miercuri, 17 octombrie 2012

Potrivit Daily Mail, Marea Britanie se află pe punctul de a părăsi Uniunea Europeană. Michael Gove, secretar de stat în Educaţie, a spus că, dacă s-ar organiza un referendum în acest moment privind ieşirea Marii Britanii din UE, el ar vota “da”. “Daţi-ne înapoi suveranitatea sau ieşim”, a declarat Gove. Secretarul a precizat că Marea Britanie ar prospera pe cont propriu, la fel ca alte ţări europene care nu sunt în UE, cum ar fi Elveţia ori Norvegia. Daily Mail scrie că Gove, “unul dintre cei mai apropiaţi confidenţi ai lui Cameron”, a discutat cu premierul un plan detaliat cu privire la ieşirea din UE, iar Cameron ar urma să anunţe formal acest lucru în cursul acestei luni. ”Nenumăraţi premieri britanici au declarat că vor să recapete puterea în ceea ce priveşte deciziile din justiţie, piaţa muncii, sănătate, siguranţă, pescuit sau alte domenii în care deciziile sunt luate acum de UE”, a anunţat o sursă din anturajul cabinetului britanic, pentru Daily Mail și reluată de gandul.info. ”Cove crede că e timpul să o spunem răspicat, cu cuvinte simple: nu mai tolerăm birocraţia din UE. Trebuie să le spunem că, dacă nu ne dau înapoi puterea, vom pleca. Nu avem de ce să ne fie frică, suntem o ţară cu relaţii comerciale importante, iar acest lucru ne dă o putere mare în Uniunea Europeană, fie că rămânem, fie că o părăsim”, a declarat sursa menţionată.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Bătălia pe resursele energetice a fost permanentă de-a lungul istoriei, a generat lovituri de stat şi răsturnări de regimuri, a generat colonialism, cuceriri de teritorii, războa-ie cu arme şi războaie economice, dar, în acest moment al crizei financiare mondiale, lupta pentru sursele de energie atinge paroxismul.
Investiţia în resursele energetice este una dintre puţinele care a mai rămas sigură, în acest moment, astfel că investitorii cu tradiţie în domeniu, trebuie să facă faţă competiţiei şi celorlalţi, care, îngrijoraţi de declinul de pe alte pieţe, s-au reorientat, dar şi speculatorilor din indiferent care arie, cum pare să fie cazul lui George Soros.

Anonim spunea...

Ministrul german de Finanţe,Wolfgang Schaeuble, vrea modificarea Tratatului Uniunii Europene, cel mai devreme anul viitor, pentru întărirea capacităţii zonei euro de punere în practică a disciplinei bugetare, riscând astfel să provoace tensiuni cu Marea Britanie şi Franţa.

Anonim spunea...

În lumea de azi, tot mai interdependentă şi mai interactivă, fiecare acţiune are o multitudine de cauze, înţelesuri, obiective şi reacţii, dintre care multe vizibile şi multe invizibile. Unii au recunoscut şi declarat în mod deschis acest lucru, alţii nu îndrăznesc să recunoască, relatează Adrian Salbuchi pentru Globalresearch.ca.

Atunci când încerci să înţelegi multiplele conflicte care există în lume şi viteza alarmantă cu care evoluează, ar fi o greşeală să abordezi aceste aspecte în mod izolat. Doar o perspectivă “holistică” ne oferă o imagine a locului în care ne aflăm, şi, mai important, în ce direcţie ne îndreptăm.

Geopoliticile secolului 21 nu pot fi înţelese adoptând o viziune îngustă. Războiul civil din Siria, “primăvara arabă, distrugerea Libiei şi a Irakului, creşterea Chinei, Japonia infirmă, criza europeană, “scutul antirachetă” american din Polonia, programul nuclear al Iranului, “primăvara” viitoare a Americii Latine. Abordate la întamplare, imaginea pe care o avem în faţă este a unui haos total. Abordate prin aplicarea modelului corect de interpretare, începem să vedem cum interacţionează, reacţionează şi se mişcă lucrurile, supuse forţelor extrem de puternice şi de dinamice, deşi majoritatea invizibile, care conduc în tăcere lumea de azi.