duminică, 7 aprilie 2013

Stratul de zapada acumulat la Moscova atinge 65 de centimetri, un record absolut pentru luna aprilie, au anuntat luni serviciile de meteorologie ruse, citate de agentia Interfax, transmite AFP.
"Inaltimea stratului de zapada la statia meteo de referinta din Moscova era luni dimineata de 65 de centimetri, cu 9 centimetri mai mult decat datele maxime observate in 1895 si 1942", a explicat un reprezentant al serviciilor de meteorologie pentru agentia citata.
Este vorba de grosimea stratului de zapada din parcuri, trotuarele si soselele fiind deszapezite in cursul iernii.
La Moscova a nins cu fulgi mari si in cursul zilei de luni, insa serviciile de meteorologie estimeaza o crestere rapida a temperaturilor spre sfarsitul saptamanii, pana la 7-8 grade Celsius, dupa o iarna grea si bogata in precipitatii.
Media temperaturilor inregistrate in luna martie s-a situat de asemenea cu 4,5 grade sub media normala sezoniera, potrivit aceleiasi surse.
Geruri intense s-au abatut asupra Rusiei in decembrie, ajungand pana la -30 de grade in regiunea Moscova si -60 de grade in Iacutia (extremul nord-est al Siberiei).

2 comentarii:

Anonim spunea...

Acesta subliniaza totusi ca bancherii ciprioti nu pot fi absolviti de toata vina, “insa toate necazurile trebuie interpretate prin prisma mecanicii din zona euro”.

“Avem controlul capitalurilor, restrictii la retrageri si taxe de facto pe avere – toate in interiorul zonei euro, ceea ce inseamna ca avem o problema cu intreg conceptul de EURO in formatul actual. Exista doi EURO diferiti: cel restrictiv, din Nicosia si celalalt, liber, din restul zonei Euro. Dinamici total diferite si, cred, startul unor variante multiple de EURO pentru viitor. Masuri similare ar pute fi luate in situatii asemanatoare, iar lumea se intreaba unde se va intampla asta. Slovenia? Malta? In cazul altor probleme mai serioase sau tari mai mari?”, se intreaba Christensen.

Acesta afirma ca sunt foarte multe lucruri pe care le poti face oamenilor in interpretarea moderna a democratiei. O versiune in care majoritatea decide pentru toti, dar nu mai exista respectul drepturilor personale negative, asa cum le cunoastem din Constitutia Americana, de exemplu.

“Tinta cea mai usoara vor fi mereu oamenii bogati si cei care au muncit toata viata, au economisit si, in principiu, au facut doar ce trebuie. Pe masura ce statele ghiftuite incep sa se prabuseasca de pe edificiul promisiunilor iresponsabile pe care le-au facut, al sistemului fragil de valori si evolutiilor demografice nesustenabile, va fi tot mai usor sa convingi peste 50% din populatie ca furatul sau confiscarea banilor altora sunt bune si servesc unui scop maret”, concluzioneaza directorul Saxo Bank.

Anonim spunea...

Încrederea oamenilor de afaceri greci în economia ţării a atins, în martie, vârful ultimilor trei ani şi jumătate, potrivit Fundaţiei pentru Cercetări Economice şi Industriale (IOBE), datorită stabilizării percepţiei la nivelul companiilor, informează Mediafax.
Un indice calculat de IOBE privind climatul de afaceri în construcţii, retail şi servicii a urcat în martie la 88,1 puncte, de la 86,9 puncte în februarie şi 85,8 puncte în ianuarie, relatează Capital.gr.
Nivelul atins de indice luna trecută este cel mai ridicat după octombrie 2009, înainte de izbucnirea crizei datoriilor în Grecia.
"Îmbunătăţirea uşoară a climatului de afaceri, de la începutul anului, pare să continue, în pofida presiunilor mari cu care se confruntă populaţia şi companiile", se arată într-un comunicat al fundaţiei.