miercuri, 13 martie 2013

Camera de Comerţ Româno-Rusă: "Investitorii străini să mai danseze şi ei după cum cântăm noi, nu invers"
Investitorii ruşi sunt interesaţi să ia parte la privatizările avute în vedere de Guvernul de la Bucureşti, a declarat recent ambasadorul Federaţiei Ruse în România, Oleg Sergheevici Malghinov, în cadrul unei întâlniri cu ministrul Economiei, domnul Varujan Vosganian.
Cu această ocazie, diplomatul rus a enumerat şi câteva dintre problemele de ordin general cu care se confruntă investitorii ţării sale în România.
Mihai Macsim, directorul general al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Rusă, ne-a declarat că, în esenţă, problemele cu care se confruntă investitorii ruşi sunt aceleaşi pe care le au de înfruntat mulţi inves­titori străini în ţara noastră. Domnia sa ne-a spus: "Investitorii ruşi, şi cei străini în general, trebuie să se conformeze legislaţiei din ţara noas­tră. Problema ruşilor este, însă, că ei au fost obişnuiţi să fie toleraţi, iar schimbările care au avut loc în ultima perioadă în ţara noastră sunt cumva un semnal că nerespectarea legislaţiei în vigoare nu va mai rămâ­ne nesancţionată".
Domnia sa mai declară că "recentele dezvăluiri de la Mechel Câmpia Turzii sau Bechtel sunt exemple concludente care vin să ateste tocmai faptul că investitorii străini trebuie să fie racordaţi la cadrul normativ din ţara noastră. Adică să mai danseze şi ei după cum cântăm noi, nu invers".

3 comentarii:

Anonim spunea...

Presedintele Traian Basescu a afirmat marti seara, la Digi24, ca atunci cand va reveni in viata politica dupa terminarea mandatului se va ocupa cu reconstructia dreptei "daca PDL nu mai poate". "Am spus ca ma intorc in politica, dar n-am spus ca la PDL. Vad ca se vanzoleste toata lumea in PDL, Udrea imi ceda locul sau, Blaga ma invita in biroul sau permanent, dar n-am spus ca in PDL. Daca ma voi intoarce in politica, ma voi preocupa sa reconstruiesc dreapta, daca PDL nu mai poate", a spus Basescu. Seful statului a apreciat ca liderul PNL Crin Antonescu are sanse sa castige alegerile prezidentiale din 2014, "pentru ca USL va ramane", dar a sustinut ca si PDL are cel putin doi posibili candidati care s-ar putea bate cu Antonescu, pentru ca "ii sunt superiori intelectual si au experienta".

Anonim spunea...

Business report: Romani, va asteapta noi impozite!; Reforma in Energia electrica: Cum au fost ratate principalele mize; Produsele strict necesare traiului decent se scumpesc cel mai tare

de Ionut Baias HotNews.ro

2:01 Revista Presei | Business

Falimentul Mic.ro a ajuns pe rolul instantelor din Germania. Lichidatorul lantului mic.ro, detinut de omul de afaceri Dinu Patriciu, a ajuns sa se judece in Germania pentru a recupera 60 de masini poprite...

Aventura celei mai mari investitii romanesti prin administratie: 1,8 miliarde de euro. Cum a ratat Metroul fondurile europene. Cea mai mare investitie romaneasca aflata in derulare...

Anonim spunea...

Doua judecatoare de la Tribunalul Bucuresti, Viorica Dinu si sefa sectiei penale a tribunalului, Antonela Costache, au fost ridicate de procurori, cele doua fiind acuzate ca ar avea legaturi cu lumea interlopa si ca ar fi primit bani d ela acestia pentru a da sentinte favorabile. Viorica Dinu judeca dosarul lui Dan Voiculescu care a ajuns din nou la Tribunalul Bucuresti. Numele celor doua judecatoare apare si in cazul eliberarii controversate din inchisoare, in luna ianuarie, a acestui an, a interlopului Vasile Balint, zis si Sile Camataru.