duminică, 21 aprilie 2013

Antreprenorii romani au lansat o asociatie - Forumul Investitorilor Autohtoni, dupa modelul Consiliului Investitorilor Straini - Antreprenorii romani au lansat miercuri o asociatie care sa le reprezinte interesele in relatia cu autoritatile, dupa modelul Consiliului Investitorilor Straini (CIS), sub denumirea "Asociatia Forumul Investitorilor Autohtoni 2013"...."Antreprenorii romani nu aveau o astfel de organizatie precum investitorii straini din Romania. In toate actele normative date in Romania in ultimii ani se vede lobby-ul CIS", a declarat miercuri, la evenimentul de lansare, presedintele Interagro, Ioan Niculae, citat de agentiile de presa.
Niculae este unul dintre fondatorii asociatiei si cel mai bogat roman, potrivit revistei Forbes. Ceilalti membri fondatori sunt Adina Elena Niculae, Mihai Emilian Sofian, Radu Petrica Enache, Catalin Daniel Grigoriu.
In asociatie sunt reprezentate companii romanesti precum Tiriac Holding, Ana Holding, CrisTim, Pambac Bacau, Romconstruct, Romenergo, Albalact, Class, Vincon, Armax Gaz Sibiu, Paralela 45, Raureni, Sanador, Bostina & Asociatii, Banca Carpatica, Electromontaj.
Potrivit presedintelui Interagro, la constituirea asociatiei participa antreprenori si manageri de firme romanesti care totalizeaza 1,2 milioane de locuri de munca.
"Ideea a aparut pe fondul unei crize economice fara precedent, pe care de multe ori incercam sa o musamalizam. Ideea nu e sa facem o asociatie impotriva cuiva, sa ne batem cu cineva. De foarte multe ori, in majoritatea actelor normative se vede lobby facut de Consiliul Investitorilor Straini. Trecem binisor 1.2 milioane de oameni angajati pe care ii avem la firmele noastre. In ultimele sase-noua luni exista o reactia furibunda din partea statului la adresa celor care suntem investitori romani. Cele mai multe acte normative care vin contra investitorilor romani vin cu formula "asa vrea FMI, asa vrea Bruxelles". De multe ori este o minciuna. Aceasta asociatie nu va fi niciodata instrumentul de joaca a cuiva, nici a lui Niculae, nici a lui Luchi Georgescu, nici a lui Turcu. Ne-a intrebat vreodata cineva cand tu Guvernul ai privatizat energia electrica, gazele romanesti? Noi trebuie sa luptam la noi in tara sa fie egalii strainilor", a declarat Ioan Niculae.
La eveniment au mai luat cuvantul antreprenorii Anca Vlad, Luchi Georgescu, Maricel Pacuraru, Rdu Enache, Vasile Turcu, Stefan Vuza, Mihai Sofian, Dragos Balteanu, Radu Timis, George Copos, Marian Alecu, Alin Borcea, Daniel Tanu, s.a.
Conform statutului, scopul infiintarii Asociatiei il constituie reprezentarea, identificarea, promovarea si sustinerea unitara a intereselor capitalului romanesc in relatia principalele institutii ale statului si Uniunii Europene, precum si cu alte persoane fizice sau juridice in plan national si international.
Printre obiectivele principale figureaza informarea sistematica a autoritatilor despre problemele investitorilor romani si propunerea de solutii, elaborarea de propuneri legislative, crearea de parteneriate intre antreprenorii romani, promovarea comunicarii, acordarea de consultanta si consiliere, promovarea activitatilor de studii de piata, cercetari, sinteze, documentare si analiza, elaborarea de baze de date, monitorizarea presei romanesti si internationale, editarea, producerea si difuzarea de materiale despre Asociatie, facilitarea implementarii programelor UE in Romania.

6 comentarii:

Anonim spunea...


Lagarde: Actiunile anti-criza ale bancilor centrale ar trebui sa fie monitorizate


Acum o zi Obiecte de patrimoniu, de 30.000 de euro, furate din Ungaria descoperite de politistii de frontiera din Carei


Acum o zi Angajatii Lufthansa intra luni in greva de avertisment. Aproape toate cursele pe distante scurte si medii sunt anulate


Acum o zi VIDEO Sova: Vom avea 240 de milioane de euro pentru astuparea gropilor in acest an


Acum o zi Germania: Presedintele Bayern Munchen, investigat pentru evaziune fiscala dupa ce a recunoscut ce detine un cont secret in Elvetia


Acum o zi Yahoo isi inchide serviciul de e-mail din China: Utilizatorii vor avea la dispozitie patru luni pentru a-si muta conturile


Acum o zi Tokes: UDMR abuzeaza de increderea comunitatii maghiare si este folosita de puterea Ponta


Acum o zi Cinci politisti de la Brigada Rutiera a Capitalei, arestati preventiv pentru luare de mita


Acum o zi Termenul de depunere a ofertelor pentru privatizarea CFR Marfa a fost prelungit pana pe 8 mai


Acum o zi Cutremur de 6,1 grade in insulele Kurile, estul Rusiei

Anonim spunea...

Coreea de Nord a reiterat, sambata, ca nu va renunta la armele nucleare, respingand astfel o conditie ceruta de Statele Unite pentru reluarea negocierilor, desi regimul de la Phenian s-a declarat dispus sa discute despre dezarmare, transmite Reuters.

Coreea de Nord - intr-un gest ce ar putea insemna o posibila aplanare a tensiunilor sporite din ultimele saptamani in Peninsula Coreeana - a oferit joi Statelor Unite si Coreei de Sud o lista de conditii pentru reluarea negocierilor, intre care se numara inclusiv eliminarea sanctiunilor impuse de Natiunile Unite.

Insa Statele Unite au afirmat ca asteapta "semnale clare" ca Phenianul va renunta la activitatile nucleare militare.

Anonim spunea...

wowwwww....Victor Ponta a fost reales, ieri, în funcţia de preşedinte al PSD, iar Liviu Dragnea a fost ales preşedinte executiv al partidului, potrivit rezultatului votului delegaţilor la Congresul partidului

Anonim spunea...

În realitate, schema nu este decât o ţeapă sinistră în urma căreia proprietarii să ia cât mai puţini bani iar “băieţii deştepţi” – nu neapărat aceiaşi de până acum dar cu siguranţă şi mai hămesiţi – să câştige cât mai mult, pe cât mai multe căi. Dacă statul chiar voia să despăgubească proprietarii, făcea un lucru simplu: vindea el însuşi activele şi le dădea proprietarilor bani.

Iată un singur exemplu: cea mai mare proprietate funciară a statului, Insula Mare a Brăilei (57 mii ha) a fost dată de pomană de părinţii politici ai d-lui Ponta pentru o redevenţă de doar 5 milioane de euro pe an, în vreme ce doar subvenţia la hectar totelizează 10 milioane de euro pe an.

Există mai multe căi prin care proprietarii să fie jefuiţi.

Anonim spunea...

Bancilor europene le este frica sa imprumute bani deoarece se indoiesc de capacitatea clientilor de a rambursa creditele, a afirmat vineri, la Washington, presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, citat de AFP.

"Bancile au temeri legate de solvabilitatea clientilor lor, le este teama ca acestia nu le mai ramburseaza", a declarat Draghi, intr-o conferinta de presa in marja reuniunii ministrilor de Finante din G20. "Continuam sa lucram" pentru a remedia aceasta problema, adaugat acesta.

Dar motivul principal pentru penuria de credite acordate de bancile din zona euro, in special in cele mai fragile economii, este "lipsa de cerere", provocata de marasmul economic, a adaugat acesta.

Este "o problema foarte serioasa", a recunoscut la randul sau comisarul european pentru Afaceri economice, Olli Rehn.

Intrebat despre posibilitatea ca BCE sa-si reduca dobanda de politica monetara la urmatoarea reuniune, Mario Draghi a refuzat sa ofere vreun indiciu, subliniind doar ca nu a vazut "nicio imbunatatire a situatiei" de la ultima reuniune a bancii, la inceputul lunii.

Intrebat cum comenteaza afirmatiile ministrului german de Finante, Wolfgang Schäuble, care a sugerat BCE sa reduca lichiditatile din zona euro, Draghi a reamintit ca institutia pe care o conduce este "absolut independenta".

Cei doi oficiali au revenit apoi asupra atmosferei economice negative care predomina in Europa si la presiunile care se fac asupra Batranului Continent pentru renuntarea la politicile de austeritate.

"Am primit multe sfaturi in ultimele zile asupra ritmului de ajustare bugetara in Europa. Ei bine, o sa va spun un secret: ritmul ajustarii in Europa a incetinit deja de un an", a sustinut comisarul european.

Eforturile de reducere a deficitelor si a gradului de indatorare reprezinta circa 0,75% din produsul intern brut al zonei euro, a explicat el, respectiv jumatate din cifra anului trecut. Ajustarea bugetara in Statele Unite este mult mai importanta si reprezinta circa 1,75% din PIB-ul tarii in acest an, a explicat Rehn.

Anonim spunea...

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, afirma ca situatia economica din Romania "nu este in cea mai buna forma", dar este multumit de activitatea Guvernului si crede ca actiunile actualului Cabinet vor determina o crestere reala in buzunarele oamenilor, la inceputul anului viitor, transmite Mediafax.