luni, 25 martie 2013

Muncitorii români şi bulgari care se duc în Marea Britanie ar putea fi obligaţi să plătească, alături de alţi cetăţăţeni străini din Regat, o „garanţie” de aproximativ 1.000 de lire, ce le va fi returnată numai în momentul în care se vor întoarce în ţara natală, relatează The Telegraph.
Anunţul făcut de vice-premierul Nick Clegg este însă în contradicţie cu declaraţiile făcute de David Lidington, ministrul britanic pentru Europa, în timpul vizitei sale recente la Bucureşti. Lidington a încercat atunci să pună capăt tuturor speculaţiilor, precizând, la solicitarea gândul, că impunerea plăţii respective ar contraveni actualei legislaţii europene.
“Vreau să conlucrăm pentru a clarifica orice neînţelegere privind abordarea britanică a libertăţii de mişcare de pe piaţa europeană a muncii. Este un subiect important, care naşte îngrijorări fireşti, însă cred că relaţia noastră este prea valoroasă pentru a permite acestei chestiuni să devină problematică.”, a arătat Lidington. „Regatul Unit îşi va deschide piaţa muncii pentru muncitorii români şi bulgari începând cu 2014. Suntem obligaţi de tratatele europene să facem acest lucru şi nu intenţionăm să facem altceva.”, a adăugat oficialul.
Cu toate acestea, Nick Clegg a arătat acum că un set nou de reguli mai aspre va fi pregătit până în 2014, acesta urmând să ofere autorităţilor britanice un control mai bun asupra problemei imigranţilor.

Niciun comentariu: