marți, 23 octombrie 2012

Site-ul de distributie Amazon.com a anuntat ca are nevoie de 50.000 de angajati cu contracte temporare la centrele de comenzi din Statele Unite.
Acesti angajati sunt necesari pentru sarbatorile de iarna.
Decizia Amazon.com vine dupa ce alti retaileri importanti din SUA au anuntat ca vor face angajari. Printre acestia, Macy’s Inc vrea sa angajeze 80.000 de muncitori sezonieri anul acesta, Stores Inc. vrea inca 50.000 de angajati iar Toys R Us Inc. intentioneaza sa angajeze 45.000 de muncitori sezonieri anul acesta.
 
Rata somajului in SUA a scazut la 7,8% in septembrie, de la 8,1% in august, fiind cel mai redus nivel ianuarie 2009, iar angajatorii americani au creat un numar de 114.000 de noi locuri de munca, peste estimarile analistilor, arata cifrele oficiale publicate in 5 octombrie de guvernul american. In septembrie a fost pentru prima data din ultimii aproape 4 ani cand rata somajului a scazut sub 8%.

Un comentariu:

jiji spunea...

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, nu a primit numărul necesar de voturi în plenul Parlamentului European pentru ocuparea postului de la Curtea Europeană de Conturi, candidatura sa fiind respinsă.

UPDATE. Leonard Orban şi-a retras candidatura pentru funcţia de membru al Curţii de Conturi Europene, după votul negativ primit în Parlamentul European, premierul Victor Ponta urmând să facă altă nominalizare din partea României."Luând în considerare rezultatul, am decis să-mi retrag nominalizarea ca membru al Curţii. Deşi votul Parlamentului European este consultativ, mi se pare normal, am scris în chestionarul adresat PE că mă voi retrage în cazul votului negativ şi am luat decizia să mă retrag", a declarat Orban, citat de Agerpres. Leonard Orban a primit 294 de voturi "împotrivă" şi 269 de voturi "pentru". Votul din plenul PE este decisiv în privinţa ocupării de către Orban a postului de la Curtea Europeană de Conturi din Luxemburg.

Respins și de comisii : Pe 26 septembrie, Leonard Orban a primit aviz negativ din partea Comisiei de control bugetar a Parlamentului European (CONT). Împotriva nominalizării s-au pronunţat 14 eurodeputaţi din CONT, iar pentru nominalizare 12 membri ai acestei comisii. ... Ines Ayala Sender, raportorul proiectului de raport pentru numirea lui Leonard Orban la Curtea Europeană de Conturi, propusese un aviz favorabil, votul având loc ulterior.
Votul Comisiei de Control Bugetar a fost consultativ, procedura de numire a lui Orban în postul de la Curtea Europeană de Conturi presupunând şi obţinerea unui vot favorabil de la plenul PE, precum şi un aviz al Consiliului European.