miercuri, 20 martie 2013

 Bancile vor ramane inchise pana martea viitoare in Cipru, a anuntat miercuri o sursa din cadrul bancii centrale, citata de AFP.
Lunea viitoare este o zi de sarbatoare nationala, iar aceasta sursa a precizat ca bancile nu vor deschide inainte de marti.
Institutiile financiare din insula nu si-au mai deschis sediile dupa anuntul unui plan de salvare convenit sambata cu Eurogrup, dar respins marti de Parlamentul cipriot, din cauza unei clauze fara precedent, care prevedea taxarea cu pana la 9,9% a tuturor depozitelor bancare.
Guvernul cipriot se reuneste miercuri intr-o noua sedinta de criza, pentru a analiza alternativele care sa faca posibil planul european de salvare si proiecte de lege privind limitarea iesirilor de capital si restructurarea sectorului bancar.
Sedinta a inceput in jurul orei 18,15 (15,15 GMT), potrivit presei locale.
Radioul public a afirmat ca au fost pregatite texte de lege pentru a restrange iesirile de lichiditati o data ce bancile se vor redeschide.
Aceste texte prevad si scindarea sectorului bancar in doua categorii, "Bancile bune" si "Bancile rele".

3 comentarii:

Anonim spunea...

Eurodeputatul PDL Elena Băsescu face apel, într-un mesaj postat miercuri pe Twitter, către colega sa din Parlamentul European, Daciana Ponta, să îl convingă pe soţul său, premierul Victor Ponta, să păstreze programul "Cornul şi laptele".

Anonim spunea...



Economicastăzi, 20:06

Băncile din Cipru vor rămâne închise până marţea viitoare, potrivit unei surse din banca centrală cipriotă, care a anunţat oficial, pe de altă parte, că instituţiile financiare nu vor fi deschise joi şi vineri. citeşte tot
Criza din Cipru blochează tranzacţii de miliarde de dolari ale investitorilor din RusiaEconomicastăzi, 13:00
Marea Britanie a trimis 1 milion de euro cash în Cipru, pentru soldaţi şi angajaţii guvernamentaliEconomicastăzi, 11:17
Oficialii CE, FMI şi BCE se află în Cipru pentru discuţii, după respingerea taxei pe depozite. Cursul BNR a urcat la 4,4179 lei/euro, un NOU MAXIM al ultimelor zece săptămâniEconomicastăzi, 13:20

Anonim spunea...

Update 18:03 Merkel regretă decizia Ciprului de a respinge un acord de împrumut extern
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat astăzi că regretă decizia Parlamentului cipriot de a respinge termenii unui acord de împrumut extern, relatează Reuters.