marți, 26 martie 2013

NU MAI VREM IN U.E. - vrem sa iesim din aceasta minciuna...

Inceputa ca ceea ce s-a intitulat Comunitatea Europeană a Cărbunelui și Oțelului (CECO), U.E.  a fost fondată în 1951 (Tratatul de la Paris), de Franța, Germania de Vest, Italia, Belgia, Luxemburg și Olanda pentru a partaja resursele de oțel și cărbune ale statelor membre, prevenind astfel un nou război european. CECO a devenit fundația pentru CEE redenumită ulterior Com. Europeană și în final Uniunea Europeană prin Tratatul de la Maastricht) .Franta si Germania trecand peste vechile rivalitati au format. cartelul metalurgiei si carbunelui,de ce sa ne miram ca toate combinatele, minele de la noi au fost distruse? In "mica Europa" a celor 6 nu intra si Anglia,dupa cum se vede. Intrarea celorlalte tari din est foste comuniste a fost un prilej sa-si dezvolte Franta si Germania industriile.  Romania, a fost desemnata  sa tina de "sase" la moneda lor euro, BCE - avand suprematie si dirijand dezvoltarea, sau mai bine zis interzicand dezvoltarea, controlind  finantele si creditele bancare ale Romaniei astfel incit,  creditele sa nu mearga la sectorul privat, dar nici la cel public . Romania traieste la limita ,indeplinind poruncile BEC,UE si ale lui Merkel/Putin, tarile din zona noneuro uitandu-se ca saracele la masa bogatei “Merkel”. In loc de industrei, mine si agricultura romaneasca, trebuie sa fim piata de consum, sa imbuibam pietele lor financiare. Cameron planuia sa sublinieze ca structurile UE sufera o "schimbare fundamentala", adaugand: "Este o prapastie intre UE si cetatenii sai, care a crescut dramatic in ultimii ani si care reprezinta o lipsa de responsabilitate si consimtamant democratice care - DA - se simt acut in Marea Britanie"...Daca in Marea Britanie se simt acut iresponsabilitatea si incalcarea  democratiei ,dar in Romania? Cameron vrea rol"angajat si activ"in UE, .Basescu= "premierul, guvernul" ce a vrut ? De ce tipa mereu sa mearga la UE, ce au facut pentru a inainta agenda economica a  Romaniei ?

4 comentarii:

Anonim spunea...

Două zile de coşmar

Poliţia Rutieră precizează că este posibil ca situaţia de la frontieră să persiste 48 de ore sau chiar mai mult. Dată fiind starea de fapt existentă, autorităţile române fac un apel la conducătorii autovehiculelor grele să respecte cu stricteţe indicaţiile poliţiştilor rutieri care acţionează în trafic.

În acest context, pentru siguranţa conducătorilor autovehiculelor de tonaj şi evitarea blocajelor de trafic în zona adiacentă frontierei, Poliţia Română le solicită acestora să oprească în parcările special amenajate pe traseele de deplasare. Automarfarele care se află deja în tranzit pe teritoriul României sunt îndrumate de Poliția Rutieră către aceste parcări.

De asemenea, polițiştii de frontieră români asigură în permanență sprijin participanţilor la traficul transfrontalier şi împreună cu autorităţile competente acţionează în vederea intervenției în caz de urgență.



Citiţi mai mult: TRAFIC INTERZIS ÎN UE. Ungaria A ÎNCHIS GRANIŢELE. TIR-urile, BLOCATE ÎN ROMÂNIA ŞI BULGARIA - Din ţară > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/trafic-interzis-in-ue-ungaria-a-inchis-granitele-tir-urile-blocate-in-romania-si-bulgar-102.html#ixzz2Ob1VGwPF
EVZ.ro

Anonim spunea...

AFP scrie ca toate bancile, cu exceptia celor mai mari, Bank of Cyprus si Laiki Bank, inchise din 16 martie, se vor redeschide incepand de marti. Acestea din urma se vor redeschide joi, pentru a permite functionarilor sa puna in aplicare masurile impuse pentru salvarea insulei, anunta agentia guvernamentala CNA, citand un oficial al Bancii Centrale a Ciprului. Intr-un discurs televizat, presedintele cipriot Nicos Anastasiades a declarat ca acordul cu UE si FMI este unul dureros, dar insula mediteraneana isi va reveni. "Singurul scop a fost salvarea tarii prin consolidarea si rationalizarea sistemului nostru bancar. Au fost momente dramatice, am fost pe punctul de a intra in colaps economic", a adaugat Anastasiades.

Decizia autoritatilor cipriote de a forta taierea conturilor locale pentru a debloca un plan de salvare incalca acordurile internationale si va fi contestata in instanta de judecata, a declarat luni seful Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Rusia. Companiile rusesti si persoanele fizice detin peste 30 de miliarde de euro - aproximativ o treime din totalul depozitelor - in bancile cipriote. "Decizia de taxare cu 30% a depozitelor ce depasesc 100.000 de euro incalca o serie de tratate internationale fundamentale. Pot spune in felul acesta: este furt legalizat", a anuntat Iuri Pyanykh, conform Ria Novosti.

Pietele bursiere europene si americane au scazut, luni, in ciuda acordului international de salvare a Republicii Cipru. Scaderea a venit dupa ce seful Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, a sugerat ca modelul aplicat in Cipru, prin care se taxeaza depozitele bancare, ar putea constitui un sablon in orice plan viitor de salvare, anunta BBC.

Anonim spunea...

Toate bancile din Cipru vor ramane inchise pana joi, a anuntat Banca Centrala intr-un comunicat de presa publicat luni seara tarziu. Ministrul cipriot al Finantelor, Mihai Sarris, a luat aceasta decizie la sfatul de guvernatorului Bancii Centrale, Demetriades Panicos, in scopul de "a asigura buna functionare a intregului sistem bancar".

Anonim spunea...

NU MAI VEM FACTURI IN EURO ...NU MAI VREM IN UE ..