joi, 26 septembrie 2013

Al patrulea Reich s-a instalat si va conduce Europa.

Reactia  este normala dat fiind ca Al patrulea Reich s-a instalat si va conduce Europa. Au castigat continentul pe coordonate economice, prin santaje financiare si decizii la nivel de UE, unde au majoritatea cu ajutorul tarilor satelit (Austria, Luxemburg, Olanda, Belgia), dar lupta este la fel de nemiloasa ca si in razboiul autentic. Prima tara care a sesizat dorinta de suprematie germana si din aceasta cauza a refuzat moneda euro a fost Anglia.  - "La Tribune scrie", nici mai mult, nici mai puțin, că victoria CDU este ”o palmă dată Europei”. Presa franceză observă că, în ciuda rezultatului istoric, CDU este minoritară în fața stângii în Bundestag. Social-democrații, Die Linke și Verzii au 319 mandate, față de cele 311 ale CDU și ale aliaților din Uniunea Creștin-Socială bavareză. O alianță între social-democrați și stânga radicală este însă imposibilă, datorită unei rupturi istorice între curentul reformist și cel revoluționar, prin programul de la Bad Godesberg, la finalul anilor ’50. Este motivul pentru care Merkel va obține al treilea mandat de cancelar, însă negocierile pentru o coaliție vor fi dificile. Prima opțiune este alierea cu social-democrații, ca în 2005. Varianta unei alianțe cu ecologistii germani ar fi o premieră la nivel federal, însă aceasta a funcționat la nivel de land, în Hamburg, și la nivel de orașe, la Koln și Frankfurt. ”Readucând-o la putere pe Angela Merkel, germanii au readus în actualitate prăpastia adâncă care ii separă de alte națiuni europene. Căci trebuie să recunoaștem cum complezența germanilor față de politica actuală a sefului guvernului este singulara în politica europeană și apare ca o singularitate germanică. Peste tot în Europa domnește nemulțumirea. Guvernele evoluează într-un context politic otrăvit de lipsa popularității, de sărăcirea crescândă a populației și de neputința economică. Nu a pierdut astfel doar președintele socialist al Franței. Se întâmplă același lucru în Grecia, în Portugalia, Italia sau Spania. Nu sunt iertate nici ”virtuoasele națiuni nordice”, aliații tradiționali ai Germaniei în jocul de putere din zona euro, scrie "La Tribune". Prim-ministrul olandez Mark Rutte, unul dintre puținii care nu au pierdut puterea în timpul crizei, trebuie să facă față unor extreme dreapta și extreme stânga mai populare în sondajele de opinie. Iar duminica viitoare urmează alegerile legislative din Austria, unde guvernul de mare coaliție urmează să sufere un recul de proporții. Și în Austria extremiștii sunt foarte populari.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Ţările europene, cele mai afectate
Rusia nu va fi însă afectată de temperaturile anormal de scăzute, susţin meteorologii ruşi. În cele mai multe regiuni ale ţării, după cum menţionează serviciul Gismeteo, iarna viitoare, cu o probabilitate de 70%, se va încadra în temperaturile obişnuite. Excepţie ar putea face Orientul Extrem, unde temperaturile pot scădea sub valorile climatice. Din prognozele meteorologilor ruşi rezultă că cele mai afectate vor fi, ca şi anul trecut, ţările europene.

Anonim spunea...

Majoritatea (romilor) trebuie să fie condusă la frontieră", a insistat miercuri Manuel Valls pentru grupul de radio-televiziune RMC/BFMTV. "Este iluzoriu să ne gândim că vom soluţiona această problemă doar prin inserţie" socială, declarase deja ministrul francez marţi, evocând "moduri de viaţă (ale romilor) extrem de diferite de ale noastre (francezilor) şi care se află, evident, în confruntare".

"În România, dar şi în Bulgaria într-o mai mică măsură, trebuie să aibă loc proiectele de inserţie", a subliniat el miercuri.

Într-o reacţie, CE a amintit că romii, cetăţeni europeni, au dreptul să circule liber în toate statele membre ale Uniunii Europene (UE).



"Dacă aceste principii înscrise în Tratatate nu sunt respectate, Comisia va utiliza toate mijloacele pe care le are la dispoziţie", a avertizat Olivier Bailly, un purtător de cuvânt al CE, răspunzând unei întrebări despre eventuale sancţiuni

"Franţa respectă toate convenţiile europene", a replicat miercuri după-amiaza Manuel Valls.

CE are posibilitatea să deschidă o procedură de infringement împotriva unui stat membru, în cazul în care ea apreciază că ţara respectivă nu respectă drepturile fundamentale în vigoare în UE.

Ea a deplâns o confuzie "voluntară sau involuntară" în regulile şi principiile europene pe care o fac oficiali politici din Franţa.

Anonim spunea...

Comisia Europeană (C.E.) aşteaptă explicaţii de la Guvernul român în legătura cu proiectul de la Roşia Montană - a declarat miercuri seară un reprezentant al comisarului pentru mediu. Deşi era o discuţie generală despre mineritul cu cianuri, toate intervenţiile din Parlamentul European s-au axat pe controversatul proiect din România, ne-a transmis corespondentul TVR la Bruxelles, Magdalena Moreh.

Dezbaterea a fost organizată în Comisia de Mediu, dar au venit foarte puţini eurodeputaţi, între care trei români: Oana Antonescu, Laszlo Tokes şi Sogor Csaba.

Aproape toţi europarlamentarii au cerut Comisiei Europene să îşi spună punctul de vedere în legatură cu Rosia Montană. În plus, consideră inacceptabil faptul că, deşi Parlamentul s-a pronunţat împotriva mineritului cu cianuri în Uniunea Europeană, Comisia nu a ţinut seama de votul euroaleşilor.

Cei mai vehemenţi au fost eurodeputaţii din Ungaria şi cei români de etnie maghiară.