marți, 2 aprilie 2013

LANTUL SLABICIUNILOR : Iliescu nomenclaturist de marca, vechi, de-ai lui ceausescu il sustine pe basescu, fost secretar de stat pe vremea ceausestilor (si securist dovedit) numindu-l secretar de stat, apoi ministru primar si presedinte, care la rindul sau desemneaza doi sefi de partide inepti - ponta si antonescu, asigurindu-si controlul asupra parlamentuli....clika este a copiilor de paznici de inchisori comuniste, ospatari si securisti tablagii !...
“Romanii sunt un popor fara istorie… destinati sa piara in furtuna revolutiei mondiale… ei sunt suporteri fanatici ai contrarevolutiei si vor ramane astfel pana la extirparea sau pierderea caracterului lor national, la fel cum propria lor existenta, in general, reprezinta prin ea insasi un protest contra unei marete revolutii istorice… Disparitia lor de pe fata pamantului ar fi un pas inainte.”… Frederich Engels, Neue Rheinische Zeitung, 13 ianuarie 1849 (“Lupta maghiarilor”)... Oare date fiind cele de mai sus, asa sa fie ???
 
Cit de indobitocit la suflet a ajuns sarmanul om modern, care s-a lasat amagit de viclenia mentalitatii societatii de consum ?! Pervertirea simturilor si a sufletului este de-dreptul diabolica: numesc adevarul minciuna, si minciuna adevar, lumina intuneric, si intunericul lumina!!!! Toate acestea din cauza pacatului: mindrie, egoism, lacomie de bani, desfriu, pornografie, droguri.....promovate prin mijloacele de indobitocire in masa, pe care nelegiuitii au pus monopol. Faptul ca economia, statul da faliment, se datoreaza tradatorilor care s-au vindut pe bani(de ce nelegiuitii promoveaza dictatura banului?) Ei falimenteaza, submineaza statul, economia, pentru ca s-au lasat corupti de nelegiuitii corupatori, oculta iudeomasonica, apitalistii din occident. Noi nu putem sa muncim, sa ne administram singuri? Putem foarte bine, dar nu sintem lasati!!!! Trebuie sa fim nationalisti si patrioti !

5 comentarii:

Anonim spunea...

Preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Radu Graţian Gheţea, spune că băncile care ofereau dobânzi prea mai la depozite ar fi trebuit să ridice semne de întrebare clienţilor.

Declaraţia este destul de alarmantă şi relativ ruptă din context, atâta timp cât aproape toate băncile din România, cu mici excepţii cum este şi Bank of Cyprus, au depozitele garantate în România şi sunt supravegheate de BNR, iar din acest punct de vedere riscurile diferă ca de la cer la pământ faţă de situaţia din Cipru, iar o analogie este total forţată.

Anonim spunea...

Cei care au deschis balul dobânzilor de 5% la euro au fost cei de la BRD, care au setat atunci un nivel peste cel al băncilor greceşti care nu aveau concurenţă pe acest segment. Asta ar fi însemnat că, în opinia lui Gheţea, a doua bancă din sistem trebuie să ridice semne de întrebare clienţilor în privinţa siguranţei depozitelor?

Apoi a fost rândul celor de la Alpha Bank, care prin produsul Tax protect plăteau tot 5%, randamentul real fiind însă peste cel oferit de BRD, întrucât banca plătea impozitul de 16% pe dobândă şi nu avea nici un comision de 0,5% la retragere, cum aveau cei de la BRD.

În acea vreme, Banca Românească, deţinută de National Bank of Greece, plătea o dobândă de 4,88% la euro. O dobândă dintre cele mai ridicate plăteau şi cei de la Piraeus Bank, prin depozitul Olimpic, de 4,75%.

De asemenea, dobânzi de peste 4% plăteau anul trecut pe vremea asta şi cei de la UniCredit, BCR, ATE Bank, Carpatica, Volksbank sau Procredit.

Anonim spunea...

UPDATE 10:16: Kovesi, propusă pentru şefia DNA
Premierul Victor Ponta a precizat, astăzi, că o va numi pe Laura Codruţa Kovesi la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), relatează sursele de presă.
Anunţul a fost făcut înainte ca Victor Ponta să aibă întâlnirea cu CSM şi preşedintele Traian Băsescu pe acest subiect, care este programată în următoarele ore.

Anonim spunea...


Bancile sunt afaceri menite sa aduca profit celor care le detin, iar orice afacere presupune riscuri, inclusiv cel de faliment. Practic, bancile atrag bani de la cei care au un surplus, si ii imprumuta mai departe celor care au un deficit, totul in schimbul unei dobanzi, iar daca investitiile pe care banca le face sunt proaste, deponentii isi pot pierde o parte din bani, sau chiar toti banii daca depozitele nu sunt garantate.

Cu alte cuvinte, in schimbul unei parti din profitul generat de aceasta afacere (adica in schimbul unei dobanzi), deponentii isi asuma riscul de a pierde bani daca afacerea merge prost.

Desigur, statele garanteaza depozitele in limita unei anumite sume, insa aceasta garantie reprezinta in primul rand o forma de protectie sociala a micilor depunatori, si este menita sa dea incredere in sistem, statul neputand garanta sistemul bancar in intregul sau.

Anonim spunea...

Capitalul financiar disponibil la ora actuala este doar cel al firmelor si al economiilor populatiei (…). De acum incolo nu avem promisiune de la nicio banca mama- care ocupa 90% din capitalizarea bancilor din Romania- ca vor continua cu aceste linii de credit, a declarat marti Napoleon Pop, membru in CA al Bancii Nationale la un seminar organizat pe tema industrializarii in Romania. Chiar daca Pop a precizat ca nu vorbeste in numele BNR, pozitiile sale sunt asociate cu pozitia Bancii Nationale.