joi, 4 aprilie 2013

Rata şomajului din zona europeană a atins 12 procente, cea mai înaltă cotă înregistrată de la debutul acestei estimări, în 1999.
Media ratei şomajului european, din 17 ţări membre UE, a crescut de la 11.9% în ianuarie, la 12% în februarie. Acest procent relevă faptul că în acest interval, alte 33.000 de persoane au rămas fără un loc de muncă.
De-a lungul continentului, peste 19 milioane de cetăţeni europeni sunt şomeri.
Unele ţări, inclusiv Spania şi Grecia, au suferit o creştere a şomajului cu peste 26% în luna februarie.
Cele două ţări au fost zguduite de proteste violente, valul de sinucideri din Grecia ajungând la cote alarmante pe parcursul anilor 2010 şi 2011.
La polul opus, cea mai mică rată a şomajului din spaţiul european, se înregistrează în Luxemburg, Germania, Austria şi Olanda. În Germania spre exemplu, cota şomajului indică un procent de doar 5,4%, din rândul populaţiei active.
Conform unui raport
Eurostat, numărul şomerilor a continuat să crească constant din ianuarie, fapt ce alimentează şi mai mult temerile asupra crizei economice din regiune.
Unii analişti din domeniul macroeconomic au previziuni sumbre asupra viitorului forţei de muncă europene.
Ultimele statistici sunt realizate până în luna februarie inclusiv şi nu s-a luat în calcul impactul situaţie deficitare din Cipru, apărută recent în prim-planul economiei UE.
Un studiu separat, publicat astăzi, indică că recesiunea din ţările Uniunii va continua în primul trimestru al anului 2013.

2 comentarii:

Anonim spunea...


Papa Francisc ar putea inchide Banca Vaticanului, din cauza scandalurilor si lipsei de transparenta


Acum o zi Israel: Benjamin Netanyahu critica negocierile privind programul nuclear al Iranului


Acum o zi Raed Arafat: Pacientii nu vor mai trebui sa cumpere medicamente. Spitalele vor primi finantare suplimentara


Acum o zi Tarom estimeaza ca asigurarea flotei va costa 2,4 milioane dolari


Acum o zi Vaslui: Peste 150 de invatatori din 20 de scoli au dat in judecata unitatile de invatamant


Acum o zi Afis cu inscriptia "Ardealul pamant romanesc", in Liceul Pedagogic "Mihai Eminescu" din Targu Mures


Acum o zi SUA ofera o recompensa de 5 milioane de dolari pentru arestarea lui Joseph Kony


Acum o zi Vladimir Putin a cerut Gazprom sa majoreze capacitatea gazoductului Iamal Europe spre Polonia, via Belarus

Anonim spunea...

Papa Francisc vrea ca Biserica Catolica sa fie un model de austeritate si onestitate si ar putea restructura sau chiar inchide Banca Vaticanului, potrivit unor surse de la Vatican, decizia survenind scandalurilor in care a fost implicata banca si lipsei de transparenta, relateaza Mediafax.

Institutul pentru Lucrari Religioase (numele formal al bancii) si Vaticanul se afla sub presiune pentru cresterea transparentei financiare, dupa ce institutia de credit a fost afectata de mai multe scandaluri in ultimele decenii.

Unul dintre testele pontificatului acestuia este legat de institutia financiara, o sursa de imagine negativa pentru Vatican in ultimele trei decenii, scrie CNBC.

Anul trecut, o agentie europeana responsabila cu combaterea spalarii banilor a ajuns la concluzia ca Banca Vaticanului nu reusit sa respecte unele dintre standardele europene referitoare la lupta impotriva criminalitatii financiare.

"Cu siguranta daca papa vrea poate inchide banca", a afirmat un prelat cu o experienta in relatia cu institutia financiara. Viitorul bancii este una dintre chestiunile principale cu care se confrunta Francisc, a spus el.

Reforme semnificative ar putea avea loc abia dupa o anumita perioada si, probabil, dupa schimbari la Secretariatul de Stat. Schimbarile ar putea include si inlocuirea sefului Secretariatului, cardinalul Tarciscio Bertone, numarul doi in ierarhia de la Vatican si considerat vinovat ca nu a impiedicat conflictele interne din timpul pontificatului de opt ani al predecesorului lui Francisc.

Francisc analizeaza optiunile disponibile, conform CNBC.