vineri, 8 martie 2013

Compania Ford Motor cere eliminarea taxelor aplicate în relaţiile comerciale dintre Statele Unite şi Europa, şi adoptarea unor standarde comune pentru siguranţă şi mediu, în viitorul tratat de liber schimb aflat în negociere, conform Bloomberg.
Informaţiile clienţilor şi datele financiare din companii sunt cel mai frecvent pierdute de firme, în 36% din cazuri, potrivit unui studiu B2B International.
Cauzele pentru aceste scurgeri de informaţii pot fi externe şi interne, arată un comunicat de presă.
35% dintre specialiştii IT au confirmat că firmele lor s-au confruntat cu pierderea datelor din cauza unei infecţii malware, cele mai des întâlnite cauze fiind atacurile prin intermediul e-mail-ului (21%) şi acţiunile de phishing (17%).
"Varietatea de ameninţări cibernetice care cauzează pierderile de date ilustrează cât este de important ca fiecare companie să conştientizeze necesitatea de a utiliza o soluţie de securitate structurată pe mai multe nivele", a explicat Petr Merkulov, Chief Product Officer în cadrul Kaspersky Lab.
Interdictiile la exporturile de gaze au fost eliminate printr-un ordin comun al Ministerului Economiei, Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) si Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM). Acest ordin obroga un alt ordin din 2011 (Ordinul 1284/27/160/2011) care obliga operatorii sa livreze pe piata romaneasca intreaga cantitate de gaze din productia interna. Teoretic, in urma abrogarii acestui ordin, pot demara si exporturile. Practic, este mai dificil. Reamintim ca autoritatile de la Bruxelles au demarat, in noiembrie 2012, o procedura de infringement impotriva Romaniei, motivul fiind interdictiile impuse de autoritatile statului asupra exporturilor de gaze.

Un comentariu:

Anonim spunea...


9:38 Bulgaria nu este acceptata in Schengen din cauza situatiei sale politice (fost ministru)


9:33 ''Copilul mai respira? Biberonul este corect sterilizat?'' Sunt normale obsesiile mamelor?


9:13 Ziua Internationala a Femeii, sarbatorita de Google printr-un un logo special


9:12 Filmul Pozitia copilului a intrat in cinematografele din Romania


9:00 Profet, bufon si caudillo: Fantasmele redemptive ale comandantului Chavez


8:49 VIDEO Presedintele Traian Basescu, de Ziua Femeii: O primavara plina de bucurii, de speranta si credinta ca mergem spre bine


8:32 UE: Peste trei sferturi dintre europeni cred ca e bine sa fie mai multe femei la putere in tari in curs de dezvoltare


8:14 Provocarea saptamanii: Frumusetea orasului tau


8:08 Iau cu mine imaginea copilei cu zambet de revista limpezind rufe intr-un lighean soios


8:00 Ceremonii dedicate militarilor morti in accidentul aviatic de la Bacau


7:07 Funeraliile de stat pentru Hugo Chavez, imbalsamat "precum Lenin"


6:40 Stelian Fedorca, eliberat din postul de secretar de stat: Este fireasca decizia premierului, dar voi continua sa contest raportul ANI


6:13 Vineri: Cotatia petrolului, in scadere


6:10 8 Martie - Ziua Internationala a Femeii (documentar)