vineri, 29 martie 2013

O nota catre incompetentii care conduc atit UE cit si Romania

Depozitele bancare de peste 100.000 de euro din Uniunea Europeană (UE), care nu sunt acoperite de garanţii prevăzute de lege - precum cele de până la 100.000 de euro -, ar putea fi implicate pe viitor în recapitalizarea băncilor aflate în dificultate, conform unui proiect legislativ pregătit de Comisia Europeană.
"În propunerea Comisiei, aflată în discuţie, nu este exclus ca depozitele mai mari de 100.000 euro să fie instrumente eligibile pentru proceduri de salvare (n.r. recapitalizare fără fonduri publice sau garanţii guvernamentale)", a declarat ieri purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Chantal Hughes, adăugând că "aceas-ta este o posibilitate".
Chantal Hughes a subliniat: "Niciodată nu va fi posibil să fie implicaţi în proceduri de salvare a băncilor cei cu depozite mai mici de 100.000 euro".
Anunţul în acest sens vine după recentul acord de salvare încheiat de Cipru cu creditorii internaţionali, care presupune accesarea a până la 40% din depozitele bancare mai mari de 100.000 euro constituite la "Bank of Cyprus" şi "Laiki Bank", în vederea recapitalizării. Astfel sunt obţinute 4,2 miliarde euro.
Menţionăm că băncile cipriote rămân închise până joi, deşi acestea ar fi trebuit să-şi reia activităţileCum poate un dobitoc de economist sa ceara recapitalizarea bancilor cu banii deponentilor?
Adica bancile isi dau salarii nesimtite, isi fac sedii imorale si pe urma ajung la concluzia ca au papat banii sii i iau pe ai deponentilor?
Recapitalizarea o fac actionarii, nu deponentii. Banca nu poate sa continue sa existe prin confiscarea banilor deponentilor.
Banca falimenteaza, deponentii incaseaza ce pot si, daca mai ramane ceva, incaseaza si actionarii.
E plina lumea de smecheri cu titluri in economie si inginerii financiare.

Niciun comentariu: