miercuri, 27 martie 2013

Wowwww... avem o "alternativa" ....


Economistul sef al Bancii Nationale a Romaniei, Valentin Lazea, ii sfatuieste pe cei care au depozite mai mari de 4,2 milioane euro sa gaseasca variante alternative de economisire, ca de exemplu bursa, fondurile de pensii etc, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, Valentin Lazea, economist sef al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), citat de Agerpres.

Economistul sef al BNR a fost intrebat de catre jurnalisti daca, dupa deciziile luate in Cipru, populatia Romaniei ar trebui sa se teama de siguranta depozitelor la banci.

"Dobanzile real negative prin depunere la banca sunt inca totusi mai bune decat dobanzile pe care ti le ofera banul tinut la saltea si care este si mai real negativa (dobanda n.r.). Dobanda nominala pe care ti-o da banca e mai mare decat dobanda pe care ti-o da banul tinut la saltea, care este zero. (...) Daca ai mai mult de 100.000 euro, ceea ce foarte putini au, si daca avand mai mult de 100.000 euro nu ai buna prevedere de a imparti cei 100.000 de euro la 42 de banci (in sensul ca fiecare are posibilitatea de a depune acesti bani la bancile din sistem, cei 100.000 fiind maximul garantat de Fondul de Garantare a Depozitelor n.r.). Cei care au mai mult de 4,2 milioane pot sa isi gaseasca alte variante", a explicat Lazea.


4 comentarii:

Anonim spunea...

Situaţia Europei în criză s-a mai îmbunătăţit totuşi deoarece banca Centrală Europeană a achiziţionat bondurile statelor cu probleme, ceea ce a scăzut presiunile pe costuri pentru aceste ţări, a mai spus consultantul, în cadrul unui seminar organizat de Centrul European pentru Jurnalism.

Totodată, în raport cu anii trecuţi, este un risc destul de scăzut ca o ţară să mai iasă din Uniunea Europeană.

Dar, efortul trebuie menţinute, a spus Emmanouilidis, deoarece este nevoie de crearea unei uniuni fiscale, aşa că nu este timp de relaxare.

Citiţi mai mult: Cea mai rea criză de la crearea UE - Economie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/cea-mai-rea-criza-de-la-crearea-ue-1029868.html#ixzz2OgisWe2F
EVZ.ro

Anonim spunea...

Prin viclenii numite : drepturi si libertati, democratie, capitalism, comunism privatizari, liberalizare, parteneriat public privat....totul este controlat si dirijat din umbra de catre indivizii nelegiuiti, mari arhitecti din occidentul nelegiuit: ue, ussa, fmi . Cei care conduc această ţară de 20 de ani, ar trebui să explice: cum de au luat o ţară cu zero datorii externe, 22,8 milioane de locuitori şi opt milioane de locuri de muncă şi după 22 de ani datoria externă este de 100 miliarde de euro, datoria statului este de 50 miliarde de euro, numărul de locuitori este de 19 milioane, iar numărul de locuri de muncă este de 4,2 milioane , tragi-comic ? In fapt dramatic, dar asta este realitatea cruda si purul adevar ! NU MAI VREM IN UE ! VREM IESIREA ROMANIEI DIN UE IMEDIAT !!!! NU MAI VREM FACTURI IN EURO !!!!

Citiţi mai mult: Cea mai rea criză de la crearea UE - Economie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/cea-mai-rea-criza-de-la-crearea-ue-1029868.html#ixzz2Ogj2iiw8
EVZ.ro

Anonim spunea...

Prin viclenii numite : drepturi si libertati, democratie, capitalism, comunism privatizari, liberalizare, parteneriat public privat....totul este controlat si dirijat din umbra de catre indivizii nelegiuiti, mari arhitecti din occidentul nelegiuit: ue, ussa, fmi . Cei care conduc această ţară de 20 de ani, ar trebui să explice: cum de au luat o ţară cu zero datorii externe, 22,8 milioane de locuitori şi opt milioane de locuri de muncă şi după 22 de ani datoria externă este de 100 miliarde de euro, datoria statului este de 50 miliarde de euro, numărul de locuitori este de 19 milioane, iar numărul de locuri de muncă este de 4,2 milioane , tragi-comic ? In fapt dramatic, dar asta este realitatea cruda si purul adevar !

Anonim spunea...

Banca Centrala cipriota a anuntat marti ca depune "eforturi supraomenesti" pentru a permite redeschiderea bancilor joi, acestea fiind inchise inca din 16 martie pentru evitarea unor retrageri masive de numerar, relateaza AFP.

"Un efort supraomenesc este depus pentru ca bancile sa se deschida joi", a declarat guvernatorul Bancii Centrale a Ciprului, Panicos Demetriades, in cursul unei conferinte de presa la Nicosia.

Inaintea sa, purtatorul de cuvant al guvernului cipriot, Christos Stylianides, a dat si el asigurari ca Ministerul Finantelor si Banca Centrala depun "eforturi intense" pentru a permite reluarea activitatii cu publicul a bancilor.

"Deciziile dure ce trebuie luate in zilele urmatoare sunt, cum va puteti astepta, foarte dificile. Trebuie sa gestionam multiplele probleme care apar", a spus Stylianides jurnalistilor.

Presedintele cipriot Nicos Anastasiades va numi o comisie compusa din experti, parlamentari si ministri pentru a face fata crizei. O echipa de gestionare a crizei va fi de asemenea formata in cadrul fiecarui minister, a precizat purtatorul de cuvant.

Mai mult, o comisie va fi constituita si pentru a investiga responsabilii in aceasta criza, dupa cum a anuntat luni seara Nicos Anastasiades, presedintele conservator care i-a succedat in functie, in urma cu mai putin de o luna, comunistului Demetris Christofias.

"Guvernul isi reafirma angajamentul de a satisface nevoia de justitie sociala si va face tot posibilul pentru a identifica responsabilii acestei tragedii economice fara precedent", a avertizate Stylianides.