sâmbătă, 16 martie 2013

Prostiile Guvernului Romaniei

*Guvernul nu a decis, încă, Transferul Transelectrica şi Transgaz la Ministerul Finanţelor nu a fost decis, încă, de Executiv, susţin surse guvernamentale. De dimineaţă, circulă intens zvonul că trecerea celor două companii din surbordinea Ministerului Economiei la cel de finanţe ar fi fost inclus într-o anexă la hotărârea privind organizarea Ministerului Finanţelor, adoptată, ieri, de Guvern.
Surse guvernamentale susţin că transferul comopaniilor va avea loc în perioada următoare.
---
*Schimbări în Consiliul de Supraveghere
Consiliul de Supraveghere al Transelectrica are noi membrii, în urma deciziei de astăzi a acţionarilor. Potrivit unor surse din companie, noii membrii sunt Andrei Maioreanu, Radu Puchiu (consilier al premierului Victor Ponta), Costin Gheorghe (expert independent IT) şi Andrei Pogonaru.
Din vechiul Consiliu rămân pe poziţii Dumitru Pârvulescu, Ovidiu Artolopescu şi Radu Bugică (reprezentant Fondul Proprietatea), mai afirmă sursele noastre.
Dumitru Pârvulescu şi Ovidiu Artolopescu au fost numiţi în Consiliul de Supraveghere de Daniel Chiţoiu, pe vremea când era ministru al Economiei. Transelectrica şi Transgaz vor trece din subordinea Ministerului Economiei în cea a Ministerului Finanţelor, a hotărât aseară, Executivul, susţin surse apropiate situaţiei.
Astfel, autorităţile noastre vor să ducă la îndeplinire o prevedere a legislaţiei europene care stipulează trecerea transportatorilor de energie şi gaze în subordinea unui proprietar diferit de cel care controlează producţia.  Ziarul BURSA a publicat în exclusivitate informaţia despre transferul celor două companii încă din 11 ianuarie.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Liderii europeni au aprobat un sistem de evaluare a bugetelor din punct de vedere structural, astfel încât state precum Franţa, Spania şi Portugalia să poată obţine timp suplimentar pentru reducerea deficitelor bugetare, având în vedere agravarea recesiunii şi creşterea şomajului, conform Mediafax.
Apelurile de promovare a creşterii economice au venit chiar şi din partea cancelarului german Angela Merkel, liderul european cel mai asociat măsurilor de austeritate, relatează Bloomberg.
Participanţii la summit-ul desfăşurat în 14 şi 15 martie, la Bruxelles, au aprobat un sistem de evaluare a bugetelor din punct de vedere structural, folosind un cod pentru acordarea unor ţări ca Franţa, Spania şi Portugalia a unei perioade de timp suplimentare pentru reducerea deficitelor bugetare. Totuşi, obiectivul principal rămâne echilibrarea bugetelor şi nu s-a vorbit despre programe mari de cheltuieli sau emisiuni de obligaţiuni.
"Dacă este prea multă austeritate, va fi prea mult şomaj. Este nevoie de flexibilitate, dacă dorim să facem o prioritate din creşterea economică", a spus preşedintele francez Francois Hollande.

Anonim spunea...

Jurnal Bursier



15.03.2013

BVB şi RASDAQ


Acţiunile OMV Petrom au urcat cu aproape 3%


Bursa de la Bucureşti a crescut cu 0,24%, într-o piaţă unde ordinele de cumpărare mai mari plasate de unii investitori pentru acţiunile OMV Petrom (SNP) au ridicat preţul acestor titluri cu 2,84%. detalii


15.03.2013

SIBEX


Mizele s-au îndreptat către creşterea Dow Jones


După ce miercuri volumul contractelor de la Sibex a depăşit pentru prima dată în această săptămână pragul de 1000 de contracte, participanţii au continuat să fie bine conectaţi la speculaţiile... detalii


15.03.2013

BURSELE DIN LUME


Bursele europene, la cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani şi jumătate


Acţiunile de pe pieţele europene au urcat, ieri, până la cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani şi jumătate, în condiţiile în care liderii regiunii se pregăteau de un summit la Bruxelles. detalii


14.03.2013

SIBEX


Speculatorii pariază pe aprecierea dolarului


Lichiditatea derivatelor tranzacţionate pe piaţa Sibex se situa la un nivel bun ieri, volumul înregistrat depăşindu-l cu circa 26% pe cel din întreaga zi precedentă. detalii


14.03.2013

BVB şi RASDAQ


Bursa a scăzut foarte uşor


* Rulaj susţinut de acţiunile Fondului Proprietatea şi Transgaz
Bursa de la Bucureşti a crescut nesemnificativ, cu 0,12%, într-o piaţă unde atenţia investitorilor a fost axată doar pe câteva acţiuni, iar tranzacţiile cu titlurile Fondului Proprietatea (FP) şi... detalii


14.03.2013

BURSELE DIN LUME


Bursele europene, dezamăgite de rezultatele companiilor


Acţiunile societăţilor listate la bursele din Europa s-au înscris pe un curs descendent ieri, după ce companii precum "Inditex" SA şi "Enel" SpA au raportat rezultate financiare sub...