sâmbătă, 30 martie 2013

Blănculescu: "Situaţia din Cipru este unică şi aşa trebuie să rămână, pentru că discutăm despre un paradis fiscal; declaraţia purtătorului de cuvânt al CE poate fi considerată criminală, din punct de vedere financiar" Pârvan: "Dacă o astfel de măsură va fi adoptată în UE, investitorii îşi vor pierde credibilitatea în zona euro; la nivelul Europei, vom asista la o stagnare pe termen lung"
Situaţia din Cipru este unică şi aşa trebuie să rămână, pentru că discutăm despre un paradis fiscal, este de părere Ionel Blănculescu, secretarul executiv al Consiliului Consultativ pentru Mediul de Afaceri.
Domnia sa consideră că, dacă măsura adoptată în Cipru (încheierea unui acord de salvare între Cipru şi creditorii internaţionali, care presupune accesarea a până la 40% din depozitele bancare mai mari de 100.000 de euro constituite la "Bank of Cyprus" şi "Laiki Bank", în vederea recapitalizării) va fi extrapolată la nivelul Uniunii Europene, sistemul financiar-bancar din Europa "va sări în aer".
Ionel Blănculescu opinează că declaraţia făcută, zilele trecute, de purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene (CE) poate fi considerată criminală, din punct de vedere financiar....sursa hotnews

8 comentarii:

Anonim spunea...

Situatia din Cipru ar putea grabi procesul de restructurare a sistemului bancar local. Decizia, fara precedent, a UE de a taxa proprietatea privata pentru a salva unele banci, loveste in intreg sistemul bancar, inclusiv cel de la noi...

Anonim spunea...

Studiu incredibil: Bundesbank spune ca nemtii sunt mai saraci decat spaniolii si italienii. Un studiu al Bundesbank care afirma ca patrimoniul gospodariilor germane este mai mic decat cel al spaniolilor sau al italienilor a fost foarte criticat in Germania, din cauza unei metodologii ce este considerata putin fiabila. Influentul site de Internet Spiegel Online estima vineri ca foarte reputata banca germana abia merita o nota "de trecere" pentru aceasta lucrare recent publicata, enumerand o serie de probleme metodologice: valoarea patrimoniului incompleta, date de referinta diferite... Potrivit Bundesbank, gospodariile germane au in medie un patrimoniu de 195.200 de euro, fata de 229.300 de euro pentru gospodariile franceze si 285.800 de euro pentru gospodariile spaniole. Patrimoniul mediu - nivel deasupra caruia se situeaza jumatate dintre gospodarii - ar fi de numai 51.400 de euro in Germania, respectiv de doua-trei ori mai putin decat in Franta /113.500 de euro/, in Spania /178.300 de euro/ sau in Italia /163.900 de euro/. Studiul a pus in evidenta o repartizare mult mai inegala in Germania decat la marii sai vecini europeni, scrie Capital.ro

Anonim spunea...

Credincioşii catolici serbează duminică Paştele, cu cinci săptămâni înaintea ortodocşilor, acesta fiind cel mai mare interval între sărbătoarea Învierii Domnului la cele două Biserici, care, altfel, au unele tradiţii şi obiceiuri asemănătoare legate de acest eveniment

Anonim spunea...

Potrivit România TV, deputatul PSD Bogdan Diaconu este iniţiator al unui proiect de lege, a cărui eventuală adoptare va da fiori bancherilor. Este vorba despre un proiect de lege privind moratoriul executării silite a datornicilor la creditele ipotecare pe o perioadă de doi ani. De aceeaşi facilitate ar putea beneficia şi cei cu datorii mari la utilităţi, urmând ca după trecerea celor doi ani, achitarea datoriilor să se reia din situaţia în care era la momentul aplicării moratoriului.

În expunerea de motive, Diaconu își argumentează inițiativa: “În condiţiile scăderii nivelului de trai al populaţiei, imposibilitatea achitării creditelor restante, în special a celor ipotecare sau a facturilor la utilităţi va duce la evacuarea silită din locuinţe a zeci de mii de cetăţeni români care se vor trezi aruncaţi în stradă cu familiile lor”.

Anonim spunea...

Economistul Marc Faber oferă un scenariu sumbru, conform căruia criza economică actuală nu va mai putea fi rezolvată nici măcar cu ajutorul aurului.

Faber susține că actuala criză din Cipru ne arată că banii sunt tot mai greu de protejat, adăugând că, dacă în prima parte a crizei, sistemul financiar a fost salvat pe seama contribuabililor, de acum nota de plată a crizei va veni și se va resimți și în conturile celor bogați. El însuşi a declarat, la Bloomberg tv, că se aşteaptă ca într-o zi Guvernul să îi confişte 20-30% din avuţia personală.

Anonim spunea...

Se merge dintr-un balon speculativ în altul

Banii tipăriţi nu se duc uniform în economie. Aceştia ajung mai întâi în industria serviciilor financiare şi la cei care au acces la aceste fonduri, în mare parte oameni foarte bogaţi. Banii nu merg către muncitori, aminteşte Faber. Din timp în timp, lichiditatea excedentară inflamează bule speculative precum a fost cea de pe acţiunile tehnologice din 2000, balonul imobiliar din 2007 sau curba speculativă pe mărfuri din 2008. Şi acum banii merg selectiv către anumite pieţe precum cele din Filipine, Indonezia, Thailanda, ale căror indici au crescut de patru ori în ultimii patru ani, dar şi către Bursa americană.

Anonim spunea...

Banii, tot mai nesiguri. Nici aurul nu ne mai salvează

Se creează astfel aceste baloane speculative succesive, iar pericolul este ridicat.

“Inclusiv această succesiune de bule se va încheia la un moment dat. Îngrijorarea mea este că vom avea o criză sistemică de care va fi foarte greu să te ascunzi. Chiar şi în aur va fi dificil să te refugiezi”, a declarat Faber, citat de curierulnational.ro.

El spune că noua criză din Cipru, ca şi pierderea banilor de către clienţii brokerului de mărfuri MF Global în a doua parte a anului 2011, ne arată că banii sunt tot mai greu de protejat. Prima salvare a sistemului financiar s-a făcut pe seama plătitorilor de taxe. Acum se va face în contul deţinătorilor de active, al oamenilor bogaţi. Faber însuși se aşteaptă ca într-o zi Guvernul să îi confişte 20-30% din averea personală.

Anonim spunea...

http://www.huffingtonpost.com/2013/03/28/cancer-drug-shrinks-tumors_n_2972708.html?icid=maing-grid10%7Chtmlws-sb-bb%7Cdl11%7Csec1_lnk3%26pLid%3D291208