sâmbătă, 23 martie 2013

In pragul "mortii" ...Comisia Europeana si "imbercilul sef " Ollie Rehn delireaza

Comisia Europeana (CE) a adoptat miercuri doua noi comunicari privind o serie de masuri pentru intarirea Uniunii Economice si Monetare (UEM) in scopul de a intari coordonarea politicilor economice si integrarea in zona euro, informeaza Agerpres.
Prima dintre aceste comunicari vizeaza coordonarea ex-ante a planurilor pentru reforme economice majore si contine o serie de optiuni privind modul in care pot fi organizate discutiile la nivelul UE privind reformele economice in statele membre inainte sa se ia deciziile la nivel national.
Motivatia din spatele propunerii CE este de a tine cont de efectele negative sau pozitive ale reformelor din alte tari din zona euro in procesul de luare a deciziilor.
Cea de a doua comunicare privind un instrument pentru convergenta si competitivitate prezinta optiuni pentru doua seturi de mecanisme, unul privind aranjamente contractuale cu statele membre de a intreprinde reforme specifice si celalalt privind acordarea de sprijin financiar pentru statele membre pentru a pune in practica aceste reforme.
Cele doua noi mecanisme completeaza structurile deja existente pentru supravegherea politicii economice si bugetare la nivelul UE, care a fost deja intarita prin Semestrul European si alte reforme.
"Aceste propuneri, si in special Instrumentul pentru convergenta si competitivitate, combina nevoia de mai multa disciplina la nivel national cu mai multa solidaritate la nivelul UE. Ele intaresc puterea monedei unice si vor ajuta la dezvoltarea competitivitatii, cresterii si a crearii de noi locuri de munca in Europa", a declarat presedintele CE, Jose Manuel Barroso, citat intr-un comunicat al executivului comunitar.
La randul sau, comisarul european pentru afaceri economice si monetare si euro, Olli Rehn, a declarat ca prin acesti pasi CE mareste cadrul de coordonare mai buna a reformelor structurale. "Scopul nostru este foarte clar: sa ajutam statele membre sa conceapa, sa decida si sa implementeze mai rapid reforme pentru crestere, competitivitate si crearea de locuri de munca", a adaugat Rehn.... N.R.idiotul asta oare stie unde este Cipru ????

CIPRU - DE ULTIMA ORA : Planul B pe care liderii Republicii Cipru îl dezbat în încercarea de a obţine asistenţă din partea UE prevede impunerea unei taxe de 15% pe depozitele bancare mai mari de 100.000 de euro, anunţă Televiziunea publică cipriotă.
În lipsa soluţiilor alternative, ideea impunerii unei taxe pe depozitele bancare pare să rămână de actualitate.

Parlamentul cipriot a respins marţi taxa pe depozite bancare, condiţie pentru primirea unui pachet de împrumuturi externe de la zona euro.
Statele din zona euro au decis să ajute Republica Cipru cu împrumuturi de 10 miliarde de euro, însă acestea sunt condiţionate de colectarea de către guvern a unor fonduri de 5,8 miliarde de euro prin taxarea depozitelor din băncile locale. Varianta iniţială a taxei prevedea un nivel de 6,75% pentru depozitele mai mici de 100.000 de euro şi 9,9% pentru cele peste acest prag. Ulterior, planul a fost modificat pentru a fi scutite de taxe depozitele sub 20.000 de euro.


Partidele politice din Cipru şi Banca centrală anunţaseră miercuri că vor discuta un Plan B, după respingerea în Parlament a taxei pe depozitele bancare, presa speculând că acesta ar putea implica rezervele financiare ale fondurilor de asigurări sociale şi un eventual sprijin din partea Bisericii

3 comentarii:

Anonim spunea...

Guvernul sloven, care incearca sa evite incheierea unui acord de bailout cu institutiile financiare internationale, trebuie sa emita neaparat obligatiuni in urmatoarele doua luni pentru a-si putea onora obligatiile financiare, a declarat fostul premier Janez Jansa, scrie Mediafax.

Analistii anticipeaza ca Slovenia va emite obligatiuni de cel putin 1 miliard de euro in urmatoarele luni, din cauza datoriilor care ajung la scadenta in acest an, estimate la cel putin 2 miliarde euro, potrivit Reuters, preluata de CNBC.

Noul guvern din Slovenia a refuzat sa faca vreun comentariu privind planurile de finantare.

Oficialii fostei administratii au afirmat ca vor fi necesare noi imprumuturi pana la mijlocul anului, pentru a evita orice problema. Noul guvern, condus de premierul Alenka Bratusek, a fost instalat miercuri.

La 6 iunie vor ajunge la maturitate titluri de trezorerie de 907 milioane euro, emise in decembrie 2011. In luna octombrie, Slovenia a emis obligatiuni de 2,25 miliarde de dolari cu maturitatea la 10 ani, la un randament de 5,7%. Randamentul altor obligatiuni pe 10 ani ale Sloveniei, emise in ianuarie 2011, este in prezent de aproximativ 5,2%.

Anonim spunea...

Aproximativ jumatate dintre persoanele care au incalcat noua lege privind ocuparea cladirilor nelocuite la Londra sunt romani, urmati de polonezi, relateaza Daily Express, citat de Mediafax.

Un numar de 41 de persoane din cele 92 care au incalcat noua lege, adoptata in septembrie, sunt de origine romana, reprezentand 45 la suta din total, scrie cotidianul, in editia electronica de sambata. Polonezii formeaza urmatorul grup, cu 16 persoane, in timp ce britanicii sunt in numar de 13.

Aceste cifre vor spori ingrijorarile privind afluxul de romani si bulgari asteptat in Marea Britanie in momentul eliminarii restrictiilor de pe piata muncii, la sfarsitul anului, adauga cotidianul britanic.

Noile statistici, publicate de Politia Metropolitana in baza legii privind libertatea de informare, furnizeaza primele date despre respectarea legii privind ocuparea cladirilor nelocuite. De la intrarea in vigoare a legii, au fost inregistrate 75 de infractiuni comise de 92 de persoane in Londra.

Anonim spunea...

Magnatul rus Boris Berezovski, exilat in Marea Britanie, a fost gasit mort, sambata, in locuinta sa din Surrey, sudul Angliei, anunta BBC.

Circumstantele mortii lui Berezovski - urmarit in Rusia si opozant al presedintelui Vladimir Putin - nu sunt cunoscute inca.

Decesul miliardarului rus, in varsta de 67 de ani, a fost confirmat pentru AFP de catre purtatorul sau de cuvant.

"Da, a murit. Mi-a confirmat acest lucru avocatul sau in aceasta dupa-amiaza", a spus acesta.

Rusia a deschis mai multe actiuni in justitie impotriva lui Berezovski, acuzandu-l printre altele de "tentativa de lovitura de stat", dupa o serie de interviuri in care miliardarul "prevestea" caderea regimului condus de Vladimir Putin.

De asemenea, a fost condamnat in costumacie la 18 ani de inchisoare pentru spalare de bani, delapidari de fonduri si talharie.

Boris Berezovski s-a stabilit in Marea Britanie in anul 2000.

Moscova a solicitat in mai multe randuri extradarea omului de afaceri Boris Berezovski, care si-a cladit averea dupa controversatele privatizari din anii '90.

Oligarhul rus a fost o perioada foarte apropiat de Kremlin, pe timpul presedintiei lui Boris Eltin, insa a fugit din Rusia dupa preluarea puterii de catre Putin.

Londra a respins, insa, pana acum toate aceste cereri si i-a acordat azil politic in 2003.