sâmbătă, 7 decembrie 2013

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat că băncile din zona euro vor achita, săptămâna viitoare, 7,235 miliarde de euro din împrumuturile pe trei ani acordate de BCE, potrivit Reuters.
BCE a redus, luna aceasta, rata dobânzii la un nivel record de 0,25%, automat fiind redusă şi rata dobânzii pe care trebuie să o achite băncile pentru împrumuturile pe trei ani, precizează sursa citată. Totodată, Banca Centrală Europeană a anunţat că va furniza nelimitat lichidităţi pentru băncile din zona euro, cel puţin până în luna iulie a anului 2015, mai arată agenţia de ştiri.
BCE a demarat, în luna aprilie, a doua operaţiune de refinanţare pe 36 de luni, prin care a acordat împrumuturi în valoare de 530 miliarde de euro unui număr de 800 de bănci din zona euro, pentru a stimula acordarea de credite companiilor şi a reduce costurile de creditare ale guvernelor.
Anterior, la finele lunii decembrie 2011, banca acordase unui număr de 523 de bănci împrumuturi pe trei ani, în valoare de 489 miliarde de euro, la o dobândă de 1%.
Instituţia a decis, săptămâna trecută, să suspende posibilitatea rambursării anticipate a fondurilor de urgenţă pe care le-a acordat băncilor în timpul crizei datoriilor din zona euro. 

Un comentariu:

Anonim spunea...

Proprietarii de domenii ".ro" vor plăti o taxă de înregistrare şi una anuală de reînnoire, al căror cuantum va fi stabilit prin ordin al ministrului pentru Societatea Informaţională, la propunerea Registrului naţional RoTLD din ICI Bucureşti, care gestionează cele 700.000 de pagini web din România.

Taxa anuală de înregistrare şi reînnoire al unui nume de domeniu «.ro» se stabileşte, la propunerea Registrului, prin ordin al ministrului pentru Societatea Informaţională. Data de la care se va percepe această taxă pentru numele de domenii nou înregistrate este data publicării în Monitorul Oficial a ordinului. Pentru numele de domenii existente înregistratorii au obligaţia reînnoirii acestora în termen de maxim 3 luni de la data publicării ordinului în Monitorul Oficial. Pentru numele de domenii înregistrate în ultimele 24 de luni, reînnoirea se face în momentul în care dreptul de folosinţă a numelui de domeniu este egal cu 24 luni", se arată într-un proiect de hotărâre de guvern privind înregistrarea domeniilor ".ro", publicat de Ministerul pentru Societatea Informaţională.