele exploatate ilegal, fara acoperire legala, de la inceputul activitatii firmei exploatatoare si pana in prezent, in toti acesti ani...9 ani, daca nu ma insel... 9 ani de exploatare ilegala, fara documente de acopeire legala a lucrarilor de exploatare...

spiru haret in libertatea spunea...

De ce se prăbuşeşte România?”
Cum a ajuns statul român să nu mai decidă asupra propriului destin? De ce în douăzeci de ani de libertate, din 1989 până în 2009, statul a înstrăinat aproape toată bogăţia naturală şi construită în ţară? România este vărul sărac al familiei europene.
În douăzeci de ani, din 1989 până în 2009, România a reuşit o performanţă unică:
• În ’89 datoria externă era 0(zero) usd, azi este de 100 miliarde euro (o sută de miliarde) euro. Ceauşescu fusese acuzat la proces ca deturnase 1 miliard usd.
• Nu mai are industrie,
• Nu mai are agricultura
• Nu mai are resurse proprii minerale şi energetice
• Nu mai are flotă
• Nu mai are decât parţial comerţ şi servicii
• Nu mai are bănci
În douăzeci de ani, băieţii ce-au condus ţara au făcut un prăpăd nemaiîntâlnit în istorie. Au vândut tot şi au făcut o datorie externă de o sută de miliarde de euro. Repet, au vândut tot şi au făcut şi o datorie externă de 100 miliarde euro! Răspunde cineva pentru asta?
În douăzeci de ani s-au construit:
• 150km (o sută cincizeci de kilometri) de autostradă,
• 0(zero) km metrou,
• 0 (zero) aeroporturi,
• 0(zero) sisteme irigaţii,
• 0(zero) staţiuni turistice şi de recuperare,
• 0 – 0 – 0- etc… Realizări pentru ţara = 0(zero).
Averile lor, ale celor ce-au condus ţara, număra însă milioane bune de euro. Ce dovadă mai clară vreţi pentru corupţia generalizată în România?
Vă întreb, pe cei ce-aţi condus ţara din ’89 încoace. Jaful ăsta de proporţii l-aţi făcut din ticăloşie, pe spinarea naţiei, sau din prostie, oportunism, servilism şi carierism?
De ce au fost revoluţiile din 1989 din blocul Est-European o mare afacere? Cine le-a determinat şi care a fost scopul? De ce a fost vândută România bucată cu bucată?
De ce nu răspunde nimeni pentru acest jaf fără echivalent în istorie? Au vrut să vândă Canalul Dunăre- Marea Neagră pe cincizeci de milioane de dolari, au vrut să dărâme Casa Poporului (Palatul Parlamentului), au risipit miliarde de dolari îndatorând populaţia!
Slugile lui Ceauşescu au ajuns stăpâni peste România!
Astăzi, Guvernul României nu poate face faţă unei situaţii de criză majoră pentru că am rămas în fundul gol! Ţineţi cont că am prevăzut o catastrofă în Marea Neagră cu peste o jumătate de an înainte de-a avea loc cutremurul din 5 august 2009!
A crescut numărul analfabeţilor în ţară şi nu răspunde nimeni pentru asta iar ei semnează un “Pact pentru educaţie”! Partidele colcăie de oportunişti, societatea declarat civilă nu există, militarii români sunt risipiţi pe fronturile altora prin lume, Biserica Ortodoxă Română s-a transformat într-un SRL turistic.
România n-are un plan de dezvoltare, n-are o strategie. România, spre deosebire de Irak, a fost cucerită paşnic! În 1877 ne-am cucerit Independenţa prin jertfa Armatei! A rămas numai Istoria ca o dovadă a existenţei noastre ca stat independent !

Anonim spunea...

Cea mai mare parte din aurul care apartine Romaniei si ar trebui sa se afle in seifurile Bancii Nationale este trimis si pastrat drept "garantii" in bancile din Europa(poate si din SUA caci nimeni nu spune nici oficial si nici neoficial cei care lucreaza la BNR au secrete mari de pastrat si salarii pe masura). Pentru aurul pastrat in bancile din strainatate
cred ca Romania plateste dobanda(asa numita dobnda "neagra").Numeni nu spune adevarul privind aurul care a mai ramas fizic la BNR caci Mugur Isarescu aplica politica financiara a sefilor sai care nu sunt in Romania.Finantarea Economiei romanesti o fac bancile straine coordonate de marea finanta internationala a carei sucurasala este BNR in Romania. Economia Romaniei este dependenta de finantarea internationala, despartirea de UE si NATO ar aduce Romania intr-o mare criza economica care ar putea fi depasita daca am avea o conducatori patrioti si competenti pe care romanii i-ar intelege si sprijini. Inchiderea exploaterii de la Rosia Montana ar reprezenta doar o amanare pentru Romania care ramane la dispozitia strainilor ce au interese materiale. Daca vor ceva din Romania sigur vor avea mai devreme sau mai tarziu indiferent de vointa poporului.Guvrenantii actuali nici nu vor si nici nu pot schimba mare lucru pot obtine doar o amanare sau conditii putin mai avantajoase pentru Romania.

Anonim spunea...

ROSIA MONTANA ESTE IN PATRIMONIUL TARII DECI NU SE VINDE!RAMANE IN CONSERVARE PENTRU NEVOILE TARII SI PENTRU GENERATIILE VIITOARE!SA LE INTRE BINE IN CAP LA TOTI...nu au decat minerii protestatari sa se mute la alta mina din tzara sau sa-si gaseasca alte ocupatzii...nu o sa dam avutzia tzarii la altzii care au dat spagi grase la trepadushii si golanii de politicieni,OAMENI BUNI NU VA LASATZI PROSTITZI !