duminică, 3 martie 2013

Italia refuza (ocupatia) administrarea germana (nazista)

"Italia neguvernabilă", scria la o zi după alegerile generale cotidianul La Repubblica. Să fie vorba de o comparaţie cu "stabilitatea" asigurată de gauleiterul Mario Monti, uns de Bruxelles după ce Banca Centrală Europeană l-a strâns cu uşa pe Berlusconi? Sau de comparaţia cu stabilitatea Germaniei, unde coaliţia de la guvernare încearcă să mituiască alegătorii cu reducerea temporară a tarifelor verzi din preţul electricităţii?
În timp ce cotidianul financiar Handelsblatt declara pe prima pagină că "Italia alege haosul", Les Echos din Franţa scria că "impasul italian reînvie spectrul crizei". Din păcate, reînvierea presupune un deces şi este greu de crezut că până şi cei mai optimişti dintre europeni au fost capabili să ignore faptul că "dară criza n-o murit, numa' un pic s-o hodinit".  Sub titluri de tabloid, Reuters şi Bloomberg deplângeau rezultatele alegerilor generale din Italia. Ba chiar editorii de la Bloomberg interpretează revenirea lui Berlusconi drept motivul pentru care "Europa are nevoie de o uniune mai adâncă". Dar nicăieri obrăznicia nu a depăşit-o pe cea dintr-o analiză de la Citigroup. "Acestea sunt primele alegeri europene în care alegătorii nu au făcut ceea ce trebuie", scria imediat după apariţia rezultatelor preliminare analistul Steven Englander. Se pare că, în opinia celor de la Citi, statele europene au nevoie acum doar de dictatori luminaţi, care să nu fie deranjaţi de alegeri în munca lor titanică pentru susţinerea necondiţionată a sistemului financiar. "Alegerile sunt mult mai problematice decât panicile de pe piaţă sau pierderea încrederii investitorilor, deoarece nu pot fi inversate prin tipărirea banilor", continuă Englander în analiza preluată de Zerohedge. Dacă prima afirmaţie te îndeamnă la exprimarea colorată a sentimentelor prin cuvinte care nu pot fi tipărite, a doua te lasă fără cuvinte.

2 comentarii:

Anonim spunea...

ROMANIA TREBUIE SA FIE SI SA RAMINA SUVERANA -- Noi Cetatenii Romaniei, Cerem iesirea din UE a Romaniei …NU mai vrem in UE…NU mai vrem facturi in euro…nu mai vrem sa fim delapidati de omv, mittal, e-on , enel, apa nova, gaz de suez, etc …NU MAI VREM IN U.E !!!! Sa se organizeze un referendum referitor la iesirea din UE a Romaniei sa votam asupra acestui subiect …NU MAI VREM IN U.E. !!!!! sigur NU vrem nici sa fim arondati CSI (fosta URSS) …dar se pare ca UE tocmai asta vrea sa ne arondeze Rusilor, din moment ce OMV, cea mai mare firma din Romania are actionariat CSI (Rusia) ca si alro, etc … Vrem sa fim SUVERANI !

Anonim spunea...


1.Inchideti mine, fabrici si uzine caci sunt poluante si fac concurenta necinstita cinstitelor fabrici si uzine din West ! 2.Omorati agricultura , nu le dati marlanilor de tzarani alocatii si subventii caci astfel ne omoara comertul cu produse agricole din Occident! 3.Renunanti sa mai prelucati carnea , laptele si legumele, va vindem noi gata procesate si pline de E-uri si de conservanti de nu va putrezesc nici mortii ! 4.Luati Codex Alimentarius la micul dejun, la pranz si seara !5. Renuntati sa mai prelucrati titeiul, inchideti rafinariile si petrochimia si fabricile de ingrasaminte chimice ! Titeiul mai bine vindeti-l la bursa internationala , va vindem noi produse rafinate si produse petrochimice ! 6.Opriti exploatarea aurului, nu aveti nevoie si nici voie sa detineti mai mult de 10 % aur raporat la rezerva valutara a BNR . 7.Vindeti gaze le ieftin in Ungaria si Austria iar Rusii , aliatii nostri , or sa va vanda gaze, la pret peste media internationala ! 8.Privatizati, privatizati, pe un dolar gaurit, nave, fabrici si uzine, vindeti, vindeti, privatizati ....si cumparati de la noi ! 9. Distrugeti cercetarea stiintifica , invatamantul si sistemul sanitar prin 'reforme' gandite de noi, ramaneti fara specialisti, ii luam noi , caci voi nu aveti nevoie d eis si nici sa-i platiti nu puteti Medicamente va vidnem noi, specialisti va dam tot noi ! ! 10. Eliminati serviciul militar obligatoriu , reduceti fortele armate la o mana de oameni, nu aveti nevoie de Aparare, va aparam noi ! Inchideti fabricile de armament caci ne fac concurenta in Africa, in tarile arabe, in Asia, etc Va dam noi arme, cumparati de la noi ! A, nu mai aveti bani?? !! Vreti sa veniti la munca la noi??? Vreti ajutoare sociale de la noi ??? Hai siktir, inapoiatilor, saracanilor, coate goale, matze fripte ! Nu ne ajunge ca otraviti Europa cu carne de cal?????