duminică, 15 decembrie 2013

Cresterea aberanta a salariilor la bugetari s-a facut la sfarsitul guvernarii lui Tariceanu; toate partidele stiau ca aceasta majorare nu se poate sustine, dar au votat majorarea , pentru ca veneau alegerile si nu dadea bine la votanti. Tariceanu, la fel cum vrea sa procedeze si Dragnea( nu Ponta, care-i este sluga sau prostul de serviciu), in loc sa rezerve bani pentru salariile aprobate, i-a impartit primarilor, in schimbul voturilor; si cu toate astea ,a pierdut alegerle, singura sartisfactie care i-a mai ramas a fost aceea de a-si rade in barba de cei care au castigat, stiind ce-i asteapta dupa alegeri. Boc a fost nevoit sa gaseasca o solutie, poate nu cea mai buna si mai dreapta, dar care, pana in cele din urma s-a dovedit a fi salvatoare. Iar situatia economica preluata de catre USL a fost mai buna decat cea preluata de Boc, cu toata " cresterea" invocata de liberali in guvernarea lor.Dovada este ca, de aproape doi ani situatia economica ramane stabila impotriva tuturor masurilor aberante si deslanate ale guvernului Ponta.Domnilor bugetari, inclusiv profesori, invatati ca desteptul promite si prostul crede.S-a intamplat pe vremea motociclistului Tariceanu...Si mai schimbati-va seful de la sindicat; prea a devenit huhurez, numai ca sperie mortii, de cei vii ii e frica; sa-l fi orbit cu vreo fantoma ?
Ambasada SUA critică modificările aduse marţi Codului Penal. 
"Amendamentele la Codul Penal adoptate ieri în Camera Deputaţilor ar reprezenta un pas înapoi pentru România. Este foarte descurajant că aceste modificări au fost adoptate fără nicio consultare, nicio dezbatere şi nicio ocazie pentru ca reprezentanţii autorităţii judecătoreşti sau membrii societăţii civile să se pronunţe în legătură cu amendamentele propuse", spune ambasada SUA într-un comunicat.
"Această acţiune a Parlamentului reprezintă o îndepărtare de la principiile transparenţei şi ale statului de drept şi este un semnal descurajator pentru investitori, care va afecta negativ economia României. Transparenţa, predictibilitatea şi stabilitatea sunt factori esenţiali pentru toţi investitorii, atât locali cât şi străini, când iau în calcul unde să investească", mai precizează misiunea diplomatică.  Şi Ambasada Olandei la Bucureşti a precizat, miercuri, la solicitarea MEDIAFAX, că urmăreşte cu îngrijorare amendamentele la Codul Penal prin care Camera Deputaţilor a scos preşedintele şi parlamentarii din categoria funcţionarilor publici.  Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege prin care preşedintele şi parlamentarii sunt scoşi din categoria funcţionarilor publici prevăzută în Codul Penal.  Prin această decizie, preşedintele şi parlamentarii ies şi de sub incidenţa articolului 253 indice 1 din Codul penal, privind conflictul de interese, definite drept "fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură".

2 comentarii:

Anonim spunea...

Autoritatea bancară europeană a emis un avertisment adresat investitorilor, privind riscurile unor fluctuaţii mari ale ratelor de schimb şi securităţii cibernetice, în cazul utilizării unor monede virtuale precum Bitcoin.

Este al doilea avertisment emis de Autoritatea bancară europeană, un organism cu sediul la Londra, şi intervine în contextul în care băncile centrale depun eforturi pentru gestionarea extinderii domeniului puţin reglementat al monedelor cibernetice. Valoarea acestor monede are fluctuaţii foarte mari. De exemplu, săptămâna trecută, valoarea Bitcoin a variat între 340 şi 1 240 de dolari (247 şi 910 euro).

În timp ce investitorii au adoptat cu entuziasm monede virtuale, autorităţile se tem că fenomenul alimentează infracţionalitatea care vizează platformele de tranzacţii online şi conturile, stimulând şi comiterea unor delicte precum mita, activităţile de spălare de bani, traficul ilegal cu medicamente şi arme. Experţii organismului de supraveghere al UE au explicat că au vrut să atragă atenţia asupra “posibilelor riscuri” asociate achiziţionării, deţinerii şi tranzacţionării monedelor virtuale. Printre riscuri se numără cel al atacurilor cibernetice împotriva conturilor digitale deschise în calculatoare sau smartphone-uri, avertizează Autoritatea bancară europeană

Anonim spunea...

WITH breathtaking hypocrisy Romanian PM Victor Ponta lectures David Cameron not to treat Eastern European citizens as "second rate". This from a leader who presides over a deeply divided society where Romania's four million Roma gypsies are openly despised, have suffered generations of prejudice and live in abject poverty. It is understandable why Roma gypsies would want to escape to a country where even the lowest wages are 10 times those they can earn at home. This has fuelled fears that our public services, already struggling to cope, will buckle under the strain of an influx of immigrants from Romania next year. The Romanian premier would do well to lecture less and listen more. Get your own house in order, Mr Ponta.

Citiţi mai mult: MITING "împotriva PUŞLAMALELOR" din Parlament. Jandarmii au dat cu GAZE LACRIMOGENE pentru a dispersa