duminică, 24 martie 2013

UPDATE: Delegaţia FMI în Cipru se opune planurilor guvernului cipriot Delegaţia FMI în Cipru, condusă de Delia Velculescu, a pus sub semnul întrebării planurile guvernului cipriot pentru sectorul bancar, ridicând noi obstacole în calea unui acord necesar pentru a evita intrarea ţării în colaps financiar, relatează sursele de presă. Velculescu afirmă că planul de a salva industria financiară a ţării trebuie să includă şi o divizare a Băncii Ciprului, pe lângă restructurarea Cyprus Popular Bank (Laiki) propusă de oficialii ciprioţi.
O nouă problemă apărută în discuţiile dintre Cipru şi Troica priveşte plata unor fonduri de 9 miliarde de euro accesate anterior de Cyprus Popular Bank de la BCE prin mecanismul de lichiditate de urgenţă.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Comisarul UE pentru afaceri economice: "Cipru are doar alegeri dificile de făcut"
Cipru are doar "alegeri dificile de făcut" şi ar trebui să convină termenii pentru un plan de salvare cel târziu duminică, acesta fiind esenţial pentru băncile aflate în dificultate, susţine comisarul UE pentru afaceri economice, Olli Rehn, conform surselor de presă internaţionale.
Rehn a declarat că nu mai există "soluţii optime" şi că viitorul apropiat al Ciprului "va fi foarte dificil".
Discuţiile cu UE şi FMI a continuat de-a lungul zilei de ieri la Nicosia.
Cipru are nevoie de aprobarea UE şi FMI pentru a putea prezenta un plan de salvare reprezentanţilor zonei euro reuniţi astăzi la Bruxelles.

Anonim spunea...

Banca Centrală Europeană a dat termen până luni Ciprului să ajungă la un acord cu UE şi FMI, în caz contrat urmând să oprească accesul băncilor locale la mecanismul de lichiditate de urgenţă al instituţiei.

Anonim spunea...

Sute de oameni au demonstrat duminica in Nicosia fata de masurile draconice cerute de creditorii internationali in schimbul activarii planului de salvare, pentru a evita falimentul Ciprului, potrivit AFP.

Aproximativ 500 de membri ai Partidului Comunist AKEL au protestat in fata birourile Comisiei Europene scandan "Nu cedati ciprioti si luptati pentru drepturile voastre" si "Troica tipareste euro si cumpara natiuni".