vineri, 15 martie 2013

Fonduri pentru ONG-urile securistilor autohtoni ...

Innovation Norway, agenţie a statului norvegian responsabilă pentru administrarea de fonduri publice oferite de acesta, a lansat programul de aplicaţii pentru proiecte care doresc să obţină finanţare prin intermediul programului "Inovare în Industria Verde România". Suma disponibilă care poate fi accesată este de 21.623.200 euro.  Obiectivul programului este de a creşte competitivitatea companiilor cu activitate prietenoasă cu mediul înconjurător, prin "ecologizarea" unor industrii existente şi prin stimularea inovaţiei şi a antreprenoriatului "verde". Activităţile eligibile pentru finanţare sunt cele de dezvoltare şi implementare de, investiţii în şi training cu privire la tehnologii prietenoase cu mediul înconjurător, producţie de bunuri şi servicii nepoluante, reducere şi refolosire a deşeurilor, precum şi iniţiative de creştere a eficienţei energetice şi a utilizării resurselor regenerabile, inclusiv cele energetice, în operaţiunile zilnice ale companiilor.
Innovation Norway alocă suma disponibilă prin intermediul a trei scheme de finanţare. Prima dintre acestea este Schema de Finanţare a Proiectelor Individuale, căreia i s-au alocat 19.408.200 euro. Grupul ţintă îl reprezintă companii private din ţara noastră, care pot accesa între 200.000 euro şi 1,5 milioane euro. Cea de a doua schemă este cea de Subvenţii Mici, care se adresează Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (IMM) şi organizaţiilor non-guvernamentale (ONG) implicate în proiecte afaceri care presupun inovaţie ecologică în regiuni mai puţin dezvoltate ale ţării. Bugetul alocat este de două milioane euro, iar aplicanţii pot solicita între 50.000 şi 200.000 euro. Termenul limită de aplicare pentru cele două scheme este 15 iulie anul acesta.
Celor două paliere li se adaugă un al treilea, denumit Fondul pentru Relaţii Bilaterale, cu un buget de 215.000 euro, care are drept scop încurajarea de parteneriate între organizaţii din ţara noastră şi din Norvegia. Entităţile interesate, care pot fi atât companii şi ONG-uri româ-neşti, cât şi întreprinderi şi asociaţii ale societăţii civile norvegiene, pot să solicite un ajutor de călătorie, în valoare de 1.200 euro, şi unul pentru pregătirea aplicaţiilor pentru una dintre celelalte două scheme, care poate ajunge până la 10.000 euro. Pentru primul tip de ajutor, solicitările trebuie trimise până pe 15 iunie, iar pentru cel de al doilea, până pe 15 mai.
În cadrul primelor două scheme şi a celui de al doilea tip de ajutor, co-finanţarea acordată este de cel mult 50%, pentru companii, respectiv 90%, pentru ONG-uri. Pentru ajutorul de călătorie, co-finanţarea poate să ajungă până la 85%.
Termenul limită pentru implementarea proiectelor acceptate este 30 aprilie 2016. Debutul fazei de implementare este estimat pentru primul trimestru al anului viitor.
Companiile şi ONG-urile interesate pot aplica pe pagina de internet www.norwaygrants-greeninnovation.no.
Norvegia oferă ţării noastre, prin intermediul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014 şi a Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European (SEE), aproape 306 milioane euro, destinate sprijinirii a douăzeci şi trei de domenii, care vizează mediul social şi economic. Suma oferită face ca statul nordic să fie cel mai mare donator bilateral al ţării noastre.

4 comentarii:

Anonim spunea...

“Romanii sunt un popor fara istorie… destinati sa piara in furtuna revolutiei mondiale… ei sunt suporteri fanatici ai contrarevolutiei si vor ramane astfel pana la extirparea sau pierderea caracterului lor national, la fel cum propria lor existenta, in general, reprezinta prin ea insasi un protest contra unei marete revolutii istorice… Disparitia lor de pe fata pamantului ar fi un pas inainte.”… Frederich Engels, Neue Rheinische Zeitung, 13 ianuarie 1849 (“Lupta maghiarilor”)

Anonim spunea...


14:53 LIVE TEXT Traian Basescu: Noi am fost inspirati in 2010 pentru ca suntem unul dintre putinele state care au redus somajul


14:43 Impact major al crizei economice asupra pietei drogurilor: Pentru a castiga bani, tot mai multi tineri vor vinde sau chiar vor produce stupefiante, in special canabis cultivat la domiciliu


14:04 Ambasadorul Chinei la Bucuresti, Huo Yuzhen, la "Pasaport diplomatic", sambata, ora 18:30, la Digi24


13:55 Europa League: Chelsea - Rubin Kazan in sferturile competitiei


13:46 Un panou publicitar din fata magazinului Unirea a cazut peste doua persoane. Acestea au ajuns la spital


13:36 Un deputat rus ar putea fi sanctionat pentru un discurs "anti-rus" sustinut in SUA


13:24 "Judecatori de onoare" - stenogramele coruptiei. Au luat 55.000 de euro spaga si i-au dat inapoi pentru ca n-au rezolvat dosarul/ Judecatoarea Dinu Viorica: Pai, nu vezi ca nu conteaza ca a venit USL -ul la putere. Pentru spaga te leaga


13:06 ​VIDEO 20 de masini de serie care s-au remarcat in mod special la Salonul Auto de la Geneva 2013

Anonim spunea...

Cererile privind privind restituirea proprietatilor nationalizate de regimul comunist ar urma sa fie solutionate pana cel tarziu 2017, potrivit proiectului noii legi a retrocedarilor publicate de ANRP si pe care Guvernul Ponta isi va angaja raspunderea in Parlament. Potrivit proiectului de lege, intaietate vor avea despagubirile in natura care la nivel local vor trebui sa fie realizate pana la 1 ianuarie 2016. Procesul de despagubire va avea mai multe etape: restituire in natura pe plan local, compensarea prin puncte decisa la nivel central, licitatii cu acele puncte pentru imobile din fondul national si, abia din 2017, valorificarea punctelor in numerar in transe anuale de 14%. Legea prevede si un impozit de 85% pentru cei care cumpara punctele de despagubire de la fostii proprietari.

Anonim spunea...

Iarna a revenit în forţă, în nordul şi vestul României. Ninsorile abundente şi gheaţa de pe carosabil creează probleme pe mai multe drumuri din nordul şi vestul ţării. Mai multe drumuri au fost blocate din cauza accidentelor şi zeci de maşini au ajuns în şanţuri. Autorităţile române iau în calcul închiderea punctelor de frontieră care fac legătura între ţara noastră şi Ungaria şi îi sfătuiesc pe români să-şi amâne călătăriile în Ungaria unde a fost instituit cod roşu de ninsoare.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/s-a-intors-iarna-in-romania-ninge-abundent-in-nordul-si-vestul-tarii_70886.html#ixzz2Nc8I8G76