vineri, 22 martie 2013

Oamenilor li se ia proprietatea agonisită în ani sau decenii de munca. Demnitarii apuseni care le-au sugerat această soluţie partenerilor lor ciprioţi din subordinea proaspăt alesului preşedinte conservator şi-au urmărit interesele politice şi naţionale, dar au omis să înţeleagă ce semnal devastator transmite, social, financiar şi economic o asemenea măsură. Şi au mai păcătuit prin lipsă de claritate.
Rezultatul eforturilor lor e cu totul deplorabil. S-a produs un haos teribil, care a plonjat pieţele într-o enormă incertitudine, amplificându-se, totodată, nemulţumirile şi protestele multor europeni, precum şi prejudecăţile antigermane.
Toate acestea frizează iresponsabilitatea. Cu atât mai mult cu cât variile tentative de stabilizare a zonei euro şi de ieşire din criza izbucnită în 2008 s-au soldat şi cu alte erori monumentale, datorate, între altele, puternicelor idiosincrasii anticapitaliste. E vorba, de pildă, de anumite demersuri stângiste de felul introducerii taxei pe tranzacţii financiare, a aşa-numitei taxe Tobin.
Rezultatul acestei măsuri, departe de a lua de la bogaţi spre a le da săracilor, ar putea fi împovărarea conturilor mărunţilor clienţi ai băncilor, precum şi o extinsă fugă de capital soldată cu reducerea investiţiilor şi distrugerea de locuri de munca europene.
E adevărat că, dacă un stat (precum Ciprul) dă faliment, cetăţenii săi îşi pierd avutul, aşa cum şi-l pierd şi firmele sau oamenii de rând intraţi în insolvabilitate.
La fel de adevărat este şi faptul că bună parte din oligarhia rusă şi-a plasat imensele averi în conturi din bănci faimoase pentru lejeritatea cu care spală bani murdari. Bănci, situate într-o ţară celebră pentru taxele ei extrem de reduse.
 
Concluzie :
Nu mai vrem in U.E. nu mai vrem preturi raportate la euro - fiindca nu suntem platiti in euro ...nu mai vrem tilharii de la omv. apa nova, enel, sau altii care sa ne delapideze ...nu mai vrem in UE ...sa se organizeze un referendum cu acest subiect, astfel incit sa putem vota si noi raminerea sau iesirea din UE ....daca raminem in aceasta "uniune" vom ajunge pe drumuri, fara proprietati, pribegi in tari straine si fara loc pe care sa-l numim acasa ...ne vor termina ca popor, ca neam si ca tara barbarii germanici !!! VREM AFARA DIN UE -acum !!!!

8 comentarii:

Anonim spunea...

Pe Twitter, mesajele despre Cipru se deruleaza cu o viteza uluitoare. Nu trec 10 secunde si sunt anuntat ca au aparut 40 de mesaje noi. Intru la intamplare. Aflam ca in 28 februarie, Deripaska aterizeaza in Cipru. Si nu pentru a-si face concediul. Presa locala raporteaza ca magnatul paraseste Ciprul cateva zile mai tarziu cu cateva bagaje mari. Sa fie cash? La fel fac si Abramov- al doilea actionar al unui imperiu siderurgic din Rusia, care are by the way si cetatenie cipriota, la fel ca alti miliardari rusi. Ce stiau acesti magnati inainte cu numai cateva zile de intregul scandal? Alte stiri: Cashul e rege, daca platesti cu bani gheata ai reduceri. Daca vrei plata cu cardul s-ar putea sa te intampine un mesaj in genul celui din fotografia de mai jos

Anonim spunea...


Cipru lucreaza la un plan B. Acesta ar urma sa fie discutat vineri in Parlament. Zona Euro, dispusa sa discute o noua propunere


8:13 Perchezitii la Radet. Sunt vizate persoane care ar fi prejudiciat regia


8:01 VIDEO Cum se aud laolalta peste 10.000 CP de pe masinile Mercedes-Benz AMG


7:40 Bugetele pentru educatie din 8 tari UE, in scadere din cauza crizei. Romania a avut crestere in 2011-2012


7:12 Incepe Targul Imobiliar Project Expo la Sala Palatului. Dezvoltatorii vin cu zeci de oferte si reduceri. Pretul unei garsoniere pleaca de la 18.000 de euro


6:44 Wolfgang Schauble este sceptic asupra planului B cipriot (presa)


6:33 Incident in 2006: Un agent din US Secret Service si-a descarcat arma din greseala in directia lui Ahmadinejad

Anonim spunea...

Vă aşteptaţi ca bunăstarea dvs şi a familiei dvs să crească după aderarea la UE ? Cam aşa suna o întrebare de sondaj pe la începutul anilor două mii. Pe un slide folosit de mine la multe conferinţe am şi acum răspunsurile de prin 2002-2003, cu România în vîrful plutonului, 98% au răspuns ...

Anonim spunea...

Guvernul cipriot a prezentat în parlament un proiect de lege care prevede circa zece măsuri, inclusiv blocarea fluxurilor de capital, din cauza ''situaţiei economice critice'', a anunţat vineri cotidianul cipriot To Vima, citat de agenţia RIA Novosti.

Potrivit ziarului, legea îi autorizează pe ministrul de finanţe şi pe preşedintele Băncii centrale cipriote să impună orice măsură restrictivă necesară, inclusiv blocarea fluxurilor de capital, pentru a proteja ordinea publică şi securitatea.

În document se vorbeşte despre ''o situaţie critică'', fuga capitalurilor fiind susceptibilă de a destabiliza sistemul financiar al ţării şi de a ameninţa chiar existenţa băncilor.

Anonim spunea...

În lipsa soluţiilor alternative, ideea impunerii unei taxe pe depozitele bancare pare să rămână de actualitate.

Parlamentul cipriot a respins marţi taxa pe depozite bancare, condiţie pentru primirea unui pachet de împrumuturi externe de la zona euro.

Statele din zona euro au decis să ajute Republica Cipru cu împrumuturi de 10 miliarde de euro, însă acestea sunt condiţionate de colectarea de către guvern a unor fonduri de 5,8 miliarde de euro prin taxarea depozitelor din băncile locale. Varianta iniţială a taxei prevedea un nivel de 6,75% pentru depozitele mai mici de 100.000 de euro şi 9,9% pentru cele peste acest prag. Ulterior, planul a fost modificat pentru a fi scutite de taxe depozitele sub 20.000 de euro.



Partidele politice din Cipru şi Banca centrală anunţaseră miercuri că vor discuta un Plan B, după respingerea în Parlament a taxei pe depozitele bancare, presa speculând că acesta ar putea implica rezervele financiare ale fondurilor de asigurări sociale şi un eventual sprijin din partea Bisericii.

Anonim spunea...




LIVETEXT UPDATE Cipru, a saptea zi a crizei: Liderii ciprioti discuta o taxa de peste 10% pentru depozitele mai mari 100.000 de euro - surse. Presedintele Anastasiades: Anumite aspecte vor fi dureroase, dar tara trebuie salvata

de R.M. HotNews.ro

12:35 Economie | Finanţe

Cipru, parasit de Rusia, nu are alta alegere decat sa-i convinga pe europeni de eficienta unui "Plan B" pe care parlamentul trebuie sa-l adopte vineri, daca vrea sa evite falimentul bancilor sale, cu consecinte negative asupra intregii zone euro, scrie AFP.
•22.00 Mai multi manifestanti au ars un drapel european in fata Parlamentului de la Nicosia
•21.30 Moody's a retrogradat ratingurile a trei mari banci cipriote

•21:00 "Planul B" pe care liderii ciprioti incearca sa-l elaboreze pentru a obtine un plan de salvare european are in vedere o taxa de 15% asupra depozitelor bancare mai mari de 100.000 de euro - televiziunea publica cipriota
•20:30 Presedintele Ciprului, Nicos Anastasiades: Anumite aspecte vor fi dureroase, dar tara trebuie salvata

•20:15 Liderii ciprioti discuta cu finantatorii internationali o taxa de peste 10% pentru depozitele peste 100.000 de euro
•12:45 Angela Merkel: Rabdarea europenilor are limite

Anonim spunea...


CSM a admis cererea de aparare a reputatiei profesionale formulata de Oana Schmidt - Haineala: Prin afirmatiile sustinute in cadrul emisiunii "Sinteza Zilei", jurnalistii au depasit limitele admisibile ale libertatii de exprimare


22:38 Boeing va concedia pana la 2.300 de angajati din programele 787 si 747


22:20 Elena Udrea: Prezenta presedintelui Basescu la Conventia PDL va avea un impact major pentru toti membrii partidului


21:56 William Hague: Marea Britanie isi va onora obligatiile ce ii revin conform Tratatului de aderare a Romaniei si Bulgariei la UE


21:25 Marian Vanghelie, ales presedinte al PSD Sector 5


20:48 Fitch: Probabilitate crescuta de degradare a ratingului AAA pentru Marea Britanie


20:29 Valeriu Zgonea: Proiectul din 2011 de revizuire a Constitutiei este ilegitim politic


20:26 CSM, de acord cu eliminarea competentei DNA in cazul infractiunilor de inselaciune, evaziune fiscala si din Codul Vamal

Anonim spunea...

Tribunalul din Budapesta a apreciat ca Guvernul nu a tinut cont de cresterea unor cheltuieli ale prestatorilor de servicii legate de multiple impozite suplimentare pe care acestia sunt nevoiti sa le achite.

Guvernul a initiat, in paralel, o campanie ce urmareste sa stranga semnaturi de la populatie in favoarea scaderii preturilor la energie.

"Semnaturile vor avea forta unei consultari populare, deoarece marii furnizori internationali au prieteni puternici, carora Guvernul maghiar nu poate sa le faca fata singur", a subliniat Orban.

In plus, Ministerul Dezvoltarii a depus un proiect de lege privind crearea unei autoritati de supraveghere, Oficiul ungar pentru energie si reglementarea serviciilor publice, care va avea dreptul de a lua decizii prin decrete. Aceste decizii vor putea fi eventual contestate doar la Curtea Constitutionala.