marți, 5 martie 2013

 Autorităţile intenţionează să modifice legea în vigoare cu o prevedere care să ajute statul să-şi recupereze taxele şi impozitele pe care firmele intrate în insolvenţă le datorează din activitatea curentă Ţara noastră va fi primul stat din Uniunea Europeană care va avea un Cod al Insolvenţei, după cum ne-a spus Arin Stănescu, preşedintele Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă.
Potrivit domniei sale, în acest moment, în niciuna dintre ţările UE nu exis­tă un Cod al Insolvenţei, fiind posibil ca, la noi, acesta să intre în vigoare în toamna anului în curs. În prezent, se lucrează la primul draft pentru Codul Insolvenţei, draft care va fi gata până la finalul acestei luni.
Arin Stănescu ne-a precizat: "Codul Insolvenţei va cuprinde tot ceea ce înseamnă legislaţie în domeniu, atât pe partea de preinsolvenţă, cât şi pe partea de insolvenţă, va cuprinde şi Legea Falimentului Bancar şi Legea Insolvenţei Societăţilor de Asigurare, mai puţin regulamentul 1346/2000 al Consiliului şi Comisiei Europene şi Legea insolvenţei persoanelor fizice".
Arin Stănescu ne-a spus că, în prezent, reglementările sunt divizate pentru fiecare tip de instituţii. Un lucru nou în domeniu va fi reglementarea insolvenţei grupului de firme. Au fost şi sunt situaţii în care intră în insolvenţă un grup de firme, însă nu avem reglementări în acest sens, ne-a spus domnul Stănescu.
Există un grup de experţi format dintr-un consorţiu (PricewaterhouseCoopers - Stănescu, Miloş, Dumitru & Asociaţii - David şi Baias - Universitatea din Timişoara), la care participă şi Ministerul Justiţiei, dar şi Ministerul Finanţelor, prin ANAF, şi Asociaţia Română a Băncilor, care lucrează la draftul Codului insolvenţei.
Astfel, un număr de 30 de specialişti din domeniu (avocaţi, judecători, practicieni în insolvenţă, profesori universitari etc.) lucrează la întocmirea Codului Insolvenţei, proiect solicitat de Ministerul Justiţiei, cu acordul Băncii Naţionale a României şi finanţat din fonduri de la Banca Mondială.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Premierul Dmitri Medvedev, pe vremuri unul dintre cei mai populari lideri rusi, este in prezent "un cadavru ambulant", in contextul in care fostul sau mentor, presedintele Vladimir Putin, il saboteaza constant, scrie "Washington Times". Miscarile din ultima perioada de la Kremlin i-au determinat pe multi analisti sa afirme ca Putin, un presedinte ce actioneaza fara scrupule, se pregateste sa scape de protejatul sau "prea reformist". Potrivit acestora, inlaturarea lui Medvedev este "iminenta", iar premierul de la Moscova va ajunge in "obscuritate politica".

Anonim spunea...


0:05 China a devenit cel mai mare importator de petrol din lume, depasind SUA


Acum o zi Republica Moldova: Majoritatea deputatilor declara ca vor vota marti motiunea de cenzura impotriva guvernului


Acum o zi Nasul TV si-a intrerupt emisia luni in semn de protest fata de cablistii care nu l-au inclus in grila de programe


Acum o zi Laszlo Tokes: Sunt jignit in demnitatea fundamentala de afirmatiile lui Ponta. Imi apar onoarea in justitie


Acum o zi Volkswagen Golf 7 este masina anului 2013


Acum o zi China are valuta suficienta pentru a cumpara tot aurul bancilor centrale din lume, chiar de doua ori


Acum o zi Regimul Putin incearca sa reconstituie sfera de influenta rusa in Europa de Est


Acum o zi Conducerea Televiziunii Romane anunta ca procesul de restructurare a SRTv s-a incheiat


Acum o zi Germania cere Ungariei sa respecte statul de drept

Anonim spunea...

Scandalul privind eşecul României de a adera la Schengen ia amploare. Surse diplomatice susţin că, dacă Bucureştiul va forţa un vot la reuniunea Consiliului Uniunii Europene pentru Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din 7-8 martie, mai multe ţări vor adopta poziţia anunţată deja public de Germania şi vor vota împotriva aderării. Ar fi vorba de Olanda, Finlanda, Austria, Danemarca, Franţa şi Belgia.Guvernul României a renunţat să mai ceară un vot pentru admiterea în Schengen şi şi-a compensat eşecul diplomatic prin declaraţii răstite la adresa partenerilor europeni

Citiţi mai mult: Stiri si Actualitate > Ultimele stiri si stirile zilei online > Evenimentul Zilei > EVZ.ro http://www.evz.ro/index.php#ixzz2McAUtTPq
EVZ.ro

Anonim spunea...

Piesa de rezistenţă

Tot presa este cea care notează că, deşi raportul secret este acum, chiar dacă nu în totalitate, de notorietate publică, el continuă să fie „piesa de rezistenţă în ceea ce priveşte intenţiile celor care văd în Vatican un cuib al lucrurilor ascunse, care se dezvăluie treptat!”.
„Cardinalul Joseph Ratzinger, cunoscut şi ca Papa Benedict, se vedea murind ca Papă, dar el a şocat întreaga lume luna trecută, când şi-a anunţat retragerea. Un asemenea caz nu s-a mai întâlnit de vreo 600 de ani! S-a vorbit că ar fi prea bătrân, prea obosit sau suferind de o boală incurabilă, dar ultima variantă a fost exclusă din start şi despre oboseală nu se putea vorbi...Ultimele rapoarte arată că acţiunea lui Ratzinger a fost una de a se sacrifica pentru binele Bisericii
Catolice", nota şi Daily Mail.

Citiţi mai mult: Raport SECRET. Reţeaua HOMOSEXUALILOR de la Vatican /VIDEO - Panorama > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/raport-secret-reteaua-homosexualilor-de-la-vatican-video-1026645.html#ixzz2McAmqr8s
EVZ.ro

Anonim spunea...

Reteta germana ? ...o gasiti in pactul ribbentrop - molotov = toata europa trece sub cizma germana iar resursele si capacitatile energetice in turbinca ruseasca - vezi pactul euroasiatic incheiat recent de putin si acolitii sai (reintegrarea URSS ) ...de fapt euro a fost inventat pentru a facilita preluarea resurselor si capacitatilor energetice de catre rusi, indatorarea tarilor crestine si preluarea administrativa a europei de catre nemti (neam necrestin si barbaric) - deuchland uber alles ! arbeit macht frei ...va urez "succesuri" multiple !!!!