duminică, 10 martie 2013

Miniştrii de externe din Germania, Finlanda, Danemarca şi Olanda au trimis o scrisoare comună preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, prin care solicită crearea unui mecanism menit să protejeze valorile Uniunii Europene, potrivit b1.ro.
Scrisoarea semnată de cele 4 state cere CE măsuri pentru a putea reacţiona promt şi eficient pentru a asigura respectarea principiilor fundamentale ale UE, precum democraţia, drepturile omului şi statul de drept în rândul statelor membre, potrivit Asociated Press.
În plus, documentul ar viza şi opţiune de a tăia fondurile UE în cazul statelor care încalcă aceste principii. Scrisoarea nu nominalizează state, ci doar face referire la principiile a căror încălcare provoacă îngrijorarea Germaniei, Finlandei, Danemarcei şi Olandei.
"Pot confirma primirea acestei scrisori semnate de cei patru miniştri de externe din Germania, Olanda, Danemarca şi Finlanda", a declarat, Pia Ahrenkilde-Hansen, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene. Întrebată de jurnalişti dacă în scrisoarea respectivă sunt menţionate Ungaria şi România ca exemple , Pia Ahrenkilde-Hansen a refuzat să răspundă, precizează Mediafax.
Scrisoarea privind adoptarea unui mecanism pentru apărarea valorilor blocului comunitar vine după o alta, semnată de două dintre cele patru state, Germania şi Olanda, plus Marea Britanie şi Austria, prin care Comisiei Europene i se cer măsuri în scopul de a le permite statelor membre să aplice restricţii mai mari pentru evitarea acestui presupus turism vizând ajutoarele sociale.

3 comentarii:

Anonim spunea...


Victor Ponta, despre introducerea unui mecanism privind statul de drept: Sustin standarde pentru toate tarile care incalca democratia, exista derapaje si in tarile care au inventat democratia occidentala


Acum o zi Capitala Earth Hour 2013 este Timisoara, cu peste 3,5 tone de deseuri adunate


Acum o zi Ungaria: Mii de persoane protesteaza fata de modificarea Constitutiei


Acum o zi VIDEO Cezar, cu piesa "It's my life", va reprezenta Romania la Eurovision 2013


Acum o zi Rechinii imobiliari si „debarasarea de romani“ prin inchirieri de locuinte insalubre in marile orase germane


Acum o zi Partidul Socialist ungar, acuzat de tradare pentru ca l-a invitat pe Ponta la Budapesta: Premierul Romaniei a actionat impotriva etnicilor maghiari

Anonim spunea...

Conform principiului „să gândești mai întâi la scară mică” și în concordanță cu Small Business Act din 2008, Comisia a decis ă pună IMM-urile în centrul agendei sale de reglementare pentru sprijinirea creșterii economice și a creării de locuri de muncă în Europa.

Cele 20,8 milioane de întreprinderi europene mici și mijlocii (IMM-uri) creează 85 % din toate locurile de muncă noi din Europa, angajând o treime din forța de muncă a UE și contribuind în mod semnificativ la inovare și la creșterea economică.

În urma unei ample consultări lansate de Comisie, în jur de 1.000 de IMM-uri și organizații cu scop lucrativ au identificat topul 10 al celor mai împovărătoare acte legislative ale UE. Scopul acestei consultări ample a fost acela de a determina în ce mod legislația UE ar putea fi o piedică în crearea de locuri de muncă și creșterea economică și de a identifica domeniile sau aspectele care ar putea necesita acțiuni suplimentare.

Anonim spunea...

Un document oficial ajuns pe masa de lucru a Ministerului Finantelor semnaleaza ca in Legea bugetului de stat s-a strecurat o eroare care ar putea face Romania sa rateze tinta de deficit bugetar cu cel putin 800 de mlioane de euro.

Problema semnalata Ministerului Finantelor este includerea eronata in lege a Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) si a Fondului de Contragarantare. Din cauza includerii Fondului de Garantare in Legea Bugetului, cele peste 770 milioane de euro acordate de Fond ca garantie pentru creditele IMM-urilor vor fi considerate ca fiind ajutor de stat. Documentul, semnat de oficialii Fondului de Garantare, mai mentioneaza ca portofoliul de garantii este in crestere. Teoretic, acesta se poate masura chiar in miliarde de euro, deoarece Fondul poate acorda garantii pana la o valoare de 15 ori mai mare decat capitalul fondului, care este de 200 de milioane de euro.