luni, 29 aprilie 2013

Pentru a ameti fraierii, Constitutia UE a fost botezata "Tratatul de la Lisabona"

Pentru băsiștii care confundau în vara anului trecut reacția de deminitate națională a românilor la umilințele la care au fost supuși de Bruxelles cu un așa-zis «anti-europenism» sau «anti-occidentalism», recentul Eurobarometru ar trebui să le servească de duş rece. Datele date publicităţii la Bruxelles demonstrează că «euro-entuziasmul» băsiştilor reprezintă deja o atitudine marginală în Uniunea Europeană. Ei sunt cei «periferici» în raport sentimentului general pe care îl trăiesc actualmente cetățenii europeni, profund dezamnăgiţi de actualele politici ale Uniunii Europene. «Pro-europenismul» lor de salon provincial a ajuns, raportat la adevărata Europă, o formă de obscurantism.
Oficiul European de Statistică a dat publicității un sondaj umilitor pentru actuala echipă a popularilor europeni care ne dirijează destinele de la Bruxelles. Sondajul arată clar că, în timpul mandatelor lui Barroso și Van Rompuy, a avut loc o scădere vertiginoasă a încrederii în Uniunea Europeană, mai ales în țările care au fost în mod tradițional pro-europene.
Rata încrederii opiniei publice europene în instituțiile UE a atins cele mai de jos niveluri din istoria construcției comunitare, în special în cele mai mari șase țări din Uniune (Germania, Franța, Marea Britanie, Italia, Spania și Polonia). Ele reprezintă împreună din punct de vedere demografic în jur de 350 de milioane de cetățeni europeni din totalul de 500 de milioane cât numără actualmente Uniunea Europeană.... Pentru a ameti fraierii, Constitutia UE a fost botezata "Tratatul de la Lisabona". Profesorul german Schachtschneider de la Universitatea din Nürnberg a analizat acest Tratat (două volume extrem de groase), şi a constatat unele lucruri despre care nimeni nu vrea să vorbească.  Tratatul a legalizat ocolirea Referendumurilor naţionale în ţările membre şi a anulat dreptul Parlamentelor naţionale de a decide în privinţa unor probleme majore pentru statul respectiv . Elaborarea Tratatului, a fost făcută de Consiliul UE, care nu include liderii statelor membre. Tratatul de la Lisabona dă dreptul Preşedinţilor statelor membre, de a decide singuri, în probleme de interes vital pentru ţara respectivă. Tratatul legalizează pedeapsa cu moartea, pentru populaţia care se revoltă. S-a decis constituirea unor unităţi militare, care pot interveni contra maselor revoltate din cauza sărăciei şi a măsurilor de austeritate.

7 comentarii:

Anonim spunea...

Cercetătorii au descoperit soluţia salvatoare împotriva obezităţii
10:11URANIA: PREVIZIUNI FINANCIARE
10:10Măruţă, chemat la tribunal să recunoască un copil
10:06DESTINAȚII DE VIS. Cum să călătorești GRATIS în locuri greu accesibile| GALERIE FOTO
10:01România, așa cum nu o vezi niciodată la televizor: cele două țări de la colțul străzii
09:45Bărbaţii cu barbă sunt mai atrăgători? Iată ce spun studiile
09:38ANUNŢUL PE CARE TOCMAI L-A FĂCUT BCR!
09:35NEWS ALERT. Percheziţii masive la hoţii de maşini. Generalul Radici, acuzat de favorizarea infractorului
09:29Cele mai potrivite momente din zi pentru sex
09:27Cota Dacia din afacerile grupului Renault a scăzut sub 7%
09:07O femeie s-a ars la SOLAR, după numai câteva minute. Îi va da în judecată pe patroni!
09:07Un pește a păcălit o educatoare pe messenger. A luat-o cu el în Germania și a "cazat-o" la bordel. Dascălul a câștigat 16.000 de euro în 20 de zile
09:04AVERTISMENT: VA VENI O CRIZĂ ŞI MAI MARE!
09:01Ce se învăţă la şcoală în Palestina: Cum să tragi cu Kalaşnikov-ul şi să arunci o grenadă
08:56Grecia adoptă noi măsuri de austeritate – 15.000 de angajaţi la stat vor fi disponibilizaţi
08:51Un șofer de microbuz a avut de ales între un accident frontal grav sau să se răstoarne cu autovehicolul. Opțiunea sa a băgat trei oameni în spital
08:44CIA a pompat zeci de milioane de dolari în bani lichizi în administrația de la Kabul pentru a-și extinde influența
08:26ŢIRIAC A INTRAT ÎN RÂNDUL BĂIEŢILOR DEŞTEPŢI!
08:16Visul unui cercetător român din SUA de a se întoarce în ţară, zdrobit de promisiunile false ale autorităţilor


Citiţi mai mult: Stiri si Actualitate > Ultimele stiri si stirile zilei online > Evenimentul Zilei > EVZ.ro http://www.evz.ro/index.php#ixzz2Rprl52k2
EVZ.ro

Anonim spunea...

n ministerul condus de liberalul Daniel Chiţoiu, angajaţii sunt plătiţi foarte bine, indiferent de studii ori calificări. Dacă un director general câştigă 9.000 – 10.000 de lei pe lună, consilierul personal primeşte 6.000 de lei, iar şoferul 3.000 de lei.

Nu este o glumă, un post de şofer la Ministerul de Finanţe este remunerat cu 3.000 de lei net, pe lună. Colegii săi câştigă în medie 2.000 de lei, mult mai bine decât la alte ministere, unde au în jur de 1.500 lei.

Un alt post plătit foarte bine este cel de consilier personal, iar la minister sunt încadraţi pe asemenea funcţii 21 de persoane.

Ministrul Daniel Chiţoiu are opt consilieri personali, fiecare plătit cu un salariu net între 5.600 şi 5.900 de lei. Ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, are cinci consilieri personali, cu salarii similare, plus un director de cabinet plătit cu 5.000 de lei. Interesant este că secretarii de stat sunt chiar mai generoşi. Dan Manolescu şi-a angajat doi consilieri personali, plătiţi cu 6.750 lei respectiv 5.700 lei pe lună, plus un director de cabinet (6.000 de lei) şi un asistent de cabinet (3.700 lei). Situaţia este similară şi în cazul celorlalţi trei secretari de stat.

Director general plătit cu 10.000 de lei pe lună

Secretarul general din MFP are un salariu net de 8.400 de lei, iar directorii generali din diverse direcţii sunt remuneraţi cu 7.000 de lei. De exemplu, şeful Direcţia generală de programare în sectorul social-cultural încasează lunar 7.125 lei. Salariile ajung la 9.000 lei net în cazul şefilor de la Unitatea centrală de armonizare a sistemelor de management financiar şi control (direcţie generală).

Cele mai mari salarii sunt cele de la Autoritatea de certificare şi plată, unde directorul general este plătit cu 10.000 de lei, iar adjunctul său cu 9.100 lei. De altfel, aici consilierii superiori câştigă în medie peste 5.000 de lei.

Toate datele sunt cuprinse într-un document obţinut de cotidianul.ro, document privind salariile nete plătite pe luna martie, angajaţilor din cadrul Ministerului Finanţelor Publice. Din acelaşi document se poate observa că muncitorii necalificaţi primesc 1.500 de lei, în timp ce postul de expert debutant este plătit cu 1.000 de lei.

Pentru anul 2013, Ministerul de Finaţe şi-a alocat de la bugetul de stat 122 milioane de lei pentru cheltuielile cu personalul din aparatul central

Anonim spunea...

În urmă cu câteva zile a apărut în Welt am Sonntag o declaraţie a lui Kai Konrad, consilier economic al Cancelarului Merkel, prin care acesta îşi exprima îndoiala cu privire la şansele de supravieţuire ale monedei unice dincolo de un orizont de cinci ani.
După Konrad, presa internaţională a preluat şi declaraţiile preşedintelui Bundes­bank, Jens Weidmann, în opinia căruia Europa ar avea nevoie de circa 10 ani pentru a depăşi criza datoriilor.
Din fericire, "salvarea" Europei din cămaşa de forţă a monedei unice poate veni mult mai repede. Un raport secret al Bundesbank, trimis Curţii Constituţionale Federale în decembrie 2012, s-a "scurs" recent în paginile cotidianului financiar Handelsblatt.
În acest raport, "Bundesbank a lansat atacuri punctuale asupra fiecărei afirmaţii utilizate de Mario Draghi pentru justificarea programului de Tranzacţii Monetare Directe", scrie Ambrose Evans-Pritchard în The Telegraph. Autenticitatea raportului a fost confirmată de către Bundes­bank, conform unei ştiri Reuters.
La anunţarea programului TMD, Draghi a justificat achiziţionarea obligaţiunilor de stat prin faptul că "diferenţele mari între ratele dobânzii nu trebuie tolerate". Pentru Bundesbank, care este îngrijorată de faptul că programul nelimitat de achiziţionare a obligaţiunilor guvernamentale subminează independenţa BCE, "un nivel uniform al ratei dobânzii nu este de dorit", după cum se arată în articolul din Handelsblatt. Motivul este simplu: rata dobânzii pentru titlurile de stat trebuie să reflecte performanţa economică a ţării respective.
În condiţiile în care "riscul şi răs­punderea nu trebuie decuplate", după cum a declarat recent Cancelarul Merkel, Bundesbank apreciază că tocmai acest principiu este încălcat de planul european de salvare.

Anonim spunea...


Documentul băncii centrale a Germaniei mai precizează că achiziţionarea obligaţiunilor emise de ţările cu probleme implică riscul unor pierderi majore pentru BCE, în cazul în care acestea vor fi forţate să părăsească zona euro. Un astfel de eveniment nu mai este de neconceput pentru Bundesbank.
Pentru analistul Harvinder Sian, de la RBS, "raportul Bundesbank se află la limita războiului economic", iar pieţele ar putea reacţiona negativ pe fondul incertitudinii privind aprobarea Tranzacţiilor Monetare Directe ale BCE.
Cu toate că divergenţele dintre Weidmann şi Draghi nu constituie o noutate, mai ales că preşedintele Bundesbank a fost scos în evidenţă de preşedintele BCE ca fiind singurul oponent al planului de monetizare a datoriilor suverane din Europa, "limbajul agresiv al raportului i-a şocat pe economişti", după cum mai scrie Evans-Pritchard.
De parcă toate criticile Bundes­bank cu privire la măsurile disperate propuse de Draghi nu ar fi fost de ajuns, documentul băncii centrale a Germaniei conţine şi "erezia" supremă: "BCE nu are mandat pentru menţinerea actualei structuri a uniunii monetare", singurul său obiectiv fiind stabilitatea preţurilor. Aceasta a fost şi opinia consilierului guvernamental Kai Konrad: "Europa este importantă pentru mine. Nu euro".
Curtea Constituţională a Germaniei va decide asupra legalităţii planului TMD la 12 iunie 2013, cu circa două luni înainte de alegerile generale din Germania. Decizia Curţii din septembrie 2012, cu privire la constituţionalitatea MES (Mecanis­mul European de Stabilitate) a inclus şi o precizare importantă: "Achiziţiile de obligaţiuni guvernamentale de către BCE, direcţionate către finanţarea bugetelor naţionale, este interzisă, deoarece încalcă interdicţia de monetizare a datoriilor", după cum scrie The Telegraph.
"O decizie a Curţii Constituţionale împotriva TMD înseamnă sfârşitul euro", a declarat Mats Persson, de la Open Europe, pentru The Telegraph, iar istoricul german Michael Stürmer vede raportul Bundesbank ca pe o "încercare de reafirmare a rolului său primordial în Eurosistem".
Raportul trimis Curţii Constituţionale a Germaniei de către Bundes­bank va genera, fără îndoială, numeroase conflicte politice, atât interne cât şi la nivel european, iar "prietenilor" monedei unice le va fi tot mai dificil să-şi apere poziţiile.
Nu este exclus ca, până la sfârşitul acestui an, să asistăm la o convergenţă rară a opiniilor autorităţilor europene: euro trebuie să moară pentru ca Europa să trăiască.

Anonim spunea...

Capital: Ce ar trebui să se schimbe pentru a avea o piață cu o creștere semnificativă?
MM: România are o economie neagră de circa 20%-30% din PIB, unde sunt companii private care nu plătesc taxe și impozite. Cel mai bine ar fi ca statul român să ofere reduceri de taxe și impozite pentru companiile care se listează. Chiar dacă societățile ar plăti mai puțin la stat, ar fi transparente și ar intra în economia curată. Un exemplu în acest sens avem în Coreea.

Capital: La nivel global, care sunt tendințele de pe piețele de capital?
MM: Tendința este de cumpărare a activelor cât mai tangibile, cât mai reale. Dar trebuie să înțelegem un lucru: tipărirea de bani, în special cea din SUA, a făcut să fie foarte mulți bani în piață. De aceea, instrumentele financiare derivate rămân o piață imensă, de 600 de trilioane de dolari. Din păcate, într-un fel sau altul problema banilor fără acoperire ne va ajunge din urmă, cel mai probabil prin inflație.

Capital: Uniunea Europeană a mers pe mâna austerității, dar nici această soluție nu s-a dovedit a fi mai bună?
MM: Da, pentru că Germania se teme de devalorizarea propriilor active și proprietăți. Însă nu se poate peste tot. Decizia de a lua din depozitele bancare, de a transforma depozitele în investiții, era de neconceput înainte de Cipru. Și a fost o greșeală, băncile ar trebui lăsate să falimenteze, iar depozitele ar trebui protejate.

Capital: La nivel de sistem financiar global, către ce ne îndreptăm, ce urmează?
MM: Urmează o nouă criză, mai mare decât cea de până acum. Este greu de spus de unde și cum va porni, dar va avea loc cu siguranță!

Anonim spunea...

În urmă cu câteva zile a apărut în Welt am Sonntag o declaraţie a lui Kai Konrad, consilier economic al Cancelarului Merkel, prin care acesta îşi exprima îndoiala cu privire la şansele de supravieţuire ale monedei unice dincolo de un orizont de cinci ani.
După Konrad, presa internaţională a preluat şi declaraţiile preşedintelui Bundes­bank, Jens Weidmann, în opinia căruia Europa ar avea nevoie de circa 10 ani pentru a depăşi criza datoriilor.
Din fericire, "salvarea" Europei din cămaşa de forţă a monedei unice poate veni mult mai repede. Un raport secret al Bundesbank, trimis Curţii Constituţionale Federale în decembrie 2012, s-a "scurs" recent în paginile cotidianului financiar Handelsblatt.
În acest raport, "Bundesbank a lansat atacuri punctuale asupra fiecărei afirmaţii utilizate de Mario Draghi pentru justificarea programului de Tranzacţii Monetare Directe", scrie Ambrose Evans-Pritchard în The Telegraph. Autenticitatea raportului a fost confirmată de către Bundes­bank, conform unei ştiri Reuters.
La anunţarea programului TMD, Draghi a justificat achiziţionarea obligaţiunilor de stat prin faptul că "diferenţele mari între ratele dobânzii nu trebuie tolerate". Pentru Bundesbank, care este îngrijorată de faptul că programul nelimitat de achiziţionare a obligaţiunilor guvernamentale subminează independenţa BCE, "un nivel uniform al ratei dobânzii nu este de dorit", după cum se arată în articolul din Handelsblatt. Motivul este simplu: rata dobânzii pentru titlurile de stat trebuie să reflecte performanţa economică a ţării respective.
În condiţiile în care "riscul şi răs­punderea nu trebuie decuplate", după cum a declarat recent Cancelarul Merkel, Bundesbank apreciază că tocmai acest principiu este încălcat de planul european de salvare.
Documentul băncii centrale a Germaniei mai precizează că achiziţionarea obligaţiunilor emise de ţările cu probleme implică riscul unor pierderi majore pentru BCE, în cazul în care acestea vor fi forţate să părăsească

Anonim spunea...

Documentul băncii centrale a Germaniei mai precizează că achiziţionarea obligaţiunilor emise de ţările cu probleme implică riscul unor pierderi majore pentru BCE, în cazul în care acestea vor fi forţate să părăsească zona euro. Un astfel de eveniment nu mai este de neconceput pentru Bundesbank.
Pentru analistul Harvinder Sian, de la RBS, "raportul Bundesbank se află la limita războiului economic", iar pieţele ar putea reacţiona negativ pe fondul incertitudinii privind aprobarea Tranzacţiilor Monetare Directe ale BCE.
Cu toate că divergenţele dintre Weidmann şi Draghi nu constituie o noutate, mai ales că preşedintele Bundesbank a fost scos în evidenţă de preşedintele BCE ca fiind singurul oponent al planului de monetizare a datoriilor suverane din Europa, "limbajul agresiv al raportului i-a şocat pe economişti", după cum mai scrie Evans-Pritchard.
De parcă toate criticile Bundes­bank cu privire la măsurile disperate propuse de Draghi nu ar fi fost de ajuns, documentul băncii centrale a Germaniei conţine şi "erezia" supremă: "BCE nu are mandat pentru menţinerea actualei structuri a uniunii monetare", singurul său obiectiv fiind stabilitatea preţurilor. Aceasta a fost şi opinia consilierului guvernamental Kai Konrad: "Europa este importantă pentru mine. Nu euro".
Curtea Constituţională a Germaniei va decide asupra legalităţii planului TMD la 12 iunie 2013, cu circa două luni înainte de alegerile generale din Germania. Decizia Curţii din septembrie 2012, cu privire la constituţionalitatea MES (Mecanis­mul European de Stabilitate) a inclus şi o precizare importantă: "Achiziţiile de obligaţiuni guvernamentale de către BCE, direcţionate către finanţarea bugetelor naţionale, este interzisă, deoarece încalcă interdicţia de monetizare a datoriilor", după cum scrie The Telegraph.
"O decizie a Curţii Constituţionale împotriva TMD înseamnă sfârşitul euro", a declarat Mats Persson, de la Open Europe, pentru The Telegraph, iar istoricul german Michael Stürmer vede raportul Bundesbank ca pe o "încercare de reafirmare a rolului său primordial în Eurosistem".
Raportul trimis Curţii Constituţionale a Germaniei de către Bundes­bank va genera, fără îndoială, numeroase conflicte politice, atât interne cât şi la nivel european, iar "prietenilor" monedei unice le va fi tot mai dificil să-şi apere poziţiile.
Nu este exclus ca, până la sfârşitul acestui an, să asistăm la o convergenţă rară a opiniilor autorităţilor europene: euro trebuie să moară pentru ca Europa să trăiască.