sâmbătă, 27 octombrie 2012

BUCURESTI - În opinia fostului Premier al Romaniei -  Ungureanu, admiterea României în spaţiul Schengen devine "improbabilă". Declarația vine în contextul în care presa din România publica astăzi, pe surse, informația potrivit căreia examinarea cererilor de aderare ale României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen a fost amânată pentru martie 2013. Motivul: incertitudinea cu privire la capacitatea autorităţilor acestor două ţări de a îşi respecta obligaţiile.
"Ne ajunge la ureche zvonul că pe seama dinamicii politicii haotice din ultimele cinci luni, încrederea pe care partenerii noştri din Uniunea Europeană o au în România scade constant. În cazul amânării pe motive politice a admiterii în spaţiul Schengen, chiar şi standardele noastre tehnice cerute în urmă cu câţiva ani şi îndeplinite devin revolute, devin deja istorie pentru că fiecare an adaugă o obligaţie tehnică pentru aparatura pe care o avem pe graniţe sau în interiorul României. Pentru aceasta facem responsabil un guvern care nu a guvernat, care şi-a văzut de jocuri politice mărunte necătând deloc la interesul naţional, şi este vorba de guvernul actual', a afirmat MRU....tERA AEDE , DAR BABA SE SCARPINA ....Laf loci bag sama!!! hahahaha 

2 comentarii:

Anonim spunea...

Preşedintele Parlamentului European (PE) Martin Schulz, căruia "nu i-a picat bine" scrisoarea europarlamentarului PDL Theodor Stolojan legată de implicarea în campania electorală de la Bucureşti, se gândeşte să anuleze vizita programată în România, după cum scrie pe blogul său liderul PDL Cristian Preda, preluat de Mediafax.
"Preşedintele PE Martin Schulz e mâhnit: scrisoarea trimisă ieri (n.r. joi) de T. Stolojan, care îi sugera să anuleze vizita electorală în colegiul lui Victor Ponta, nu i-a picat prea bine. M. Schulz susţine că nu vrea să meargă la Târgu Jiu. Vizita figura totuşi în invitaţia trimisă de către Preşedintele Camerei deputaţilor tuturor membrilor PPE în cursul zilei de miercuri", scrie Preda, într-o postare intitulată "Schulz se mai gândeşte".
"De supărare, Schulz ar vrea să anuleze vizita în România. Trebuie să precizez că, atunci când a candidat la preşedinţia PE

Anonim spunea...

Rata şomajului din Spania, care a ajuns să depăşească 25% din populaţia activă, potrivit unui sondaj trimestrial al Institutului spaniol de statistică, se datorează mai ales eliminării, din sectorul public, a aproximativ 112.000 de locuri de muncă în ultimele şase luni. Explicaţiile au venit ieri, de la vicepremierul spaniol Soraya Sáenz de Santamaría, precum şi din partea ministrului muncii Fátima Báñez.
Datele nu sunt deloc bune, însă rata şomajului cunoscută vineri este legată de "responsabilitatea sectorului public, care face un efort de restrângere, pentru respectarea ţintei de deficit", a explica vicepremierul spaniol, citat de Agerpres.
La rândul său, ministrul Báñez a arătat că în ultima jumătate de an "au dispărut 112.000 de locuri de muncă în sectorul public. Anul trecut au dispărut 34.000 de astfel de locuri de muncă în aceeaşi perioadă". De asemenea, ea a ţinut să sublinieze şi faptul că se observă în acelaşi timp o tendinţă de "moderare a creşterii şomajului".
Spania a înregistrat un nou record al numărului şomerilor: 5.778.100 de persoane, cu peste 85.000 mai mulţi în al treilea trimestru al anului. Potrivit datelor din Ancheta asupra populaţiei active, realizată trimestrial de Institutul spaniol de statistică, rata şomajului a ajuns la 25,02%.