duminică, 8 decembrie 2013

MINCIUNILE LUI PONTA (Naum de fapt)

NOUA minciuni ale guvernului Ponta:

1. Daca nu este aprobat bugetul, atunci nu vor creste pensiile
Banii pentru pensii vin deja din incasarile realizate in anul 2013. Si din alte surse, cum ar fi imprumuturile interne si cele externe, pe care le contracteaza Guvernul Romaniei.
 
2. Daca nu este aprobat bugetul, nu va creste salariul minim, salariile rezidentilor, etc.
Acelasi comentariu: Banii pentru salarii vin deja din incasarile realizate in anul 2013. Si din alte surse, cum ar fi imprumuturile interne si cele externe, pe care le contracteaza Guvernul Romaniei.
 
3. Aceasta acciza nu va scumpi carburantii intrucat pretul petrolului va scadea la nivel international (Ilie Sarbu – PSD, Victor Ponta, Liviu Voinea)
Cum pot liderii PSD sa isi fundamenteze o decizie fiscala pe un factor international, care nu poate fi controlat de acestia? Pretul petrolului e fluctuant, nu poate fi estimat pentru un an intreg. Astfel, acest argument al pretului petrolului care va scadea e mincinos.
 
4. Pretul petrolului este in scadere in ultima perioada (Ilie Sarbu – PSD)
Daca Ilie Sarbu ar fi intrebat despre cotatia petrolului din acest moment, in mod cert nu ar sti ce sa raspunda. Si nici multi alti parlamentari USL. Pentru informarea acestora, petrolul s-a mai scumpit usor in ultimul timp, situandu-se la circa 95 dolari pe baril in acest moment (la bursa de la New York).
 
5. Presedintele statului Traian Basescu nu are nicio atributie sa se pronunte pe buget (Mihaita Calimente – PNL)
Presedintele poate ataca bugetul pe teme de constitutionalitate. Si nu are limite de atacuri, poate ataca mutari de sume din buget de la un sector la altul.
 
6. Presedintele pune doar bete in roate Guvernului si Parlamentului, parlamentarii vor trebui sa vina de Craciun la serviciu (Mirel Palada, Victor Ponta, etc.)
Acesta este un argument ad hominem. Altfel spus, este un atac la persoana si nu la subiectul discutiei. Mai exact, liderii USL nu s-au referit la subiectul discutiei, ci la persoana presedintelui. In plus, e de preferat ca parlamentarii sa munceasca trei zile in plus pentru a nu scumpi benzina si a face astfel o bucurie romanilor.
 
7. Presedintele Traian Basescu loveste in popor prin opozitia fata de aceasta acciza
Dimpotriva, daca stam sa ne uitam, dincolo de actorii acestei dispute, avem urmatoarele pozitii. O parte sustine scumpirea benzinei, care ne afecteaza mereu si foarte puternic. Iar o alta parte nu doreste aceasta scumpire. Nu trebuie confundata aici simpatia/antipatia fata de o tabara sau alta cu sustinerea sau respingerea unei taxe. O astfel de taxa trebuie respinsa indiferent de cine o sustine. Mai ales daca se pot gasi resurse care sa compenseze usor anularea acestei taxe.
 
8. Nu se pot lua bani de la ministere, acestea fiind deja mai mici ca in anii precedenti
Acest lucru este, din nou, eronat. Fondurile pentru ministerele cheie sunt mai mari fata de anii anteriori, scaderi sunt la Sanatate, Educatie, Cultura, eternele Cenusarese. Dar se pot lua bani de la alte ministere si din alte sectoare bugetare, deja au fost identificate resurse. Se poate face un efort pentru a nu mai impune inca o taxa asupra romanilor, s-ar face si ceva pentru acestia.
 
9. Daca nu este aprobata acciza, pica acordul cu FMI. Sau e suspendat
Acordul cu FMI nu pica si nici nu se suspenda. Acciza la carburanti reprezinta o ‘clauza’ a acestui acord, care poate fi negociata si renegociata, la fel ca orice alta clauza. Mai mult, FMI a declarat in dese randuri ca nu impune nimic, Guvernul alege liber sursele de finantare ale bugetului. Altfel spus, Guvernul poate renunta fara nici o implicatie la aceasta taxa si poate alege sa obtina sumele aferente (care ar fi castigate prin taxa) din alte surse bugetare.(surse de presa)

5 comentarii:

Anonim spunea...

14:31 Augustin Hagiu (CNR): Transportatorii îşi vor opri activitatea pe 9 ...

14:00 Tomac: Teodor Baconschi va candida pe listele Partidului Mişcarea ...

13:56 Producţia de petrol a Rusiei - un nou record post-sovietic

13:21 ANM: Atenţionare de viscol şi vânt puternic pentru aproape toată ţara

13:20 Moody's îmbunătăţeşte ratingurile mai multor bănci greceşti

13:16 Iulia Motoc, în ultima săptămână ca judecător la CC

12:42 Ucraina: Manifestanţii proeuropeni s-au adunat în centrul Kievului

12:31 Peste 300 de turişti, blocaţi în staţiunea Rânca

12:26 Regizorul francez Edouard Molinaro a decedat

12:18 SONDAJ CSCI: Victor Ponta - pe primul loc în topul încrederii românilor ...

12:17 Voinea: Veniturile s-au dus pe rate, la bănci, iar consumul nu a crescut

11:48 Voinea nu ştie dacă pensiile vor putea fi plătite majorate chiar din luna ...

11:35 Control Anti-Fraudă, noaptea, în Centrul Vechi. 7 localuri închise

11:13 Patru copii români au fost răniţi într-un accident în Belgia

11:09 Box: Germanul Felix Sturm, noul campion IBF la categoria mijlocie

Anonim spunea...

SOVA, VOINEA SI CHITOIU TREBUIE DEMISI IMEDIAT - Voinea este incapabil, Chitoiu, analfebet, iar Sova este necopt si incompetent - altfel se duce tara de ripa - DEMItere CU IMPUTAREA PAGUBELOR CREATE ECONOMIEI NATIONALE !!! Sunt pagube de peste un miliard de Euro plus dezastrul din economia privata care a adus prejudicii serioase atit bugetului de stat cit si Romaniei . Au adus prejudicii de peste 1 miliard si bugetului UE ...asta se va vedea peste vre-o citeva luni, cind din nou, Comisia Europeana va cere despagubiri !!! AFARA CU NEAVENITII INCOMPETENTI !

Anonim spunea...

Alogenul (naum) sa plece de la guvernare - ASTA VREA POPORUL ROMAN CRESTIN - SOVA, VOINEA SI CHITOIU TREBUIE DEMISI IMEDIAT - Voinea este incapabil, Chitoiu, analfebet, iar Sova este necopt si incompetent - altfel se duce tara de ripa - DEMItere CU IMPUTAREA PAGUBELOR CREATE ECONOMIEI NATIONALE !!! Sunt pagube de peste un miliard de Euro plus dezastrul din economia privata care a adus prejudicii serioase atit bugetului de stat cit si Romaniei . Au adus prejudicii de peste 1 miliard si bugetului UE ...asta se va vedea peste vre-o citeva luni, cind din nou, Comisia Europeana va cere despagubiri !!! AFARA CU NEAVENITII INCOMPETENTI !

Anonim spunea...

Vicepremierul Daniel Chitoiu sustine ca taxele si impozitele prevazute in bugetul de stat pe 2014 sunt destinate mediului de afaceri si NU ii vor afecta in mod direct pe cetateni. Declaratia lui Chitoiu contrazice nu doar estimarile economistilor, ci si experienta romanilor din ultimii ani, cand orice taxa suplimentara pusa agentilor economici s-a tradus imediat in scumpiri pentru clientii si consumatorii finali.


Chiar daca SUPRATAXA de 7 centi la benzina va afecta direct doar firmele petroliere, efectul se va transfera in lant catre restul agentilor economici si apoi spre populatie. Situatia este valabila si pentru restul taxelor - impozit forfetar, "taxa pe stalp" etc. "Impozitele si taxele care sunt prevazute in legislatia fiscala adoptate pentru bugetul pe anul 2014 nu sunt decat niste impozite si taxe care au avut in principal in vedere extinderea bazei de impozitare si, de asemenea, sunt adresate mediului economic, nu cetatenilor in mod direct. Impactul acestor taxe si impozite nu se regaseste in mod direct in buzunarele cetatenilor", a declarat Chitoiu marti in plenul Parlamentului, in cadrul dezbaterilor asupra proiectului de buget pe 2014.

Anonim spunea...

Dupa declaratia cel putin bizara de saptamana trecuta a lui Liviu Voinea, ministrul delegat pentru Buget, care justifica valul de noi taxe prin evitarea unui risc imaginar al "deflatiei", a venit acum randul ministrului Finantelor, Daniel Chitoiu sa faca afirmatii socante. Situatia este grava deoarece sunt vizate scumpirile de anul viitor si banii din buzunarul fiecarui roman.