joi, 28 martie 2013

Comisia Europeană (CE) a prezentat două noi comunicări privind etapele viitoare către realizarea unei Uniuni economice şi monetare (UEM) profunde şi veritabile.
Obiectivul urmărit este să se consolideze coordonarea politicilor economice şi integrarea în zona euro, informează un comunicat de presă.
Preşedintele Barroso a declarat: "Cu aceste două comunicări, Comisia dă un impuls procesului de integrare, după cum am stabilit în proiectul nostru din luna noiembrie a anului trecut pentru o UEM profundă şi veritabilă. Aceste propuneri - în special Instrumentul de convergenţă şi competitivitate - îmbină necesitatea unui grad mai ridicat de disciplină la nivel naţional cu necesitatea unei solidarităţi sporite la nivelul UE. Propunerile consolidează soliditatea monedei comune şi vor contribui la stimularea competitivităţii Europei, a creşterii sale economice şi a creării de locuri de muncă".

2 comentarii:

Anonim spunea...

Blănculescu: "Situaţia din Cipru este unică şi aşa trebuie să rămână, pentru că discutăm despre un paradis fiscal; declaraţia purtătorului de cuvânt al CE poate fi considerată criminală, din punct de vedere financiar"
* Pârvan: "Dacă o astfel de măsură va fi adoptată în UE, investitorii îşi vor pierde credibilitatea în zona euro; la nivelul Europei, vom asista la o stagnare pe termen lung"
Situaţia din Cipru este unică şi aşa trebuie să rămână, pentru că discutăm despre un paradis fiscal, este de părere Ionel Blănculescu, secretarul executiv al Consiliului Consultativ pentru Mediul de Afaceri.
Domnia sa consideră că, dacă măsura adoptată în Cipru (încheierea unui acord de salvare între Cipru şi creditorii internaţionali, care presupune accesarea a până la 40% din depozitele bancare mai mari de 100.000 de euro constituite la "Bank of Cyprus" şi "Laiki Bank", în vederea recapitalizării) va fi extrapolată la nivelul Uniunii Europene, sistemul financiar-bancar din Europa "va sări în aer".
Ionel Blănculescu opinează că declaraţia făcută, zilele trecute, de purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene (CE) poate fi considerată criminală, din punct de vedere financiar.

Anonim spunea...

Guvernele din uniunea monetară promit că accesarea depozitelor bancare într-un pachet de salvare nu va fi aplicată în alte ţări
* Directorul "Bank of Cyprus", demis
Guvernele din zona euro promit că utilizarea depozitelor bancare pentru finanţarea unui pachet de salvare, aşa cum se întâmplă în Cipru, nu va fi un precedent în regiune, conform unui document confidenţial obţinut de agenţia Bloomberg, care urmăreşte să înlăture impresia lăsată de liderul Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, care a indicat că acordul cu guvernul cipriot va reprezenta un model pentru viitoare intervenţii.